Reacții adverse ale vaccinurilor – mărturii din România (III)

 

Citiți a doua parte a articolului 


Mărturie rujeolă post-vaccinare ROR

„La 1 an şi 2 luni îi fac băiatului «vestitul» vaccin ROR. Precizez că la 9 luni făcuse deja rubeolă, fără nici cea mai mică complicaţie, fără febră, doar bubiţe ce au trecut în 3-4zile. Dar, ca o mamă «silitoare» ce eram îi fac totuşi ROR-ul. După circa 3 săptămâni de la vaccin intru cu copilul în spital, la Matei Balş. Avea bube groaznice, febră foarte mare. A primit diagnosticul «rujeolă»… boala împotriva căreia îl vaccinasem. Întreb ce are, iar răspunsul: «Eee, o boală ca alea ale copilăriei… e ceva auxiliar…». Auxiliar? Dar ce este? Mă externez cu el fără niciun răspuns… Pe biletul de ieşire din spital scrie doar «erupţie cutanată» şi atât. I-am făcut pe banii mei şi din proprie iniţiativă analize pentru anticorpi… şi surpriză… copilul avusese o frumuseţe de rujeolă. Mă uit (cam târziu ce-i drept) pe prospectul ROR-ului… la ingrediente scria «virus viu atenuat»… Aha!… Oare pe al nostru au uitat să-l atenueze şi încă mai «dădea din coadă»?

La circa o lună de la problema mea intră în spital cu băieţelul, tot după vaccinul ROR, o cunoştinţă; de data asta copilul avea rubeolă, cu febră foarte mare, convulsii, tot tacâmul. Aceleaşi întrebări puse de mamă, aceleaşi răspunsuri mizerabile.

Stau şi mă întreb: oare câţi dintre miile de copii ce au făcut rujeolă în ultimii ani au făcut-o în urma vaccinului, precum fiul meu? Are cineva vreo statistică? Fiul meu e născut la sfârşitul lui martie 2010…”

Raluca Chelcea.

Mărturie reacţii grave post-vaccinale

„Fetiţa mea s-a născut pe data de 23 mai 2016. După vaccinul din maternitate a dezvoltat un icter cu bilirubină 20 (nivelul normal este 7) şi a stat la terapie intensivă o săptămână. După vaccinul de 2 luni făcut la ora 10 dimineaţa într-o marţi, nu a urinat DELOC 24 ore, a făcut febră 39, era agitată, plângea continuu, avea picioruşul umflat şi tare la locul înţepăturii. A doua zi am mers la medicul de familie şi mi-a zis să o ţin în apă caldă cu fundul că va face pipi şi că este o reacţie normală. Vaccinul de 4 luni l-a făcut într-o marţi, iar joi a făcut febră 39,5. Ne-am prezentat la camera de gardă, ne-a văzut un pediatru, apoi un medic O.R.L.-ist şi ne-a dat tratament plus antibiotic. Febra nu a scăzut, iar duminică la ora 3 dimineaţa ne-am internat. O săptămână a făcut antibiotic injectabil şi a avut diaree, a vomat şi avea o stare generală foarte proastă.

De la 2 luni până la un an, copilul a dormit 2-3 ore pe noapte, ziua nu dormea deloc, se lovea în cap, vomita, se sufoca (am filmări). Am fost disperaţi ca părinţi. Soţul dormea 1 oră pe noapte, apoi pleca la serviciu. Am toate documentele de la medici, îi dădeam zeci de medicamente, am urmat zeci de tratamente, am mers la neurologi, psihiatri. Povestea e foarte lungă. Ideea e că nu am mai vaccinat-o de la 4 luni, acum are 1 an şi 3 luni şi de 3 luni copilul nu a mai luat nicio pastilă.

Când se sufoca fugeam la camera de gardă şi nu ne credea nimeni. Stăteam acasă şi o filmam în timp ce mă rugam la Dumnezeu, căci nu aveam unde să mă duc cu ea. Nimeni nu mă ajuta. O scoteam la aer.

