Reacții adverse ale vaccinurilor – mărturii din România (IV)

 

Citiți a treia parte a articolului 


Mărturie reacţii alergice post-vaccinale

„Mă numesc Ioana-Alina S. și sunt mama unui copil mult așteptat, Maria, venit în lume în urma multor rugăciuni, după 7 ani de căsnicie, ca dar al Maicii Domnului și profețită de Sfântul Ilie Lăcătușu. Maria s-a născut în Grecia, în anul 2007, unde locuiam împreună cu soțul meu, părintele Ciprian-Ioan S. Ca orice părinți de bună credință, neștiind nimic despre substanțele nocive din vaccinuri sau despre efectele adverse ce pot apărea în urma vaccinării, am vaccinat-o pe Maria, urmând cu strictețe grila de vaccinare dictată de medicul de familie. Totul părea a fi în regulă.

Nicio problemă, nicio reacție adversă până la vaccinul din 6.05.2009, când Maria avea 2 ani și 3 luni. Chiar în ziua vaccinării am primit din țară, de la o prietenă al cărui soț este medic, primele articole despre substanțele nocive din vaccinuri. Cu toate că părintele Ciprian a spus imediat ce a citit articolele că nu mai vrea să-i facem niciun vaccin Mariei, mărturisesc că prima mea reacție a fost de refuz. Mi-am spus: «cum să-mi las copilul neprotejat?» Pentru că părintele era de neclintit în privința vaccinării, mă gândeam să nu-i spun nimic și să merg pe ascuns să-i fac fetiței următorul vaccin. Dar Dumnezeu, care ne iubește, ne și smerește. După doar câteva zile de la vaccin Maria a făcut o alergie. Pe corp au început să-i apară niște bubițe. Acestea o mâncau și ea, sărăcuța, se scărpina. M-am prezentat la doctor, care mi-a spus că poate fi o reacție adversă a vaccinului, dar că nu e sigur. Mi-a dat un sirop și o cremă. Zilele treceau, dar apăreau tot mai multe bubițe. Maria a ajuns să fie plină de bubițe din cap până-n picioare. Îmi pare rău că, din păcate, atunci, nu m-am gândit să-i fac o poză.

Am luat un vaccin și am întrebat-o pe farmacistă ce conține. Ea ne-a răspuns: «Ce scrie pe prospect». Același răspuns l-am primit și de la medic. Ne-am dus cu vaccinul la o cunoștință care avea un laborator și am rugat-o să-l analizeze. S-a uitat la noi, ne-a zâmbit și ne-a spus: «Dacă fac analiza și fac public rezultatul, mâine îmi vor închide laboratorul. Îmi pare rău, dar nu pot face analiza vaccinului!».

Ca și cum bubițele de pe corp nu ar fi fost de ajuns, a apărut intoleranța la diferite alimente. Atunci a început de fapt adevăratul calvar. Nu mai știam ce să-i dăm de mâncare. I-am făcut diverse analize care ne arătau intoleranță la lapte, pâine, ou, carne de pui, roșii etc. O perioadă i-am dat doar legume fierte, dar erupția continua. Venind în țară, ne-am dus la Cluj la o renumită doamnă doctor alergolog, care văzând-o pe Maria, înainte să-i facă analizele, ne-a spus: «E de la vaccinuri!». Apoi a confirmat și ea intoleranța la alimentele pe care deja le știam, dar și la altele. Aproape patru ani ne-am luptat cu diferite intoleranțe alimentare.

Dar Bunul Dumnezeu ne-a trimis o mângâiere printr-o cunoștință, pe care o cheamă tot Maria, căreia îi mulțumim și pe această cale. M-a sfătuit să-i dau ulei de pește. I-am dat în timp trei cutii a câte 90 de tablete. Starea Mariei s-a ameliorat simțitor. Tot cam în aceeași perioadă a văzut-o pe Maria și un medic de la Chișinău care în urma analizelor mi-a spus că aceasta are o intoxicație puternică și i-a prescris un tratament pe bază de corali.

