Pagină web ștearsă arată că Obama a coordonat eforturile de a construi în Ucraina un biolaborator care manipulează „agenți patogeni deosebit de periculoși”

Un articol șters de pe internet, recuperat de The National Pulse, dezvăluie că fostul președinte Barack Obama a coordonat un acord care a dus la construirea unor biolaboratoare care manipulează „agenți patogeni deosebit de periculoși” în Ucraina.

Vestea a venit în aceeași zi în care agentul de serviciu al regimului Biden, Victoria Nuland, a declarat în Senatul SUA că guvernul american este îngrijorat de faptul că instalațiile de cercetare biologică ar putea ajunge în mâinile Rusiei, ca urmare a conflictului în curs de desfășurare din Europa de Est.

Postat inițial la 18 iunie 2010, articolul Biolaborator se deschide în Ucraina detaliază modul în care Obama, în timp ce era senator de Illinois, a ajutat la negocierea unui acord pentru construirea unui biolaborator cu securitate de nivel 3 în orașul ucrainean Odessa.

Articolul, care a evidențiat, de asemenea, activitatea fostului senator Dick Lugar, a fost inclus în Buletinul nr. 818 al United States Air Force (USAF) Counterproliferation Center’s Outreach Journal.

Lugar a declarat că planurile pentru această facilitate au început în 2005, când el și senatorul de atunci, Barack Obama, au încheiat un parteneriat cu oficialii ucraineni. Lugar și Obama au ajutat, de asemenea, la coordonarea eforturilor dintre cercetătorii americani și ucraineni în acel an, în demersul de a studia și de a ajuta la prevenirea gripei aviare”, a explicat autoarea Tina Redlup.

Articolul afirmă:

Senatorul american Dick Lugar a aplaudat deschiderea Laboratorului Central Interimar de Referință din Odessa, Ucraina, în această săptămână (2010), anunțând că acesta va avea un rol esențial în cercetarea agenților patogeni periculoși folosiți de bioteroriști.

Laboratorul de biosecuritate de nivel 3, care este primul construit sub autoritatea extinsă a programului Nunn-Lugar de cooperare pentru reducerea amenințărilor, va fi folosit pentru a studia antraxul, tularemia și febra Q, precum și alți agenți patogeni periculoși.

«Cooperarea continuă a partenerilor Nunn-Lugar a îmbunătățit siguranța pentru toți oamenii împotriva armelor de distrugere în masă și a utilizării potențiale de către teroriști, pe lângă progresele în prevenirea pandemiilor și a consecințelor asupra sănătății publice», a declarat Lugar.

Lugar a mai afirmat că planurile pentru această facilitate au început în 2005, când el și senatorul, pe atunci, Barack Obama au încheiat un parteneriat cu oficialii ucraineni. Lugar și Obama au ajutat, de asemenea, la coordonarea eforturilor dintre cercetătorii americani și ucraineni în acel an, într-un efort de a studia și de a contribui la prevenirea gripei aviare.

Actul Nunn-Lugar, care a instituit Programul de Cooperare pentru Reducerea Amenințării, a fost creat în 1991. De atunci, acesta a oferit finanțare și asistență pentru a ajuta fosta Uniune Sovietică să dezmembreze și să protejeze stocurile mari de arme nucleare, chimice și biologice. Programul a fost, de asemenea, responsabil pentru distrugerea armelor chimice din Albania, a declarat Lugar.”

Un raport din 2011 al Comitetului Academiei Naționale de Științe din SUA privind anticiparea provocărilor în materie de biosecuritate legate de extinderea globală a laboratoarelor biologice de înaltă securitate a explicat cum laboratorul din Odessa „este responsabil pentru identificarea agenților patogeni biologici deosebit de periculoși”.

Acest laborator a fost reconstruit și actualizat din punct de vedere tehnic până la nivelul BSL-3 printr-un acord de cooperare între Departamentul de Apărare al Statelor Unite și Ministerul Sănătății din Ucraina, care a început în 2005. Colaborarea se concentrează pe prevenirea răspândirii tehnologiilor, agenților patogeni și a cunoștințelor care pot fi utilizate în dezvoltarea de arme biologice”, continuă raportul.

Laboratorul actualizat servește ca Laborator Central de Referință Interimar cu un depozitor (colecție de agenți patogeni). În conformitate cu reglementările ucrainene, acesta are autorizație pentru a lucra atât cu bacterii, cât și cu virusuri din prima și a doua grupă patogenă”, explică raportul.

Un document separat care detaliază rețeaua ucraineană de biolaboratoare din cadrul Proiectului de prevenire a armelor biologice (BioWeapons Prevention Project) prezintă mai detaliat domeniul de aplicare al agenților patogeni cu care facilitatea a efectuat cercetări.

Printre virusurile studiate de laborator se numără Ebola și „virusurile din grupul de patogenitate II prin utilizarea de metode virologice, moleculare, serologice și exprese”.

În plus, laboratorul a oferit „cursuri speciale de formare pentru specialiști privind aspectele de biosecuritate și biosiguranță în timpul manipulării agenților biologici patogeni periculoși”.

Descoperirea acestui biolaborator a fost făcută în urma unei examinări intense a deciziei guvernului american de a finanța cercetări riscante, de tip „gain of function”*, în Wuhan, într-un laborator condus de Partidul Comunist Chinez și având legături militare.

* Cercetare medicală care modifică genetic un organism într-un mod care poate spori funcțiile biologice ale produselor genetice. Aceasta poate include o patogeneză, o transmisibilitate sau o gamă de gazde modificate, adică tipurile de gazde pe care un microorganism le poate infecta.

Citiți și:
Pentagonul „a pervertit zeci de laboratoare la știința morții”
Documente scurse din laboratorul biologic ultrasecret din Ucraina arată că SUA făceau experimente biologice mortale pe soldații ucraineni
China a cerut SUA să prezinte public detaliile privind laboratoarele biologice militare deținute în Ucraina

 

yogaesoteric
18 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More