O lege a statului Australia de Vest împuternicește autoritățile să dezbrace oamenii cu forța pentru a îi vaccina

 

Responsabilii cu aplicarea legii sunt împuterniciți să „îndepărteze orice articol vestimentar (inclusiv lenjeria intimă) al unei persoane, dacă s-a stabilit că aceasta este necesar să fie vaccinată”. Statul Australia de Vest a legalizat autorizarea ofițerilor de poliție sau a altor „agenți autorizați” să rețină persoane și, dacă situația impune, să le dea jos cu forța lenjeria intimă pentru a le administra un vaccin, informează Life Site News.

Mulți dintre locuitorii statului Australia de Vest nu erau la curent cu puterile extraordinare acordate guvernului de legea statală. Așa-numitele „limite rezonabile ale utilizării forței” includ împuternicirea:

a) să aresteze și să rețină orice persoană căreia i se aplică directiva (persoana în cauză) și să o ducă pe aceasta într-un loc unde i se cere să fie ținută sub observație medicală, să fie examinată medical, să i se administreze un tratament medical sau să fie vaccinată, în conformitate cu directiva; și

b) să rețină persoana în cauză în locul unde acesteia i se cere să treacă printr-o observație medicală, un examen medical sau un tratament medical sau să fie vaccinată, în conformitate cu directiva; și

c) să rețină persoana în cauză:
(i) pentru a i se putea acorda observație medicală, examen medical sau tratament medical; sau
(ii) pentru a i se putea administra un vaccin.

d) să îndepărteze orice articol vestimentar (inclusiv lenjerie) al acelei persoane, dacă:
(i) îndepărtarea acelui articol este rezonabil necesară pentru a permite efectuarea examenului medical sau administrarea tratamentului sau, după caz, vaccinarea persoanei; și
(ii) persoanei în cauză i se dă ocazia rezonabilă de a-și îndepărta singură acel articol și refuză sau nu reușește să o facă.

Pe pagina web a guvernului statului Australia de Vest, la secțiunea ce cuprinde acte legislative originale adoptate pentru legislația Australiei de Vest, textul este inclus în Actul Original privind Sănătatea Publică din 2016. Pe site-ul guvernului este disponibilă și versiunea actualizată a acelui act, din 12 septembrie 2020, conținând același text.

În luna iunie a acestui an, societatea de radiodifuziune australiană (ABC) a publicat în rubrica „fact check” (verificare factuală) un articol pe această temă, după ce niște utilizatori de social media au devenit conștienți de existența acestei legi și au tras un semnal de alarmă în mediul online. Articolul radiodifuzorului ABC arată că „aceste puteri se aplică doar sub incidența unei stări de urgență în domeniul sănătății publice, la fel ca cea declarată în Australia de Vest pe 23 martie 2020, ca reacție la pandemia de coronavirus”.

Dr. Rocco Loiacono, conferențiar la Facultatea de Drept „Curtin” din Australia de Vest, a declarat pentru LifeSiteNews că „nu există nicio bază pentru vreo urgență în domeniul sănătății publice, de vreme ce nu a existat nicio transmitere comunitară a virusului în Australia de Vest de la începutul lunii aprilie”. „Ar fi fost necesar ca guvernul să declare încheiată starea de urgență cu luni în urmă, însă bineînțeles că nu va renunța acum la aceste puteri suplimentare”, a declarat dr. Loiacono.

În luna septembrie, premierul australian Scott Morrison a anunțat că guvernul său a încheiat un acord cu compania farmaceutică britanică AstraZeneca prin care aceasta se angaja să furnizeze gratuit Australiei vaccinuri împotriva coronavirusului, dacă vaccinul va fi trecut testele clinice. La câteva săptămâni după anunțul lui Morrison, testele mondiale pentru vaccinul anti-coronavirus al companiei AstraZeneca, ce folosește linii celulare provenite din fetuși avortați, au fost temporar oprite, după ce un participant la testări din Marea Britanie s-a îmbolnăvit din cauza efectelor adverse ale vaccinului.

La scurt timp după anunțarea acordului cu AstraZeneca, Morrison a declarat întâi că un vaccin împotriva coronavirusului „va deveni obligatoriu de îndată ce va fi produs”, înainte de a-și nuanța puțin afirmațiile, spunând că vaccinul „nu va fi obligatoriu” și că „nu putem ține pe nimeni cu forța pentru a-l obliga să accepte vaccinul”.


Citiți și:
«Este ca și cum ar fi fost conceput să infecteze oamenii»
Poliţiştii din Melbourne liberi să intre în case fără mandat pentru a verifica daca ești acasă sau dacă este cineva în vizită la tine
Adevăruri oficiale ale experților OMS despre vaccinuri

 

yogaesoteric
17 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More