Acum Maria e relativ bine. Spun bine, refuzând să mă gândesc la cicatricile pe care și acum le are pe picioare. Cu toate că are 10 ani și 6 luni, îi mai apar din când în când bubițe. Chiar săptămâna aceasta a avut o erupție. Știe că nu are voie unele alimente, dar nu se poate abține, mai ales de la ciocolată. De cele mai multe ori se scarpină în somn, iar urticaria se transformă în bube pe care le rupe mereu. Nu vreau să-mi amintesc de tot chinul îndurat în primul rând de ea în toți acești ani, de suferința ei, dar și a noastră, văzându-ne copilul suferind și neputându-l ajuta.

Cunoaștem două cazuri de copii care până la vaccinul de un an și ceva erau perfect sănătoși, iar apoi au început să aibă mari probleme, fiind în cele din urmă diagnosticați cu autism, iar o fetiță a unui coleg de seminar de-al părintelui Ciprian a rămas ca o legumă după vaccinul de la 6 luni. Noi îi mulțumim lui Dumnezeu că a fost doar atât. Suntem conștienți că putea fi și mai rău.

Privesc cu milă la părinții care susțin cu tărie vaccinarea propriilor copii și mă întreb oare dacă ar fi trecut prin ce am trecut noi alături de copil sau alții ai căror copii au suferit mai mult decât al nostru, ar mai susține vaccinarea obligatorie?!

Noi, cei care ne opunem vaccinării pentru că ne apărăm copiii, suntem priviți ca niște inculți. Nu suntem, fraților, inculți, ci doar părinți care nu vor să-și mai vadă copiii suferind.”

Prof. Ioana-Alina S.

Mărturie reacţii adverse vitamina K (şi vaccin?)

„Am să urmăresc să fiu cât mai obiectiv şi orientat spre fapte, în speranţa ca alţii să cunoască şi să evite episoade de acest gen sau chiar mai grave.

Ştiam de vaccinuri şi efectele lor secundare. Nu cât ştim acum, dar ştiam.

Copilul (e primul copil) s-a născut la termen, având 3920g, prin cezariană, după un travaliu prelungit, într-un spital privat. Deşi de la bun început am specificat că nu vrem vaccinare, ni s-a spus OK, doar că vitamina K e obligatorie şi nu se poate fără, că ei nu se riscă fără. Am zis că dacă nu e nicio variantă fără, atunci «asta e»…

Imediat după naştere, el a început să plângă, dar a fost pus pe pieptul mamei unde s-a liniştit imediat. După câteva minute, copilul a fost preluat de medicul neonatolog şi nu l-am mai văzut până după operaţie, nu mai mult de o oră. Când acesta a fost adus în salon, pe cartonaşul de la capul copilului scria nota 8. Nedumeriţi fiind de această notă, am cerut detalii. Doamna dr. neonatolog 1 (cea care a asistat la naştere, cu vârsta undeva la 60 de ani şi o abordare comunisto-securistă) a spus că băiatul a avut o deficienţă respiratorie şi a devenit cianotic, având nevoie de oxigen, dar să nu ne facem probleme, că e normal şi se mai petrece. Soţia mea nu a văzut nimic din povestea asta, iar eu am văzut un bebe normal.

Începând cu a 2-a zi am cerut insistent ca băiatul să fie adus şi ţinut în salon, alături de mamă, cerere ce a fost refuzată pe motiv că băiatul are icter şi trebuie să stea la lampă, asta în condiţiile în care mama începuse să sufere de angorjare şi avea mare nevoie de copil pentru detensionarea sânilor.

Totodată, am fost luaţi la ochi de personalul medical şi toți ne ştiau nu pe nume, ci ca «aia ce nu vaccinează», etalând o atitudine agasată, de superioritate faţă de noi.

