Oamenii de ştiinţă avertizează Congresul american asupra legăturii dintre utilizarea telefoanelor mobile şi cancer

de George Preda
 

Ronald Herberman, directorul Institutului de Studiu al Cancerului de la Universitatea Pittsburgh şi David Carpenter, directorul Institutului pentru Sănătate şi Mediu de la Universitatea  Albany au avertizat Comitetul pentru politici interne din Congresul SUA că utilizarea telefoanelor mobile creşte puternic riscul de apariţie a tumorilor pe creier.
 
Ei citează un studiu realizat recent de dr. Lennart Hardell de la Universitatea Örebro din Suedia, care arată că numărul de tumori cerebrale şi al celor care afectează urechea sau nervul optic este de două ori mai mare în rândul persoanele care utilizează telefoane mobile.

Studiul demonstrează de asemenea că persoanele care au început să utilizeze telefonul mobil înaintea vârstei de 20 de ani se confruntă cu un risc de cinci ori mai crescut de a dezvolta tumori cerebrale decât restul utilizatorilor de mobile. 
În urma acestui studiu, Parlamentul european a votat chiar un proiect prin care cere tuturor ţărilor membre să impună reguli pentru a limita expunerea la radiaţiile generate de telefonia mobilă.

Citiţi şi:

 

O veritabilă epidemie de tumori cerebrale datorată folosirii telefoanelor mobile

În universităţile din SUA, telefoanele mobile cu dispozitive de urmărire vor fi obligatorii 

yogaesoteric
12 noiembrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More