Respingerea cererii de extrădare a lui Gregorian Bivolaru – ştirea săptămânii


Revista presei scoate la lumină mesaje masonice transmise prin intermediul articolelor de ziar


de Anca Munteanu


 

Refuzul cererii de extrădare formulate de statul român împotriva lui Gregorian Bivolaru a fost ştirea de deschidere a principalelor jurnale de ieri ale televiziunilor, precum şi a ziarelor de azi. Cu toate că decizia celei mai înalte instanţe suedeze aduce o recunoaştere internaţională a nevinovăţiei mentorului MISA şi vorbeşte răspicat despre problemele grave ale justiţiei româneşti, mass-media autohtonă este departe de a fi obiectivă sau nepărtinitoare. În plus, prin intermediul ziarelor, masonii poruncesc acum ca Gregorian Bivolaru să fie condamnat cu orice preţ  în România în procesul care va continua la Sibiu  sau într-o altă variantă, să fie determinat să iasă din Suedia pentru a putea fi rearestat şi a se relua demersul de extrădare cu alte ţări mai obediente.   

Nici nu se dăduse verdictul Curţii suedeze că deja ordinul masonic era dat

Pe 21 octombrie agenţia de presă Romnet indica, citându-l pe un reprezentant al justiţiei române: « În cazul în care extrădarea este refuzată, procesul va continua cu Gregorian Bivolaru în lipsă, iar după pronunţarea sentinţei se poate cere din nou extrădarea acestuia în vederea executării pedepsei ». Măcar de ochii lumii dacă nu din respect pentru profesia de jurist, era cazul să ia în calcul şi posibilitatea achitării în urma procesului din România.  Pe 22 octombrie Realitatea TV vorbea pe acelaşi ton preluând ordinul trasat: „DUPĂ CE va fi condamnat aici (în România) se va putea cere din nou extrădarea”, poate vroiau să spună DACĂ va fi condamnat.   

S-a construit deja soluţia de avarie! Faceţi ce ştiţi numai scoateţi-l în afara Suediei!  

Aceleaşi publicaţii aservite masoneriei publică conştiincios noile directive. Se insistă suspect de mult pe ideea că singura soluţie este ca Gregorian Bivolaru să părăsească, nu contează prin ce modalitate, Suedia, ţară în care este protejat, pentru ca astfel să poată fi iar arestat şi să se reia procedura de extrădare cu un alt stat mult mai dispus să coopereze. 

Averea indică explicit:  „ori, printr-un concurs de imprejurari, Bivolaru sa paraseasca Suedia si sa fie retinut de autoritatile unui alt stat. In aceasta a doua situatie, ar intra in vigoare mandatul de arest preventiv, care ramane valabil, si s-ar putea relua procedurile de extradare“.

Aceeaşi idee este reluată pe larg de Antena 1 care în Observatorul din 22 septembrie de la ora 19  îşi asmute corespondentul de teren pentru a dezbate acest subiect. Cu cât îi este mai greu să accepte evidenţa, cu atât Oana Despa devine mai agresivă şi se dezlănţuie asupra lui Gregorian Bivolaru fluturând plină de „profesionalism” prin faţa camerelor un index ameninţător.   

În Ziarul Atac găsim un articol extrem de bizar în care poza şi numele lui Gregorian Bivolaru sunt strecurate fără a avea vreo logică. Despre lipsa de sens a frazei ce să mai vorbim?  Singurul lucru pe care îl înţelegem este că cineva nu va renunţa cu nici un chip la această luptă împotriva lui Gregorian Bivolaru şi că se caută persoane dispuse să facă niscaiva treburi murdare: „Fără să aibă habar de melodia lui Voltaj, în care se regăseşte versul „MI S-A pus pata pe tine…“, lui Guru Bivolaru îi răsuna în urechi acest vers cu insistenţă, chiar şi după ce a fost eliberat din arest de către suedezi. I-l canta in surdina statul roman de ceva vreme, insa seful miscarii pentru integrarea in absolut orice combinaţie perversă rămâne liniştit.”