A 3-a zi a venit primul set de analize al copilului, analize ce au arătat un nivel anormal de crescut al proteinei C reactive (nivel 26), indicând o infecţie. Copilul a fost trecut pe antibiotice injectabile, iar doamna dr. neonatolog 1 a exclus orice eventuală vaccinare în viitorul apropiat. Ba mai mult, aproape şuşotind, cineva (nu mai ţin minte exact cine şi ce poziţie avea) ne-a spus că e foarte bine că nu a fost vaccinat copilul, că vaccinarea pe fond de infecţie ar fi fost problematică.

În România verifică cineva copiii de infecţii preexistente înainte să-i vaccineze? Evident că nu…

Mama trebuia să se externeze în ziua a 4-a, iar copilul ar fi trebuit să rămână în spital pentru terminarea tratamentului cu antibiotic, scenariu exclus încă din start de noi. Prelungirea şederii mamei a fost imposibilă chiar şi contra cost. După mult scandal şi dezbateri presărate cu ameninţări din partea doamnei dr. neonatolog 1, am reuşit să scoatem copilul din spital pe semnătură, pe tura unei doamne dr. neonatolog 2 (mai tânără, pe la 30 de ani cu ceva mai mult respect faţă de noi, pe tura doamnei dr. neonatolog 1 acest lucru fiind imposibil… da, dr. neonatolog 1 nu ne-a dat voie să părăsim spitalul pe semnătură, ci ne ameninţa că ne trimite copilul cu infecţie la X spital public!) şi continuând tratamentul injectabil acasă (aveam un medic şi o asistentă care veneau zilnic la noi acasă ca să îi facă antibioticul).

Odată cu aducerea copilului acasă, am observat că acesta avea cruste prin păr, ca mătreaţa. Apoi au existat aproximativ 2 luni de urlete incontrolabile şi inconsolabile ale copilului, începând în medie de la ora 11 p.m. până pe la 3-4 a.m. Am mai dat peste un «teren alergic» cu reacţie cutanată la proteina din laptele de vacă (folosind cel mai bun lapte praf de pe piaţă, Topfer Bio) şi reflux gastric. Am trecut prin toate acestea având ajutorul unui medic pediatru cu o oarecare reputaţie în oraş. Ni s-a spus că acele cruste sunt o dermatită şi se tratează cu X produs din farmacie. Urletele de fapt sunt colici (începând cu săptămâna 2 de viaţă?) şi se ia Y sirop (le-am testat pe toate, pe rând, fiecare cu o eficacitate foarte limitată), intoleranţa la lactoză se mai petrece şi se foloseşte formula HA, iar refluxul se mai petrece şi va trece de la sine odată cu creşterea. Toate problemele avute de copil par a fi o coincidenţă nefericită, nu-i aşa?

Citind prospectul aşa-zisei vitamina K, numită FITOMENADION, un compus petrolifer cu valenţe toxice, găsim aşa: «Reacţii adverse – injectarea intravenoasă rapidă poate determina: transpiraţii, congestia feţei, senzaţie de constricţie toracică, dispnee, cianoză, tahicardie, colaps vascular periferic, sau chiar accidente letale; – la nou-născuţi, în cazuri rare, tratamentul poate determina hiperbilirubinemie; – la pacienţii cu afecţiuni hepatice, injectarea intramusculară repetată poate duce la modificări locale cutanate şi subcutanate.»

Aşadar, am dovezi să suspectez că personalul medical a ascuns faptul că nou-născutul a avut o reacţie SEVERĂ la FITOMENADION, constând în probleme respiratorii şi administrându-se ulterior oxigen?!

Ba mai mult, acesta a ajuns şi la un icter anormal de puternic ce necesita ţinerea nou-născutului la lampă aproape 24/7, în timp ce alţi nou-născuţi nu aveau nicio problemă în a sta cu mamele lor.

Şi ca să fie treaba, treabă, nu am fost înştiinţaţi de existenţa unei intoleranţe a copilului la proteina laptelui de vacă! Reafirm că nou-născutul a stat aproape tot timpul la lampă, când a fost în prezenţa mamei acesta nu a dat semne că ar avea nevoie să fie alăptat, iar personalul medical a afirmat că nou-născutul are nevoie de «completare» din nişte motive pe care nu are rost să le enumăr aici. Intoleranţa a apărut subit acasă?

