Planul merge înainte. Ordin de la Comisia Europeană: toată populația este necesar să fie vaccinată! Document

Comisia Europeană a cerut statelor UE să ia măsuri pentru vaccinarea anti-covid a întregii populații, inclusiv a copiilor cu vârste de 5 ani și peste, atât cu schema completă, cât și cu dozele de rapel. Totodată, instituția a solicitat pregătirea mesajelor pentru reintroducerea restricțiilor, precum și pregătirea unei strategii de comunicare pentru eventualele nevoi viitoare de doze suplimentare de vaccinuri împotriva covid-19, noi sau modificate.

Statele UE este necesar să-și intensifice eforturile de creștere a gradului de inițiere sau de finalizare a schemei primare de vaccinare în rândul celor nevaccinați sau vaccinați parțial, precum și de administrare a dozelor de rapel, inclusiv prin monitorizarea continuă și analizarea reticenței față de vaccinare pentru a o depăși, a transmis Comisia Europeană. În ce privește copiii de 5 ani și peste, autoritățile sunt nevoite să conceapă o strategie de creștere a acoperirii vaccinale, înainte de începutul anului școlar 2022-2023, prin colaborarea cu pediatrii și cu alte cadre medicale, care reprezintă surse de informații de încredere pentru mulți părinți.

Doza a patra se impune a fi administrată de urgență persoanelor imunodeficiente și persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani (acțiune începută deja în România), iar vaccinarea împotriva covid-19 va fi introdusă în programele naționale de vaccinare, cu începere din 2023. „În prezent, în contextul variantei Omicron, ar fi necesar să se pună accentul pe creșterea numărului de doze de rapel puse la dispoziție pe scară largă, în special pentru grupurile cele mai vulnerabile. Constatăm în continuare diferențe mari în ceea ce privește acoperirea vaccinală de la un stat membru la altul: în timp ce unele state membre au atins rate de vaccinare mari, altele înregistrează întârzieri semnificative”, se arată în documentul Comisiei Europene.

„Covidul nu va dispărea”

Reprezentanții Comisiei Europene și-au exprimat îngrijorarea față de stagnarea și insuficiența acoperirii vaccinale în câteva state membre ale UE, precum și o eficacitate vaccinală mai mică în rândul persoanelor care nu au primit încă o doză de rapel. Peste 90 de milioane de persoane eligibile din UE/SEE sunt încă nevaccinate, inclusiv aproximativ 9 milioane de persoane cu vârsta de minimum 60 de ani, sporindu-se astfel riscul de deces și de apariție a unor noi variante, susține Comisia Europeană.

În unele state, aproape 85% din populația totală a beneficiat de o vaccinare primară completă, iar în alte state, procentul este de sub 50%. În al doilea rând, procentul de adulți cu vârsta de peste 18 ani din UE/SEE care au primit o doză de rapel a început să stagneze, fiind în prezent de aproximativ 64%. Deși evoluția viitoare a pandemiei este greu de prevăzut, un aspect este sigur: covid-19 nu va dispărea. Virusul va continua să evolueze, iar apariția unor noi variante este foarte probabilă. Răspunsul nostru este necesar să includă menținerea unui nivel înalt de pregătire pentru apariția unor focare de covid-19 și a unor noi variante ale virusului, precum și creșterea acoperirii vaccinale, cu eforturi țintite pentru a vaccina persoanele care sunt încă nevaccinate”, mai precizează Comisia Europeană.

Se întețește cenzura și propaganda

Instituția UE a anunțat și un cod de bune practici privind „dezinformarea”, consolidându-se și cooperarea cu platformele online. Totodată, aceasta va sprijini verificatorii de fapte (fact checkers) europeni. Comisia Europeană intenționează să solicite cercetări suplimentare pentru a înțelege modul în care „informarea incorectă” și „manipularea informațiilor” ar putea influența rata de vaccinare. De asemenea, se are în vedere desfășurarea unor studii comportamentale, în special pentru înțelegerea acceptării vaccinurilor împotriva covid-19, precum și împotriva gripei, pentru a se putea optimiza adoptarea lor.

Documentul poate fi citit aici.

Declarația prin care se recomandă vaccinarea obligatorie a fiecărui cetățean din UE:

Citiți și:
Decizie senzațională despre care presa a tăcut mâlc: Curtea Administrativă de Justiție din Sicilia a declarat vaccinarea obligatorie neconstituțională
Gheorghe Piperea, despre decizia CEDO referitoare la vaccinarea obligatorie: „China scrie pe noi de acum încolo”
Gheronda Eftimie Aghioritul – Despre vaccinarea obligatorie

 

yogaesoteric
26 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More