Numărul de Aur


Misterele dezvăluite ale Numărului cel tainic
al Marii Puteri Cosmice TRIPURA SUNDARIo lucrare în două volume de GREGORIAN BIVOLARU

 - prezentarea cărții –Secretele dezvăluite ale Numărului de Aur explică INTELIGENŢA TAINICĂ A NATURII şi ne permit să descoperim, totodată, misterele fascinante ale PROPORŢIILOR DIVINE.


Fără îndoială că mulţi dintre noi ne-am întrebat care este secretul frumuseţii, armoniei şi al diversităţii  formelor minunate ce apar în natură. Oare, nu cumva, ele sunt guvernate de Sfera enigmatică de forţă a Marii Puteri Cosmice TRIPURA SUNDARI, la care au acces doar cei iniţiaţi? Omul şi-a pus întotdeauna aceste întrebări şi, prin intermediul anumitor revelaţii care i-au fost oferite în stări elevate de conştiinţă, a ajuns să obţină, astfel, multe răspunsuri tulburătoare.


Toate creaţiile uluitor de frumoase ale naturii sunt, în realitate, manifestări ale unei armonii divine, care ne face să intuim că există în permanenţă o anumită necesitate ascunsă în spatele oricăror forme. De la Numărul de Aur la misterul frumuseţii formelor naturii, la selecţia naturală, trecând prin genetică, geometrie fractală şi artă, iată-ne oferind în lucrarea de faţă răspunsuri inedite la această căutare, care este la fel de veche ca şi omenirea.

Multe genii pline de semeţie, unii vizionari cu ochii larg deschişi şi cu mintea plină de efervescenţă, precum şi nenumăraţi savanţi au urmărit să decripteze secretul frumuseţii şi al armoniei formelor lumii naturale. Fascinaţi de diversitatea frumuseţii şi de armonia tuturor structurilor care sunt făurite fără încetare de natură – spirala cochiliilor, silueta peştilor, cea a trupului uman etc.- iniţiaţii, geniile, artiştii, filozofii, matematicienii, naturaliştii, fizicienii sau informaticienii au aspirat mereu să ridice vălul aparenţelor. Ei au fost şi sunt convinşi că vor descoperi în cele din urmă, dincolo de orice manifestare, un principiu tainic, general şi generator, legea universală a morfologiei naturale, „formula” esenţială care dă naştere formei frumoase: Numărul de Aur. Acest număr mitic – Numărul de Aur – este, în realitate, expresia existenţei şi a manifestării Sferei tainice de forţă a Marii Puteri Cosmice TRIPURA SUNDARI.


O divină revelaţie referitoare la Numărul De Aur


„Numărul de Aur este Numărul  cel tainic după care au fost alcătuite toate speciile ce au viaţă, care au apărut în ape, pe pământ şi în aer. El este acelaşi cu Numărul fundamental (φ) după care a fost alcătuit omul şi este acelaşi cu Numărul Graţiei şi Iubirii şi cu Numărul mântuirii şi renaşterii finale în Duh.


Ascultaţi cu luare aminte şi căutaţi să înţelegeţi cât mai bine ceea ce nimeni până la voi nu a ascultat şi nu a înţeles: acest Număr de Aur (φ) este esenţa cea tainică a iubirii eterne. El este totodată expresia Ordinii universale şi a Legii divine a Iubirii, Ordine şi Lege care există şi acum şi va exista mereu, exprimând în veşnicie frumuseţea, măreţia şi puterea fără de sfârşit a lui Dumnezeu.


Şi a luat Iubirea pământ, care era precum smântâna de deasupra laptelui prins şi, cu Puterea cea misterioasă a mâinilor sale, l-a frământat aşa cum trebuie şi a făcut din el primul om, în conformitate cu Numărul de aur al Ordinii sale, şi apoi a suflat asupra lui Duhul Vieţii. Iar Duhul Ei a devenit în om Suflet, care S-a răspândit imediat în întreaga fiinţă a omului, pecetluind pentru totdeauna legătura lui cu Numărul de Aur al Ordinii, în conformitate cu care omul a fost creat. Dar să ştiţi că nu numai omul a fost creat după acest Număr, ci şi toate spiritele şi toate lumile care există în Spaţiul infinit (Macrocosmos), în acesta fiind inclus atât Pământul, cu tot ceea ce există pe el, cât şi Luna şi Soarele”. (
Cuvintele pline de înţelepciune ale lui Iisus Cristos, care i-au fost dictate faimosului profet Jakob Lorber)

Această carte a fost publicată la Editura Shambala.


yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More