Pentru restul problemelor observate acasă ce nu apar pe prospectul vitaminei K nu am o explicaţie certă. Pot doar să intuiesc că pe fond de infecţie, fie acestea sunt efecte secundare nedeclarate ale Fitomenadionului, fie am trecut prin situaţia şi mai oribilă în care cineva din exces de zel a făcut un vaccin copilului (gen ENGERIX B, care ar explica marea majoritate a simptomelor rămase după eliminarea celor generate de Fitomenadion), împotriva dorinţelor noastre… Sunt doar speculaţii, desigur, să fie din nou doar o coincidenţă nefericită?

Ah, să mai zic că bebe are şi hemangiom la ceafă? O nimica toată conform pediatrului, desigur…

În orice caz, copilul astăzi are 10 luni şi 2 săptămâni, şi excelează din orice punct de vedere. Nu a avut nicio zi cu febră, iar mucişori a avut doar în 2 sau 3 rânduri maxim, fără otite, fără tuse, bronşite sau alte probleme de acest gen. Intoleranţa la lactoză a dispărut, fără să mai apară alte alergii, deşi fusesem avertizaţi că pe teren alergic va avea probleme şi cu ouăle, şi cu fructele de pădure ş.a.m.d..

De când s-a născut am ieşit zilnic cu el afară în parc (exceptând acele 2-3 zile de frig cumplit de la începutul acestui an). Acum are energie cât noi amândoi părinţii la un loc, a descoperit mersul neasistat, porneşte vesel cu ambele mânuţe în aer, după care în momentele de repaus îşi «mănâncă» pantofiorii cu care tocmai a străbătut aleile din parc. Asta e, nu îl putem păzi în fiecare secundă să nu bage orice obiect la îndemână direct în guriţă.”

Silviu B.

Mărturie reacţii alergice și intoleranțe alimentare post-vaccinale

„Bună ziua!
Numele meu este Gabriela P., am 31 de ani și sunt mama unui băieţel, născut în iulie 2015 la termen, pe cale naturală. S-a născut cu asfixie din cauza circularei de cordon, scor Apgar 8, la următoarea evaluare după 5 minute, scor Apgar 7. A stat la terapie intensivă 3 zile, timp în care a fost ținut sub bol de oxigen și atent monitorizat.

A fost vaccinat la naștere cu vaccinul AntihepB, în urma căruia copilul meu a făcut eritem alergic pe tot corpul. Era plin de bubițe mici și roșii, îi ardea pielea pe el, avea aritmii și respiraţie dificilă și niciun medic nu a înregistrat aceste reacții în fişa RAPI, ba mai mult, au spus că e normal și au continuat vaccinarea cu BCG în a 4-a zi când ne-am externat. După externare, copilul meu nu se mai trezea. Nu răspundea la niciun stimul, timp în care au apărut convulsiile. Copilul meu a avut câte 2-3 episoade de convulsii pe zi, și au ținut mai bine de 3 săptămâni. Primul nostru pediatru ne spunea că sunt mioclonii (i-am arătat filmare cu copilul în timpul crizei convulsive), pentru care ne-a dat tratament cu calciu natural lichid și o formulă de vitamine pentru o lună de zile.

