Remedii pentru curăţarea limfei recomandate de Valeriu Popa

Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator şi cuprinde o reţea de vase care transportă un lichid clar numit limfă. Unul dintre principalele roluri ale sistemului limfatic este acela de a transporta deşeurile din celule şi din sânge. Acţionează ca un sistem de canalizare în miniatură, funcţionând ca un filtru pentru bacterii, microorganisme, şi eliminând celulelor moarte şi deşeurile din trup.

Alimentele pe care le consumăm sunt digerate de organism pentru a extrage substanţele nutritive necesare pentru fiecare celulă vie a trupului nostru. Celulele la rândul lor procesează aceşti nutrienţi şi în urma acestor procese sunt eliberate unele deşeuri. O detoxifiere regulată este vitală, altfel organismul nostru se va îneca în propriile deşeuri şi vor apărea blocaje ale ganglionilor limfatici, care vor reduce capacitatea organismului de a rezista la boli.

Cine are nevoie de o curăţare a limfei?

Toată lumea are nevoie de o detoxifiere a sistemului limfatic, pentru a scăpa de deşeurile acumulate de-a lungul vieţii. Curăţarea acestui sistem ajută la purificarea fiecărui organ din trup. Sistemul limfatic se poate bloca din cauza unui consum excesiv de lactate, tutun, alcool, medicamente, sau din cauza deshidratării, pesticidelor, bolilor şi virusurilor.

Simptomele unui sistem limfatic lent, încărcat:

– Incapacitatea de a lupta împotriva infecţiilor şi bolilor;
– Infecţii recurente şi boli recidivante;
– Oboseală persistentă care nu se ameliorează prin somn şi odihnă;
– Umflarea ganglionilor limfatici constantă (acest simptom poate de asemenea fi un semn al unei boli grave: limfom, leucemie sau tulburări autoimune);
– Umflarea splinei;
– Pietre la amigdale;
– Circulaţia sângelui proastă;
– Mâncărimi pe trup care nu sunt cauzate de iritaţii sau boli de piele;
– Transpiraţie excesivă;
– Tensiune arterială sistolică mare;
– Alergii şi sinuzită.

I. Tratamente naturiste pentru curăţarea limfei

  1. Clismă cu coada-calului

Se prepară 2 litri de macerat la rece de coada-calului din 4 linguriţe de plantă la 2 litri de apă. Se fac clisme dimineaţa şi seara. Programul durează 3 zile şi este mai strict: nu se mănâncă nimic toată ziua, doar se beau 3-4 litri de lichide: 2 litri de apă, un litru de suc de grapefruit, 1-2 pahare de suc de lămâie şi portocale.

  1. Suc de afine

Sucul de afine poate curăţa sistemul limfatic, intestinele şi rinichii de diferite tipuri de toxine. Afinele conţin foarte mulţi compuşi care ajută la eliminarea grăsimii din sistemul limfatic, antioxidanţi (mai ales vitamina C) care contribuie la detoxifierea rinichilor, fibre dietetice, vitamina K, potasiu şi vitamina A.

  1. Macerat de plante pentru curăţarea limfei

– 2 părţi gălbenele; 2 părţi lipicioasă; 1 parte lumânărică.

Se pun plantele într-o cratiţă, se acoperă cu apă rece şi se lasă la macerat 4-6 ore. Se beau 2-3 căni de macerat pe zi, timp de mai multe săptămâni. Gălbenelele sunt un tonic imunitar general care ajută la curăţarea limfei şi reducerea inflamaţiilor pielii. Lipicioasa este o plantă care stimulează activitatea sistemului limfatic şi a organelor, ajută în congestia limfatică şi ganglioni limfatici inflamaţi. Lipicioasa curăță şi hrăneşte de asemenea sângele. Lumânărica decongestionează limfa prin activarea funcţiei sale şi tratarea ganglionilor limfatici umflaţi sau blocaţi la nivelul gâtului, braţelor şi regiunii inghinale.

  1. Macerat la rece de drăgaică

Maceratul de drăgaică (sânziene) se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Se beau câte 2 litri pe zi. Cura durează 3-4 săptămâni.

II. Dieta pentru curăţarea limfei

  1. Supă de legume

Vitaminele şi mineralele sunt extrem de importante pentru procesul de detoxifiere. Dieta de curăţare a sistemului limfatic se bazează pe consumul de alimente organice, proaspete: ceapă verde, dovlecei, ţelină, pătrunjel, seminţe de muştar, gulii, varză, ardei, spanac, salată verde, brocolii şi morcovi. De la unele dintre aceste legume se pot folosi şi rădăcina şi frunzele. Se pot consuma sub formă de supă cu apă distilată, din care se beau câte 3 pahare pe zi, înainte de masă.

  1. Usturoi şi ghimbir

Tot la capitolul alimente detoxifiante, medicii naturişti recomandă usturoiul, ca un asistent puternic pentru sistemul limfatic, care îl ajuta să elimine toate metalele toxice şi otrăvurile din trup, precum şi ghimbirul, care stimulează circulaţia sângelui şi lichidelor din trup, inclusiv a lichidului limfatic.

Citiți și:
Şase tratamente miraculoase împotriva cancerului, conform vindecătorului Valeriu Popa
Valeriu Popa – De ce ne îmbolnăvim?
Vrei să te vindeci de o boală? Împacă-te cu vecinul! Gândul rău îl usucă în primul rând pe cel care-l trimite

 

yogaesoteric
23 mai 2021

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More