Numărul unu al tenisului mondial, Novak Djokovic, spune că se opune vaccinării obligatorii împotriva noului coronavirus

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu al tenisului mondial, spune că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie în cazul unui eventual vaccin împotriva coronavirusului și a dat de înțeles că este împotriva vaccinării obligatorii în general.

Subiectul a apărut într-o discuție dintre Djokovic și mai mulți sportivi sârbi, pe facebook.

Personal, mă opun vaccinării și nu mi-aș dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic în discuția cu conaționalii săi.

Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va petrece? Va fi necesar să iau o decizie. Am propriile mele convingeri în legătură cu această problemă și nu știu dacă acestea se vor modifica la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deși este puțin probabil, am înțeles că un vaccin va deveni o cerință imediat după ce vom ieși din carantina strictă, dar încă nu există un vaccin”, a adăugat Djokovic.

Franțuzoaica Amelie Mauresmo, fostă numărul unu mondial, a spus că ar fi necesar ca restul sezonului 2020 să fie anulat, considerând că nu ar fi indicat ca turneele să fie reluate înainte ca jucătorii să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Experții medicali au afirmat că vaccinurile împotriva Covid-19, la care se lucrează în prezent în mai multe țări ale lumii, vor fi gata înainte de anul viitor.

Djokovic a fost atacat virulent, „demonizat” după ce la Adria Tour, turneu organizat de tenismanul sârb, care s-a jucat la Zadar (Croația) și Belgrad (Serbia), au fost depistați pozitiv cu coronavirus mai mulți sportivi și oameni din staff-urile jucătorilor. Inclusiv Novak Djokovic și Jelena, soția sa, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, deşi nu au manifestat niciun simptom. După 10 zile petrecute în izolare, testele celor doi au fost negative.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, nu au fost aplicate. Participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar. Djokovic chiar a postat fotografii cu o petrecere a jucătorilor după meciuri.

Citiți și:
De ce nu este deloc bine să fim vaccinați obligatoriu
Vaccinarea obligatorie, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului


yogaesoteric
14 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More