L-am alăptat încă din maternitate, dar având frenuri foarte restrictive și pe care niciun neonatolog nu le-a verificat, alăptarea s-a încheiat după maxim două săptămâni de la naștere. Tot primul pediatru mi-a recomandat să nu mai alăptez că nu am lapte bun și copilul nu ia în greutate (deși eu insistam cu mulsul la pompă și ținut copilul la sân în ciuda ragadelor urâte și dureroase). La introducerea laptelui praf anti-reflux, pentru că copilul meu vomita în jet puternic mai mult decât mânca, au apărut scaunele diareice, cu mucus și sânge, minim 10 scaune pe zi. Deși copilul meu suferise până în acel moment convulsii, eritem alergic, aritmii, reflux gastro-esofagian sever confirmat în urma ecografiei abdominale, dermatită atopică, scaune diareice cu mucus și sânge, eritem fesier, alergii alimentare evidente și fără analize, infecții oculare soldate cu ocluzie de canal lacrimal (de doua ori) și episoade de apnee pe care le are și acum, toate acestea în prima săptămână de viaţă, acest medic pediatru ne recomanda să continuăm vaccinarea nu doar cu schema națională ci și cu opționale, punându-ne să căutăm în străinătate un vaccin Infarix… (Sper să nu greșesc numele. Era un vaccin opțional.)

După apariția scaunelor cu mucus și sânge la câteva zile de la externare, au apărut durerile de burtă. Nu îi treceau cu nimic, i-am administrat copilului toate soluțiile minune de pe piață, niciunul nu a fost eficient. Copilul îmi urla fără oprire câte 18 ore. Copil nou născut dormea 5 ore pe noapte și o singură dată pe zi 20 de minute. În restul celorlalte 18h40′, plângea non-stop. Nimic nu-l calma. Așa am dus-o 8 luni de zile. Fără somn. Am început să facem investigații pentru că micuțul se simțea din ce în ce mai rău. A rezultat că este alergic la proteina laptelui de vacă printre multe altele. O cutie de lapte praf specială pentru copiii alergici la proteina laptelui de vacă costă nu mai puțin de 250 lei. Mănâncă o cutie la 3 zile. Am cheltuit lunar minim 2500 lei numai pentru formula de lapte praf special în primele șase luni, apoi am continuat. Tot în urma analizelor de sânge am descoperit alergia la drojdie, ori copilul meu nu a pus gura în viața lui pe nimic cu drojdie. Însă, vaccinul AntihepB este făcut pe cultură de drojdie. Există oare o legătură între cele două? Alergie la secară, ori copilul meu nu a atins măcar vreodată un aliment cu urme de secară. Nici eu nu consum alimente ce conțin gluten, regim strict de 13 ani. Deci nici măcar din laptele meu nu are cum să fi ajuns la el. Alergie la orice fel de peşte, alergie la portocală, grâu spelta, alune și arahide, soia, căpşuni. Intoleranţe la carne de porc, vită, la roșii, varză, ou de găină, mere, piersici, caise, prune, pere, pepene roșu, ardei roșu, mazăre, fasole verde, porumb, afine, mango și multe alte alimente cheie în diversificarea alimentaţiei copiilor.

Primul set de analize a costat nu mai puțin de 1085 lei, bani nedecontaţi de statul român. În fiecare trimestru îi refac analizele copilului și plătesc chiar și mai mult de 1700 lei, timp în care statul dă din umeri.

Îmi face foarte frecvent infecții ale urechii medii. Dacă ingerează un aliment la care fie este alergic, fie dezvoltă o nouă intoleranţă, se umple de dermatită atopică pe o suprafață destul de mare a corpului și apar iar scaunele diareice cu mucus și sânge, dureri de burtică, plâns, lipsa odihnei, treziri dese (minim 15 treziri pe noapte), eritem fesier, muci și ochi cu secreții vâscoase și galbene. Încă de la externare, copilul nu lua în greutate.

Am schimbat pediatrul pentru că toate aceste reacții ale copilului îi păreau normale, deși copilul era letargic mai mult, decât sa doarmă în cele 20 de minute de la prânz, și acest medic nou (cu competenţă în homeopatie), ne-a recomandat să scoatem proteina din lapte de vacă și sa îi dam copilului formula specială, spunându-ne că toate aceste reacții ale copilului sunt post-vaccinare. Uşor, ușor, crizele de plâns ale copilului s-au împuținat, au dispărut scaunele diareice cu mucus și sânge, brusc a început să ia în greutate, însă problemele încă nu se rezolvaseră. Chiar înainte de diversificare am schimbat încă o dată pediatrul, mergând tot pe cale naturală pentru tratament, pentru că alopatele nu-și făceau treaba, pediatru la care mergem și azi.

