Pasta de dinţi ecologică din România a primit medalie de aur la Salonul de Inventică de la Varşovia

 
România a primit medalia de aur la la Salonul de Inventică de la Varşovia de anul trecut pentru pasta de dinți ecologică. Invenția românească a concurat pentru această medalie cu alte 400 de invenții din 15 state. Reţeta bazată pe produse naturale este realizată din mentă, busuioc, levănţică, scorţişoară, coajă albă de ou, orez şi spirulină.


Pasta de dinţi ecologică a fost medaliată cu aur și la Salonul de invenții de la Sevastopol şi va fi prezentată în Croaţia, Republica Moldova şi Taiwan. Ea a fost inventată la Iași de Andrei Victor Sandu, Mădălina Nicoleta Matei, Ion Sandu și Kamel Earar.

„Lucrăm la mai multe reţete în momentul de faţă. Se doreşte o optimizare. Apoi, în funcţie de rezultate, vrem să ieşim şi pe piaţă, pentru că sunt foarte căutate aceste produse bio. Testele de laborator arată rezultate foarte bune, comparând cu alte produse similare”, a declarat Andrei Victor Sandu, preşedintele Forumului Inventatorilor din România.

La Varşovia, inventatorii români au primit alte două medalii de argint şi bronz. Delegaţia ţării noastre a fost onorată şi cu medalia Marie Curie pentru invenţii în domeniul chimiei.

România a fost reprezentată la salonul din Varşovia de inventatori de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Citiţi şi:
Reprezentanții Școlii de yoga MISA, premiați cu aur și argint la Salonul Internațional de Inventică Arhimede din Moscova, 2-5 aprilie 2015
 Uimitori români contemporani, înzestrați cu o excepțională creativitate, inventivitate și sclipiri de geniu
Românca genială căreia francezii Curie i-au furat Premiul Nobel

yogaesoteric
27 februarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More