O postură YOGA m-a ajutat să duc la bun sfârşit un pelerinaj

În anul 2008 am realizat un pelerinaj din localitatea St. Jean Pied-du-Port, din Franţa, până la Santiago de Compostela, din Spania. Tot acest traseu l-am făcut mergând pe jos, cu un rucsac de aproximativ 20 de kg în spate, pe o perioadă de aproximativ 34 de zile. Am parcurs 800 km, iar modalitatea cea mai eficientă de a-mi recăpăta odihna şi a-mi reface energia la nivelul întregului corp, dar mai ales în zona picioarelor, a fost executarea zilnică a posturii cleştelui (PASCHIMOTANASANA), timp de 25 minute.
Aceasta ASANA m-a ajutat să fiu permanent în perfectă stare de sănătate. Stând în această postură am simţit mai întâi curgerea curentului subtil de la tălpi în sus către coloană, după care o greutate mare la nivelul picioarelor, trecând din aceasta fază în faza de încălzire, până la dilatarea şi conştientizarea profundă a dispariţiei conturului corporal de la nivelul picioarelor.
Aceasta ASANA m-a ferit de orice obstacol ce putea să apară în starea de armonie necesară pentru a termina această călătorie, deoarece picioarele au reprezentat punctul central de echilibru al corpului meu fizic.

V. D., an 6

Citiţi şi:

De ce să practicăm yoga?

YOGA: o cale către Infinit

yogaesoteric
noiembrie 2008

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More