Ne-a recomandat o serie de analize, în urma cărora ne-a dat o schemă de tratament pe bază de suplimente alimentare naturale și datorită cărora copilul a avut o evoluție foarte bună din toate punctele de vedere. A început să doarmă mai bine, să nu mai aibă dureri de burtică și crize de plâns, să i se vindece dermatita atopică, au dispărut și scaunele alternative între normale și diareice, și mai ales pe partea psiho-somatică. Era extrem de agitat, nu era atent, nu răspundea când îl strigam, nu avea răbdare, nu socializa cu alți copii, stătea retras sau doar se uita la ei, spunea foarte puține cuvinte (acum face și propoziții cu 3-4 cuvinte), a mers singur destul de târziu (1 an şi 3 luni).

În prezent, multe dintre intoleranţele alimentare au trecut, dar alergiile au rămas, astfel încât ne costă minim 2000 lei/lună hrana, laptele special, suplimentele și probioticele comandate din străinătate. Dacă mai pun la socoteală și luna în care îi fac setul de analize, depășesc ușor 3000 de lei.

Luna trecută a împlinit 2 ani, eu ar fi trebuit să mă întorc la serviciu, urmând să înscriu copilul la o creșă, pentru că nu am cu cine să-l las (mama are început de Alzhaimer, socrii sunt foarte bolnavi), însă am fost întâmpinată de stat cu un refuz fără părere de rău. Copilul meu nu poate primi mâncare specială pentru alergiile lui, pentru că fac aceeași mâncare pentru toţi copiii, și nici nu îi pot aduce eu mâncare de acasă (pe propria răspundere), pentru că în caz de control al sanepidului, vor fi amendați sau li se va închide unitatea. În plus nici nu-și asumă responsabilitatea în caz că va mânca ceva la care este alergic. Dar oare statul s-a gândit și la copilul meu? Este asta o formă de discriminare? Este oare constituțional ceea ce fac? Orice copil are dreptul la orice formă de învățământ, fără discriminare!

Menţionez că niciuna din reacțiile suferite de copilul meu nu a fost înregistrată în fişa RAPI.”

Gabriela P.

Copil intrat în comă după vaccin

„De dimineață, am plecat cu mama și copilul la cumpărături. În stație văd un cunoscut, opresc mașina și îl iau. Din vorbă în vorbă îl întreb ce îi face copilul. Are un copil de 1 an și 4 luni. Îmi spune că acum e mai bine, dar ce au tras cu el, numai ei stiu. Îl întreb ce s-a petrecut. Îmi povestește că băiatul a făcut vaccinul de curând, nici nu știa ce vaccin… După vaccin băiatul a intrat în comă. Efectiv și-a pierdut cunoștința și nu mai respira. Au chemat SMURD-ul și l-au dus la urgenţă. Acolo au fost întrebați ce s-a petrecut în ziua respectivă și i-au povestit despre vaccin. A fost chemat la spital imediat și medicul de familie care i-a făcut vaccinul. Evident că i s-a zis: «nu e de la vaccin». Băiatul a stat în comă 6 ore. Eu, deja cu pielea de găină și lacrimile în ochi, îl întreb dacă a raportat coma ca efect advers al vaccinului și dacă a cerut explicații cuiva. A spus că a cerut prospectul vaccinului și că se gândește serios să nu mai vaccineze. Pe băiat l-am văzut de curând. Părea bine, dar cu siguranță pe viitor va avea de suferit din cauza vaccinurilor.”

Cristina P.


Citiţi şi:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă măsuri coercitive pentru a se face faţă neîncrederii în vaccinuri

Plătim pentru propria moarte: vaccinurile care îmbogăţesc companiile producătoare pot să ne ucidă

 

yogaesoteric
8 martie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More