Am plecat cu ea la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, pentru că în Buzău nu ne ajuta nimeni. Acolo mi s-a zis că nu are nimic, după ce i-au făcut un EKG şi «raze» la plămâni.

Nu mi s-au prezentat reacţiile adverse ale vaccinurilor. Nici beneficiile vaccinurilor nu mi-au fost prezentate. Medicul de familie mă suna mereu să vin să o vaccinez. I-am spus că nu mai vaccinez copilul şi am semnat o hârtie în care asumându-mi nevaccinarea, riscam chiar puşcăria sau amendă!

M-a chemat la dânsa în cabinet şi mi-a propus să mă mai gândesc, «spre binele meu». Parcă suna a ameninţare din partea ei. Medicul crede că e un fel de a 11-a poruncă să vaccinăm fără doar şi poate!”

Mimi M.

Mărturie deces cauzat de vaccinuri

„Sunt mamă a 5 copii: 4 pe Pământ şi unul în Cer…
Copilul meu a decedat pe 22 septembrie 2006, la 3 zile după administrarea vaccinurilor antihepatitic B şi BCG. Am născut la maternitatea Polizu. I s-au administrat vaccinurile, cu toate că a fost născut prematur, la 27 de săptămâni, cu greutatea de 900 g. Băiatul meu de 7 ani are ADHD. Am născut în Grecia. El a fost tot prematur, cu 1950 g. I-a fost administrat vaccinul BCG şi a primit 10 zile antibiotic preventiv!

Noi am refuzat administrarea vaccinurilor la toţi copiii, DAR personalul de la neonatologie a trecut peste decizia noastră şi i-au vaccinat. Efectuarea unui act medical fără consimţământul exprimat constituie faptă penală. Cine a plătit pentru tot ce s-a petrecut? Nimeni!”

Iuliana B.

Mărturie reacţii post-vaccinale

„Bună ziua, nu am îndrăznit sa scriu până acum pentru că eram confuză încă, dar de când sunt în acest grup [grupul Facebook Vaccinuri – Cunoaște Riscurile] am găsit răspunsuri pentru întrebările mele.

Povestea este cam așa: am 2 copii, o fetiță de 7 ani jumătate şi un băiețel de 2 ani şi 4 luni. Fetița a fost vaccinată până la 6 ani (cea mai mare greșeală a noastră), băiatul are doar vaccinurile din maternitate şi încă unul.

Cu fetița am avut cele mai mari probleme şi nu vedeam cauza. Ea este un copil ce a primit la naştere scorul apgar 10 şi avut 3.750 de grame. Nu am născut în România, ci în Spania, unde vaccinul BCG nu se face. După nașterea ei am mai stat încă 3 luni şi am venit acasă. Aici medicul de familie mi-a recomandat vaccinul BCG, pe care l-a făcut de 2 ori, la 6 şi 7 luni, pentru că medicul a zis: «nu s-a prins din prima».

După acel vaccin copila mea era sensibilă la orice! A devenit alergică (era să o pierd). Apoi am continuat schema după recomandările medicului de familie.

După ROR a început chinul familie mele!!! A început să leșine fără motiv, de multe ori ajungând la spitale de neurologie, făcând tomografii, RMN-uri, EEG-uri şi multe alte analize cu același rezultat: «copil perfect sanatos». Dar ea nu era bine deloc! I-am introdus tratament cu Depakine Chrono de 300 de grame, pentru că ajungea la epilepsie. După 5 ani de tratament şi întreruperea vaccinurilor fetița mea este relativ bine, dar emoțional nu prea este pentru că se sperie de orice lucru ce înseamnă spital sau medic (povestea am scris o pe scurt, este foarte lungă).

Am născut băiatul pe care aveam de gând să-l vaccinez şi pe el, deşi aveam urme de îndoială. Are făcute cele 2 vaccinuri din maternitate şi încă unul făcut la 4 luni, anti-Rotavirus, în urma căruia am stat o lună în spital aproape de comă, şi așa am renunțat la vaccinare. Din spital el a luat şi varicelă. Fiind nevaccinat pentru varicelă, am fost foarte speriaţi. Dar ce credeți? A avut o formă foarte, foarte ușoară. În schimb, fetița vaccinată fiind, a făcut o formă mult mai rea de varicelă! Diferența între ei doi este că cea mare este foarte sensibilă la cea mai mică răceală, iar băiețelul răceşte mai rar şi se vindecă foarte repede fără medicamente!”

