Nouriel Roubini, părinte al economiei mondiale: „Lumea este amenințată de 10 crize simultane”

Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza mondială din 2008, considerat un părinte al economiei mondiale, a lansat un nou avertisment pentru întreaga lume.

Nouriel Roubini

Specialistul este de părere că lumea va fi nevoită să facă faţă unor multitudini de crize simultan.

Care sunt mega-ameninţările prezise de Roubini?

De la politicile publice periculoase și nivelul tot mai mare de îndatorare al țărilor, mai ales după restricțiile din pandemie, până la probleme demografice și catastrofe financiare, geopolitice, tehnologice sau de mediu, toate se află pe lista mega-amenințărilor despre care vorbește economistul Nouriel Roubini în noua sa carte.

Un factor care va duce la inflație este tipărirea de bani. Aurul ar fi necesar să meargă mai bine pentru că este o acoperire împotriva inflației. Este, de asemenea, o stavilă împotriva instabilității financiare și împotriva instabilității sociale, politice și geopolitice”, a spus economistul.

Care va fi „bomba cu ceas demografică”?

Nouriel Roubini spune că datoriile și deglobalizarea reprezintă „o bombă cu ceas demografică”. Specialistul a continuat prin a spune că inteligența artificială, catastrofele climatice sunt „mega-amenințări”.

Profesorul de la Universitatea din New York crede că toate acestea sunt „mega-amenințări” care reprezintă un pericol pentru umanitate. Sunt amenințări și în ceea ce privește relațiile dintre marile puteri, cum ar fi cele dintre China și Statele Unite ale Americii.

Citiți și:
Criza, doar pentru contribuabili. Număr fără precedent de bancheri milionari în UE
Cum a declanșat fondul de investiții Blackrock criza energetică globală

 

yogaesoteric
3 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More