Rabin: Au transformat coronavirusul într-o religie. Abordarea covidului n-are nicio legătură cu ştiinţa, ci doar cu dogma religioasă

 

Rabinul Michoel Green, director la Chabad Center in Westborough, Massachusetts, a scris pe Facebook sugerând că COVID-ul devine rapid noua religie a secularilor de stânga.

„Fiind student de o viaţă la religie, vreau să punctez ce este evident,” a scris rabinul Green. „Covid este o religie. Abordarea covidului n-are nicio legătură cu ştiinţa, ci doar cu dogma religioasă.”

„Iată de ce faptele nu contează. Este doar despre frică.”

Deşi ar putea fi dificil de dovedit în mod empiric că, de fapt, fenomenul covid a devenit o nouă religie, este destul de clar că pandemia i-a lovit pe cei religioşi mai mult decât pe seculari. Rugăciunile publice au fost în mod sever limitate sau anulate, şcolile de religie au fost închise, pelerinajele anulate, ceremoniile religioase precum nunţile şi înmormântările au fost de asemeni anulate sau restrânse, iar festivalurile, în mod normal un punct central pentru familii şi comunitate, au fost oprite.

„Ai dreptul la propriile tale credinţe şi nimeni nu se poate opune pietăţii tale excesive faţă de covid,” a scris rabinul Green. „Totuşi, religia ta NU afectează politica publică.”

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, ar fi fi fost necesar să ascute aceste sfaturi înainte de a lansa ordonanţele pandemiei ce ţintesc instituţiile religioase. La 1 decembrie, Curtea Supremă a SUA a dat un verdict în favoarea unui proces intentat de Agudath Israel of America şi de Dioceza Romano Catolică. Grupurile religioase au acuzat că ordonanţele violează libertatea lor religioasă, care este protejată de Primul Amendament din Constituţia SUA. S-a arătat că instituţiile religioase au fost supuse în mod nedrept la mai multe limitări decât celelalte activităţi esenţiale, incluzând magazinele alimentare.

„Poţi să te maschezi, sau să te tatuezi, să te tai sau să-ţi faci alte ritualuri de devotament pentru covid toată ziua,” a scris Green. „Ai putea, de asemenea, să-ţi legi usturoi pe faţă şi să porţi un costum hazmat pentru a te apăra de vampirii covid. Ascunde-te într-o bulă şi sigilează-te ermetic de umanitate. E în regulă.

Dar în momentul în care te aştepţi ca EU să mă conformez cu religia ta, ai depăşit o linie roşie.

Politicienii şi oficialii de stat s-au convertit cu toţii la acest cult covidian. Au făcut legământul venerării covidului cu Marele Preot Fauci. Când ei promulgă politici care impun dictatura sa fanatică pentru toată lumea, atunci suntem în mare pericol.

Trăim într-un fel de teocraţie distopică”, a concluzionat rabinul, referindu-se la societatea înfricoşătoare ilustrată în ficţiune, de obicei totalitară, autoritară şi dezumanizantă.


Citiţi şi:
Cultul Covid
Medicina ca religie
Decalogul membrilor sectei ‘Martorii lui Covid’

 

yogaesoteric
14 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More