Realitatea misterioasă a găurilor negre, ce începe să ne fie dezvăluită

În data de 21 iulie 2004, celebrul om de ştiinţă Stephen Hawking şi-a prezentat ultimul punct de vedere cu privire la natura găurilor negre, la o prestigioasă conferinţă ştiinţifică din Dublin, Irlanda. Noua lui perspectivă se referă la rolul găurilor negre în acest Univers şi, strict, la emanaţia acestora, problemă îndelung dezbătută de oamenii de știință din domeniul fizicii cuantice. Conceptul la care ne referim este cunoscut în fizică sub numele de „paradoxul informaţional al găurilor negre”.

Jenny Hogan de la New Scientist scrie într-un articol referitor la acest subiect: ,,După aproape 30 de ani de dispute cu privire la faptul că găurile negre distrug orice ajunge în interiorul lor, Stephen Hawking recunoaşte că a greşit. Se pare că până la urmă găurile negre permit informaţiei conexe acestora să scape din interiorul lor.

Explicând în continuare noua poziţie a lui Hawking, ea continuă: „În esenţă, găurile negre emit radiații o lungă perioadă de timp. La un moment dat însă, ele se deschid, revelând informaţia pe care o poartă.

Ideea pe care Hawking a abandonat-o a fost aceea că informația se pierde pe măsură ce gaura neagră se dezintegrează prin emiterea de radiaţii, pierzând astfel, în timp, din energie și masă, până când, la un moment dat, s-ar evapora pur și simplu și toată informaţia ar fi pierdută. Această teorie contrazice poziția fizicii cuantice, conform căreia informaţia nu este niciodată pierdută.

Hawking a argumentat, folosindu-se de ecuații pe care le-a prezentat la conferinţă, că o gaură neagră nu formează un „orizont al evenimentelor”, unde toate informaţiile sunt conținute indefinit de mult în interiorul său și care nu vor fi niciodată eliberate, ci că găurile negre formează un ,,aparent orizont al evenimentelor”, care, la un moment dat, pe măsură ce continuă să emită radiații, se va deschide, permițând informaţiei ascunse în ea să iasă în exterior.

Aspectul extraordinar al acestui punct de vedere al lui Hawking este faptul că el confirmă ceea ce Alex Collier a spus cu mai mulți ani în urmă, în 1996, despre găurile negre, și anume că anumite fiinţe extraterestre din Constelația Andromeda i-au dezvăluit că ,,tot ceea ce există în Universul nostru, inclusiv noi, am provenit dintr-o gaură neagră“.

Această afirmație este cu mult mai mult decât ceea ce a admis Hawking în 2004, dar cu siguranţă a fost o afirmaţie surprinzătoare la acel moment, întrucât poziția fizicii convenționale era că toată materia din Univers provine din procesul de fuziune al sorilor și că viața este o reacţie chimică accidentală rezultată prin combinarea materiei.

Este necesar să facem deosebire între „viață” și ,,materie” pentru a înţelege mai bine afirmaţia lui Collier și relevanța acesteia cu privire la opinia exprimată de Hawking. Este posibil ca materia să fie furnizată prin procesul de fuziune al sorilor (perspectiva științei convenţionale), în țimp ce viaţa este o formă de „informaţie”, „cod”, „forţă a vieţii” ce „iese” din găurile negre (poziţia lui Collier).

Opinia lui Collier este în concordanţă cu informația pe care dr. Dan Burisch a dat-o în legătură cu misterioasa particulă Ganesh ce conţine un cod care poate fi numit sămânţa vieţii. Este interesant că Burisch a vorbit despre informaţiile privind particula Ganesh ca provenind dintr-o „Poartă stelară naturală” aflată în Frenchman’s Mountain (Muntele Francezului), Nevada, aşadar se face o paralelă aici cu ideea de „gaură neagră” ca o poartă prin care ceva (sau cineva) anume emite informații.

Prin urmare, dacă viața este considerată a fi o informaţie ce dă într-un anumit mod un impuls materiei spre mişcare, atunci viaţa poate într-adevăr proveni din găurile negre. Totuşi, informaţia oferită de acestea este elementul-cheie aici, care dă un impuls începutului vieţii, aceasta fiind opinia lui Collier, care poate fi cercetată.

Ceea ce se deduce dintr-unul din dialogurile lui Collier cu fiinţele din Andromeda este uluitor în contextul perspectivei dezvăluite de Hawking în 2004, conform căreia informația este eliberată la un moment dat de găurile negre:

Conform lui Vissaeus și Morenae, în data de 23 martie 1994, o culoare și un sunet de o anumită frecvență au început să emane din toate găurile negre aflate în Universul cunoscut. Conform ştiinţei lor, care își are rădăcinile cu mult timp în urmă, acum este prima dată când S-a petrecut acest fenomen.

Așadar este vorba despre relatarea unei fiinţe umane referitoare la dialogul pe care l-a avut în 1996 cu un reprezentant avansat al unei rase extraterestre, în care afirmațiile acestuia, ce păreau ridicole la acel moment din perspectiva fizicii convenționale, sunt acum acceptate de comunitatea științifică datorită transformării punctului de vedere al lui Hawking.

Mai mult decât atât, dacă Collier are dreptate, putem deduce că, în locul unei singure găuri negre ce eliberează informație la un moment nedefinit în timp (poziția lui Hawking), toate găurile negre vor elibera informație în același timp (poziţia lui Collier). Bineînțeles, evenimentul din 1994 este prin natura, semnificația și implicațiile sale chiar uimitor.

Fragment din cartea Minienciclopedia făpturilor extraterestre, autor Mirabilian Gheorghiţă, carte apărută la Editura Hyperboreus

Citiţi şi:
Stephen Hawking: «Găurile negre ne-ar putea oferi o modalitate certă de a călători într-un alt Univers»
Un «big bang» al fizicii cuantice: universul este un imens gând dumnezeiesc, o conştiinţă colosală
Fiinţele extraterestre binefăcătoare, care asistă şi protejează planeta Pământ

 

yogaesoteric
19 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More