Gardianul, Ziua şi Averea, topul ziarelor cu articole răuvoitoare  

În presa scrisă, ştirea se află în toate cotidianele importante. Cum e de aşteptat, într-un top al articolelor răuvoitoare, primele locuri sunt ocupate de textele din Gardianul, Ziua şi Averea. Gardianul din 22 octombrie publică trei articole în care apare numele lui Gregorian Bivolaru. Titlul mare de pe prima pagină sună aşa: „ Bivolarii României sau învăţăturile unor urmăriţi general”. Din nou, se marşează pe ideea de a crea în mintea cititorului o legătură între Gregorian şi Gabriel Bivolaru, cel care a devalizat Banca BRD. În afară de nume, între situaţia celor doi nu există nici o legătură. Scriitura articolului din ziarul masonului Sorin Roşca Stănescu este tendenţioasă. „Astfel, încă un român dintre cei cercetaţi penal, judecaţi sau condamnaţi la închisoare îşi găseşte liniştea peste hotare, departe de răspunderea faţă de legea penală”, spune reporterul Andi Topală, din dorinţa de a-l băga pe liderul MISA în aceeaşi oală cu adevăraţii infractori. Asta, culmea, tocmai după ce instanţa supremă din Suedia a decis că Gregorian Bivolaru este nevinovat şi a refuzat cererea de extrădare tocmai pentru că în România nu are şansa unui proces corect.  

Porunci masonice transmise prin ziarul Gardianul

Următorul articol din acelaşi ziar, de la secţiunea Dezvăluiri, are ceva în plus, nu doar acuze fără fond. În text se strecoară o greşeală, pe care cei mai mulţi dintre cititori o vor trece poate cu vederea. „Trecând peste asta, trebuie spus că pierderea lui Gregorian Bivolaru PORUNCEŞTE  (nn: în loc de porneşte) de la eliberarea sa de către judecătorii bucureşteni, în urma unor vicii procedurale speculate la maximum de avocaţii MISA. În aceste condiţii, Guru ar putea fi condamnat în lipsă sau chiar achitat, caz în care va reveni pe meleagurile natale”. Aşa sună fragmentul din articol, fragment ce necesită o traducere. Chiar dacă pare o banală greşeală, de fapt textul aduce un mesaj codificat al masonilor. Condamnarea în lipsă este o poruncă, pentru ca nu cumva să se ajungă la situaţia în care Gregorian Bivolaru revine în România. În plus, autorul articolului îi enumeră pe cei vinovaţi de faptul că liderul MISA a ajuns în Suedia, adică Justiţia, Poliţia şi Serviciile Secrete, astfel transmiţând un alt mesaj masonic: cei care au avut misiunea să-l distrugă pe Gregorian Bivolaru şi nu au îndeplinit-o trebuie pedepsiţi, iar serviciile secrete trebuie să continue monitorizarea acestuia.

În acelaşi trust de presă, Ziua, ziar condus de acelaşi Sorin Roşca Stănescu, titrează cu litere de o şchioapă: „Adio, guru”. Dar „Adio” nu este o realitate. El este liber, cererea de extrădare este refuzată şi sunt mari şanse ca Gregorian Bivolaru să primească azilul politic şi să devină cetăţean suedez. Aşa că noi îi spunem: „Bine ai revenit!”  

„Justiţia română a primit o „palmă” de la cea suedeză”

Nu la fel de bine primită este vestea de cei de la Averea, publicaţie din acelaşi trust cu Ziua şi Gardianul, sub braţul „protector” al lui Sorin Roşca Stănescu. Autorii articolului „Sfidare. În loc de Guru, suedezii ne-au trimis un NU absolut. Bivolaru nu va fi extradat în România” sunt la ani lumină  de obiectivitatea declarată în codul deontologic al jurnaliştilor. Ei îşi permit să acuze plini de patimă justiţia unui stat al UE de sfidare, pentru că nu ar fi informat oficial autorităţile române despre refuzul cererii de extrădare şi îşi deschid tolba cu jigniri la adresa yoghinilor de câte ori au ocazia. Astfel, deşi autorul recunoaşte că decizia este fără drept de apel din partea autorităţilor româneşti, strecoară în frază remarci de genul „yoghinii urinoterapeuţi” şi îl calomniază, pentru a câta oară pe Gregorian Bivolaru numindu-l “infractor de drept comun”, deşi ar trebui să îi aplice prezumţia de nevinovăţie. Celelalte ziare repetă aceleaşi informaţii, întrecându-se însă în a da titluri interesante, cum ar fi „Gregorian Bivolaru a fost adoptat de suedezi”, în Evenimentul Zilei, „Bivolaru rămâne pe capul suedezilor. Adio, Guru!” în Ziarul sau „Guru îşi deschide ashram în Suedia”, în Realitatea Românească, ziar care admite că „justiţia română a primit o „palmă” de la cea suedeză”.