Ireen A.

Mărturie reacţie post-vaccinală după vaccinul antipolio

„Mă numesc Roxana B., am 35 de ani şi sunt mamă.
Mărturia mea este pentru soţul meu, care a fost vătămat grav de vaccinuri. După cum povestesc socrii mei, el era un copil sănătos, fără probleme de sănătate, asta până când în şcoală a fost vaccinat cu vaccinul antipolio, fără acordul părinţilor. După administrarea acestui vaccin a urmat coşmarul. Două zile a zăcut în pat, cu mari dureri de inimă. Pentru un copil perfect sănătos este anormal să aibă palpitaţii la inimă. Aceste dureri au continuat de atunci. Şi acum are momente dese de slăbiciune şi palpitaţii la inimă.

Această reacţie a apărut imediat după vaccin, dar nu a fost înregistrată.

Ambii noştri copii sunt nevaccinaţi şi suntem mulţumiţi de decizia luată. Mergem foarte rar la medic, maxim de 2 ori pe an, cu o banală răceală.

Vaccinurile pot vătăma grav, cunosc persoane care au rămas paralizate după vaccin. Eu am locuit în Anglia 11 ani. Guvernul Britanic oferă despăgubiri mari pentru cei vătămaţi de vaccinuri. Dacă aceste vaccinuri ar fi aşa de bune şi sigure, atunci nu ar mai exista fonduri pentru a despăgubi pe cei vătămaţi.

Să nu uităm că vaccinurile sunt tot medicamente. Toate medicamentele au reacţii adverse.

Proiectul de lege a vaccinării, publicat iniţial pe data de 10 aprilie 2017 şi modificat ulterior de 2 ori, încalcă drepturi fundamentale, încalcă Drepturile Omului, Constituţia României şi diverse tratate internaţionale. Fiecare om este liber să decidă pentru corpul său, să aleagă dacă vrea să folosească sau nu medicamente. De asemenea, părinţii este necesar să aibă în continuare dreptul de a decide ce tratamente medicale administrează copiilor lor.ˮ

Roxana B.

Mărturie tulburări alimentare post-vaccinale

„Fetiţa mea s-a născut cu 3.330 de grame, sănătoasă, primind scor apgar 10. A crescut până la 2 luni, avea 4.800 de grame.

După vaccinul hexavalent făcut la 2 luni, în vreo 3 zile am ajuns la medic să mă plâng că nu mai mănâncă. Refuza sânul, se arcuia pe spate, nu a mai luat niciun gram până la 5 luni. Am făcut ecografie, analize recomandate de pediatru, nimic. La 5 luni, la gastroenterologie s-a pus diagnosticul de «sindrom de malabsorbţie». Treceau şi 12 ore fără să primească nimic. Îi dădeam laptele doar prin somn, trebuia să nu facă nimeni vreun zgomot pentru că altfel nu mai mânca…

La diversificare, piureuri de legume mânca numai păcălită, distrăgându-i atenţia să se uite pe geam sau la diverse obiecte. Doar când era atentă la ceva deschidea gura. Dacă vedea mâncarea, nu o interesa… La 2 ani avea doar 9 kilograme.

În prospectul vaccinului pe care l-a făcut, la «reacţii adverse», am găsit şi «tulburări alimentare». I-am arătat medicului şi atunci mi-a zis: «Eu mă tem să ţi-o mai vaccinez», dar nu a scris asta nicăieri…”

Mariana A.

Mărturie deces în urma vaccinului BCG din lotul „Danemarca”

„Am născut pe 27.09.2012 o fetiță perfect sănătoasă, cu apgar 10, cu o greutate de 3.4 kg şi lungime 52 cm. Am fost externate după 3 zile. O zi a scăzut în greutate, așa cum fac toți bebelușii, a doua zi deja luase în greutate, lactația fiind instalată din ziua nașterii.

