Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, investigată pentru legături personale cu firma Pfizer și contractul de 1,8 miliarde de doze de „vaccin”

Ombudsman-ul european (echivalentul Avocatului Poporului din România) a pornit o investigaţie împotriva preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru faptul că a refuzat să facă publice discuţiile private pe care le-a avut cu CEO-ul firmei Pfizer şi care priveau achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin, arată instituţia europeană într-un comunicat remis public.

Reclamantul, invocând dreptul de acces la informaţii de interes public, a solicitat Comisiei Europene accesul la mesaje text şi alte documente referitoare la discuţiile dintre preşedinta Comisiei şi CEO-ul unei companii farmaceutice cu privire la achiziţionarea unui vaccin covid-19.

Comisia a declarat că nu poate oferi acces la niciun mesaj text, deoarece nu s-a păstrat nicio dovadă a unor astfel de mesaje.

În opinia reclamantului Comisia are obligaţia de a înregistra mesaje instantanee legate de politici importante sau aspecte politice, cum ar fi achiziţionarea de vaccinuri covid-19.

Ombudsman-ul a deschis o anchetă şi a cerut să se întâlnească cu reprezentanţii Comisiei pentru a discuta despre procedurile şi practica aplicabilă”, arată în comunicat instituţia Ombudsman-ului european.

Scandalul a pornit după ce NY Times, pe data de 28 aprilie 2021, sub titlul „How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls” (Cum a finalizat Europa o înţelegere pentru vaccinul Pfizer prin SMS şi apeluri telefonice), a publicat un articol în care descrie, citând surse interne, că Ursula von der Leyen ar fi purtat discuţii directe şi personale cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, pentru încheierea unui nou contract cu Pfizer.

Şi, cum au vorbit, două aspecte au devenit clare: Pfizer ar putea avea mai multe doze pe care le-ar putea oferi [Uniunii] – mult mai multe. Iar Uniunea Europeană ar fi încântată să le aibă”, se arată în articol.

Diplomaţia personală” dintre cei doi a jucat un rol fundamental în finalizarea înţelegerii în urma căreia UE s-a angajat să cumpere 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, arată acelaşi articol din NY Times.

Pe data de 8 mai 2021, Ursula von der Leyen a anunţat public cu mândrie pe Twitter ca a încheiat această înţelegere cu Pfizer, în urma căreia angajează UE să cumpere 1,8 miliarde de doze de vaccin, în contextul în care populaţia Uniunii Europene este de 450 de milioane de oameni.

Cristian Terheș, europarlamentar PNŢCD, fără a avea ştiinţă despre aceste discuţii oculte, a arătat pe data de 12 mai 2021 că această înţelegere parafată de Ursula von der Leyen cu Pfizer demonstrează, printre altele, ca „actualul vaccin nu produce imunitate, pentru că dacă ar produce nu ar mai fi necesară vaccinarea în 2022 şi 2023. Prin urmare, afirmaţia că oamenii se «imunizează» după aceste vaccinuri este falsă.”

Sunt convinsă că suntem în asta pe termen lung”, a spus Ursula von der Leyen referindu-se la acel contract.

Contractul respectiv face din UE cel mai mare client al firmei Pfizer din lume, se mai arată în articolul din NY Times.

Pornind de la acest articol din NY Times, o persoană interesată a cerut Comisiei Europene, pe baza legislaţiei europene privind accesul la informaţii de interes public, să-i pună la dispoziţie acele comunicări între Ursula von der Leyen şi CEO-ul Pfizer, cerere la care Comisia a răspuns că nu deţine respectivele comunicări deoarece au fost şterse.

Ursula von der Leyen a mai fost protagonista unui scandal similar în Germania, când, ministru al Apărării fiind, a şters informaţiile de pe un telefon de pe care a negociat contracte.

Ne găsim în faţa unui scandal de proporţii astronomice, unde pe viaţa, sănătatea şi banii europenilor, preşedinta Comisiei Europene negociază în privat, pe persoană fizică, cu firme private achiziţionarea de produse medicale pe care, apoi, tot Comisia Europeană şi statele membre, prin mecanisme de constrângere gen «Certificatul Verde», le impun oamenilor, iar cei care refuză să le primească sunt sancţionaţi. Un asemenea sistem diabolic a deposedat europenii de drepturi şi libertăţi fundamentale preschimbându-i în iobagi, care sunt buni atâta vreme cât muncesc, plătesc taxe şi consumă produse medicale de la firme private.

Dacă aceste suspiciuni planează la nivel european, e temeinic să ne întrebăm ce aranjamente şi angajamente secrete au făcut guvernanţii români, care au ascuns constant informaţii despre costurile şi motivele deciziilor adoptate, de la izolete cumpărate la preţ de maşină, până la achiziţia a peste 120 milioane de doze de vaccin, pentru «a învinge pandemia».

Din poziţie de europarlamentar voi continua demersurile pentru a lămuri aceste aspecte şi pentru ca drepturile şi libertăţilor tuturor românilor să fie restaurate”, a spus Cristian Terheș, europarlamentar PNŢCD

Pentru cine nu știe, soțul Ursulei, Heiko von der Leyen, medic, este din septembrie 2020 directorul medical al societății biofarmaceutice Orgenesis Inc., specializată în dezvoltarea de terapii celulare și genetice, un pui al lui Pfizer. Suplimentar, în aceeași perioadă a devenit și acționar la Pfizer. Mita indirectă oferită și negociată prin paravanul soțului intermediar se ridică la foarte, foarte multe milioane de euro!!!

Înainte de a veni în fruntea Comisiei Europene, cariera politică a Ursulei von der Leyen a fost plină de scandaluri de corupție și nepotism.

Ursula von der Leyen este cel mai slab ministru al nostru. Evident că asta este suficient să devii șeful Comisiei Europene.”

Această colosală declarație din 2 iulie 2019, ziua nominalizaţii lui Von der Leyen la șefia executivului european, îi aparține fostului lider social-democrat german și fost președinte al Parlamentului European, Martin Shulz.

Citiți și:
Afacerea Leyen – Bill Gates. „Evident, este vorba despre supravegherea în masă a populației”, acuză europarlamentarul Terheș
Pfizer  lovitura: Vânzările pentru vaccinul anti-covid vor depăși suma de 33,5 miliarde de dolari
Vaccinul anticovid și afacerile de miliarde de dolari din companiile farmaceutice

 

yogaesoteric
21 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More