 

Televiziunile au încălcat deciziile CNA 

 

Primele ştiri tv de vineri 21 octombrie despre respingerea cererii de extrădare au fost ilustrate şi de imaginile lui Gregorian Bivolaru ieşind din închisoarea suedeză (foto). Pe Antena 1 a fost difuzat şi un interviu luat liderului MISA în maşină, în limba engleză, chiar după părăsirea închisorii. Deşi în textul ştirilor se recunoaşte gravitatea deciziei pentru imaginea României, se reia lista acuzaţiilor mincinoase aduse yoginilor. Se folosesc imagini de arhivă cu Gregorian Bivolaru după gratii sau între jandarmi, fără a se folosi menţiunea „Arhivă”, încălcându-se astfel o prevedere a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Aceasta nu este singura decizie CNA încălcată: cu toate că li s-a interzis posturilor TV să folosească imagini filmate în timpul percheziţiilor din 18 martie, inclusiv a celor în care apare Mădălina Dumitru,  televiziunile nu se sinchisesc de deciziile acestei instituţii.

Între comentarii împătimite sau răuvoitoare, se strecoară şi unele erori de-a dreptul hilare. Astfel aceeaşi Mădălina Dumitru este rebotezată pe ProTV Mădălina Lungu, din cauză că reporterii au confundat-o (oare chiar atât de involuntar pe cât vor să pară?) cu Simona Lungu, judecătoarea cursantă MISA căreia presa a reuşit să-i distrugă cariera, după ce a fost acuzată pe nedrept de faptul că ar fi jucat într-un film porno. 

 

Mădălina Dumitru + Simona Lungu =Mădălina Lungu

Numele Mădălinei este în toate ştirile. Deşi se folosesc aceleaşi vechi declaraţii ale ei în care demască presiunile la care a fost supusă de procurori, spuselor sale li se dă un cu totul alt sens printr-un un montaj ingenios al jurnalului de la ora 19 al ProTV-ului, de sâmbătă 22 octombrie. Cum au procedat „profesioniştii” ProTV-ului? În stânga erau imagini cu Gregorian Bivolaru şi în dreapta imagini cu Mădălina, iar pe ecran apăreau mesajele: „M-a forţat….. m-a obligat să iau pastile…. m-a tras de păr….”. Se înţelege, pentru cineva care nu cunoaşte situaţia de fapt, că Mădălina l-ar acuza pe mentorul MISA de aceste abuzuri, pe când procurorul care a anchetat-o şi psihologul care l-a asistat se fac vinovaţi de acest comportament inuman. 


Cu toate strădaniile reporterilor, declaraţiile oficialilor suedezi au fost limpezi şi fără posibilitatea de a fi interpretate. Anette Swedow, procurorul şef însărcinat cu ancheta în cazul Bivolaru, a declarat că ,,decizia finală spune că, dacă Bivolaru va fi extrădat în România, există un risc ca el să fie deportat, persecutat şi hărţuit din cauza ideilor lui religioase pe care le pune în practică în mişcarea de yoga.’’ Decizia Curţii Supreme a Suediei este definitivă şi nu poate fi atacată de partea română. De altfel, nici guvernul de la Stockholm nu mai poate face nimic în acest caz. Convenţia de Extrădare din 1959 a Consiliului Europei prevede posibilitatea ca o persoană să nu fie extrădată dacă aceasta ar putea fi hărţuită în ţara care a cerut extrădarea. „Curtea Suprema de aici spune ca în acest caz există acest risc’’, a spus Anette Swedow.

Dincolo de maliţiozitatea şi lipsa de obiectivitate a celei mai mari părţi a jurnaliştilor români, ştirea a apărut pe toate posturile tv şi în toate ziarele. Cererea de extrădare formulată de statul român pentru Gregorian Bivolaru a fost refuzată de cea mai înaltă instanţă suedeză. Ceea ce înseamnă că Gregorian Bivolaru, precum şi yoghinii MISA au fost acuzaţi şi hăituţi pe nedrept. Nevinovăţia liderului MISA a fost recunoscută internaţional. La un moment dat, şi jurnaliştii români se vor pleca în faţa evidenţei. 

22 octombrie 2005


yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More