În a 5-a zi de la naștere, am fost chemați la vaccinul BCG. S-a făcut consult, fetiţa luase peste 100 de grame în greutate (cântărită cu același cantar), se pune «clinic sănătos, aptă pt vaccin», se vaccinează. Ajunși acasă, fetița se pune pe plâns ore în șir. Ne-au spus că este de la colici. Spre seară adoarme, iar noaptea nu s-a mai trezit să sugă, dar am pus asta pe seama oboselii, cauzată de atâta plâns. A doua zi am constat un icter puternic, stare de moleșeală, refuz de sân. Am mers la un consult neonatologic unde s-a constat icterul şi totul s-a pus pe seama lui, am fost îndemnată să o hrănesc la biberon. Spre seară fetiţa se pune pe geamăt, ne ducem la o clinică privată. Medicii de acolo ne îndrumă de urgență către un spital de stat. Am ajuns acolo, dar s-au pierdut ore în șir pentru că nu știau unde să pună copilul, deoarece la Neonatologie nu puteau pentru că veneam de acasă și le era teamă să nu fie infectată cu ceva. Spre dimineaţă, în timp ce copilul gemea în brațe la mine, îi găsesc loc pe un pat mare de spital, pe secţie de Pediatrie ATI. Se fac analize, ecografie, se constată edem cerebral encefalită acută, lipsa urinării, vezica îngroșată și plină. Se pune sondă vezicală și de aici începe bâjbâiala, fel de fel de diagnostice, fel de fel de tratamente. Vaccinul era ca şi cum nici nu fusese administrat, citez «vai, dar vaccinul şi mai ales BCG nu are ce reacție să dea». A doua zi de la internare sunt pusă să îmi iau fetița în brațe și să o duc la raze. Când ne întorceam, face stop cardiac în brațe la mine, se reușește resuscitarea, se intubează, dar moare în a 13-a zi de viață. La necropsie s-au găsit toate organele dezvoltate complet vârstei, dar inflamate, cauza zisă de ei fiind «Sindrom Torch», cu toate că analizele (conexe acestui sindrom) au fost bune atât la mine, cât și la ea.

După ce am îngropat copilul, medicul curant m-a sunat să îmi spună că «necropsia nu are ultimul cuvânt de spus pentru că fetiţa mi-a murit din cauza unei boli de metabolism» și ca să se dovedească mai trebuiau făcute alte analize. Pentru noi e clar ce a produs totul, deși pentru medici vaccinul a rămas doar o banală coincidenţă…”

Adelina Ioana

Mărturie reacţii multiple post-vaccinale

„Mă numesc Ramona Valentina R. şi sunt din Timişoara.
Pe data de 22 iulie 2014 am născut o fetiță de 3,380 kg, cu scor APGAR 9, prin cezariană. Singura problemă a fetiţei de care știam din timpul sarcinii a fost la rinichi. În maternitate nu i s-au făcut vaccinurile fiindcă lipseau. După o lună de la naștere ne-au sunat să mergem la vaccinat. Ziua aceea o voi ţine minte toată viața pentru că a fost ziua în care copilul nostru s-a schimbat. Dintr-un bebe care dormea, se trezea de 2 ori pe noapte pentru supt, nu plângea (poate doar de foame, dar în momentul în care simțea sânul se liniștea), a devenit un bebe care dormea 7 ore din 24 şi asta în zilele «bune». În rest plângea în continuu, făcea diaree, vomita. Mi s-a spus că sunt colici puternice, am crezut şi am continuat vaccinarea. Mi s-a spus că laptele meu nu este bun şi am vrut să renunț la alăptare, dar Dumnezeu mi-a scos în cale un domn doctor gastroenterolog pediatru care mi-a băgat mințile în cap şi nu m-a lăsat să renunț la alăptare. Acest medic a spus că mai bine ne trimite de urgenţă la spital, la Cluj. Acolo au descoperit reflux gastroesofagian, cu rană pe esofag. Mi-au spus că de asta plânge. Eu cu soțul știam că nu numai de asta plângea, dar pe nimeni nu interesa. Tot spun că nu am văzut copil mai trist, că nu doarme, plânge în continuu şi nu se linişteşte nicicum.

Aş mai avea multe de povestit… pe la câți medici am fost şi ce răspunsuri am primit (de exemplu mi s-a spus că nu sunt în stare să îmi liniștesc copilul), dar nu asta-i important acum.

Cu toate problemele copilului, am continuat vaccinarea şi am ajuns la hexavalentul de la 6 luni, când în sfârşit m-am trezit. După acest vaccin fetița mea a făcut febră foarte mare şi a plâns 20 de ore în continuu. În aceste ore avea momente în care nu reacționa sau cădea într-un somn de 5 minute şi iarăşi începea cu plânsul. După 3 zile a făcut o dermatită atopică severă, avea pe trup răni cu puroi. Din momentul acela nu am mai vaccinat-o, dar încă tragem de pe urma efectelor adverse ale vaccinurilor. A avut probleme cu somnul, a ajuns de făcea crize de nervi noaptea, ziua, iar în timpul crizelor își smulgea părul de pe cap. Aceste crize aveau durata şi de 2 ore. I s-au recomandat calmante, dar nu am vrut să îi dau. Eu știam că din cauza vaccinurilor este aşa, dar nu mai știam unde să merg şi ce să fac.

La 2 ani şi 5 luni am auzit de domnul Bălan şi de soția dânsului. Am apelat la ei şi dânşii mi-au pus fetița pe picioare. Au fost 2 ani şi 4 luni de la primul vaccin groaznici şi pentru noi şi pentru fetița noastră. Şi acum este greu: ea trebuie să ţină regim, eu nu pot merge la lucru, nu o primesc la grădinița de stat pentru că nu oferă meniu copiilor cu regim special. Dintr-un singur salariu din care trebuie să îi luăm tratamentul, mâncarea de regim (care este scumpă), de unde să mai putem plăti o grădinița privată?

Fişa RAPI nu există pentru că din punctul de vedere al medicilor toate au fost simple coincidenţe.

Cum aş mai putea eu să îmi vaccinez copilul, acum când începe să fie bine, după tot chinul avut? Am avut un copil trist, cu crize zilnice, cu dureri de burtă groaznice. Acum am o fetița veselă, care doarme şi 12 ore în unele nopți, care ne ia în braţe şi ne iubește (ea nu făcea asta şi nici nu suporta să o strângi în braţe).

Eu nu îmi voi mai vaccina copilul, iar tu, POPORULE, TREZEŞTE-TE ŞI LUPTĂ ÎMPOTRIVA VACCINĂRII OBLIGATORII!”

Ramona Valentina R.

Mărturie dermatită atopică post-vaccinală

„Buna ziua!
Mă numesc Paula şi am o fetiţă de 1 an şi 6 luni vaccinată cu cele 2 vaccinuri din maternitate. Îmi pare rău că i le-am făcut, pentru că a avut mult de suferit din cauza lor. După o lună de la administrarea lor, fetiţa mea se trezea noaptea şi plângea foarte tare, îşi dădea ochii peste cap şi rămânea ca paralizată vreo 10 minute. Nu puteam s-o liniştesc cu absolut nimic. Şi acum la 1 an şi 6 luni are momente când face aşa. Plus că are şi dermatită atopică pe tot trupul. Sperăm şi ne rugăm la bunul Dumnezeu să fim bine şi să nu voteze legea vaccinării obligatorii. Dacă din cauza celor 2 vaccinuri a avut aceste reacţii, nici nu vreau să mă gândesc cum va fi de la celelalte. Sănătate multă vă doresc tuturor!”

Paula M.


Citiți a patra parte a articolului


Citiți și:

Înfloritoarea sănătate a copiilor nevaccinaţi 
Vaccinul anti-rujeolă a crescut, în anii ’90, mortalitatea în rândul copiilor din Africa de Vest cu 33% 

 

yogaesoteric
3 aprilie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More