Respiraţia sincronizată în doiPregăteşte-te pentru extaz

 
de prof. yoga Gregorian Bivolaru
 

Actul amoros-sexual însoţit de o perfectă continenţă dă naştere unui colosal câmp subtil, electromagnetic. El apare pentru cei doi iubiţi din energia vitală, armonios sublimată a trupurilor dinamizate până la efervescenţă. Acest proces misterios şi fascinant, trăit mai mult sau mai puţin de fiecare fiinţă umană, este un fapt obiectiv. Iubirea amplifică foarte mult energia subtilă dătătoare de fericire. Curentul euforic polar energetic porneşte în plan vital din Muladhara chakra şi zona organelor genitale. Datorită apariţiei şi amplificării procesului de sublimare, urcă spre regiunea abdominală, apoi a inimii, îndreptându-se spre creier. Când ajunge aici, mentalul intens dinamizat este îmbăiat de afluxul formidabil de energie ce provoacă o fuziune beatifică între cele două emisfere cerebrale. Astfel este blocată tendinţa minţii de a rămâne condiţionată de individualitatea egotică, limitată şi efemeră.

În aceste momente unice de deschidere faţă de infinitul Macrocosmic ce se reflectă în noi, putem cuprinde totul, profund extaziaţi. Iar cu ajutorul intuiţiei pătrundem fulgerător în microcosmosul interior unde, datorită fenomenelor de rezonanţă declanşate, ne vom simţi plini de o sublimă energie şi eliberaţi atât de prejudecăţile prosteşti şi paralizante, cât şi de identitatea socială.

Actul amoros sexual realizat cu o perfectă continenţă deschide o misterioasă poartă prin care putem trece cu uşurinţă, atunci când iubim, în sferele subtile superioare de manifestare ale Macrocosmosului, pentru a gusta în orice moment, copleşiţi de fericire, măreţia Universului şi tainele sale divine. Înţelepţii Orientului au fost şi sunt conştienţi de aceste fenomene sublime şi le-au utilizat în mod inteligent şi benefic pentru a se înălţa şi cufunda în sferele cel mai elevate, divine ale manifestării ce se află în Totul Macrocosmic. Dintre miile de tehnici secrete pe care aceştia le utilizează vom prezenta pentru prima dată în România una dintre ele, simplă şi foarte eficientă.
 

Accelerează evoluţia spirituală

Când ne aflăm în prezenţa unei fiinţe umane de sex opus pe care o iubim foarte mult şi care, la rândul ei, ne iubeşte la fel de mult, putem stabili să trăim la unison o stare de comuniune şi de identificare subtil energetică la nivelul aurelor noastre, în plan vital, psihic, mental şi spiritual. Cheia acestei realizări extraordinare pentru un cuplu de yoghini deschişi şi iubitori o reprezintă respiraţia sincronizată.

Procedeul va fi realizat mai întâi de către unul din cei doi, iar într-o altă zi de celălalt. Să presupunem că, pentru început, iubitul urmăreşte să respire la unison cu iubita sa. Reuşita tehnicii face să apară şi să se amplifice gradat o stare de identificare perfectă (samyama) în care obiectul de cunoscut (iubita), cunoscătorul (iubitul care şi-a sincronizat complet respiraţia cu a iubitei sale) şi cunoaşterea sunt una (cu alte cuvinte perfect unificate şi simultane). Cunoaşterea reprezintă aici starea complexă empatică, telepatică, intuitivă, extatică de transfer al conştiinţei pe care iubitul o va resimţi plenar. El se va percepe ca şi cum ar fi simultan el însuşi şi iubita sa; va fi extraordinar de mult îmbogăţit de conştientizarea Totului atât prin prisma conştiinţei sale, cât şi a conştiinţei iubitei sale; va ieşi astfel din limitarea arondată universului său lăuntric.

Procedeul este o modalitate inedită de cunoaştere paranormală a celor pe care îi iubim şi ne iubesc. Este o cale superioară de amplificare a intimităţii psihice, mentale şi spirituale a universului misterios al celuilalt, mai ales în cazul în care urmărim aprofundarea plină de transfigurare a relaţiei amoroase, pentru a trăi stări de fericire oceanică.

Respiraţia sincronizată în doi ne permite totodată conştientizarea intuitivă a afinităţilor complementare, care ne polarizează şi ne împlinesc profund, pe multiple planuri, datorită fenomenelor de rezonanţă care se declanşează reciproc şi se potenţează unele pe altele în prezenţa celui iubit. Practica sistematică a acestei tehnici îmbină plăcerea, fericirea empatiei şi a telepatiei cu accelerarea evoluţiei noastre psihice, mentale şi spirituale; prin realizarea sa cel puţin săptămânală se trezesc foarte repede capacităţile empatice, telepatice şi intuiţia spirituală.
 

Iubiţii devin unul

Pentru a realiza respiraţia sincronizată este necesar ca cei doi iubiţi să stea intim îmbrăţişaţi pe pat, dacă este posibil amândoi cu capul orientat către Nordul magnetic şi cu picioarele la Sud. Cel care îşi va sincroniza respiraţia după a celuilalt trebuie să ţină ochii închişi. Se va interioriza şi va fi cât mai atent, urmărind să asculte ritmul respirator al fiinţei iubite, care va respira normal, aşa cum o face în general. Gradat, el (sau ea) va începe să-şi potrivească din ce în ce mai bine frecvenţa de succedare a inspirului, a retenţiei pe plin, a expirului şi a retenţiei pe vid după a iubitei sale (iubitului), urmărind ca cele două ritmuri să fie identice.

Vom observa la un moment dat că procesul de sincronizare se menţine spontan, chiar dacă nu mai suntem atenţi la el. Odată ajunşi în această etapă, ne vom identifica subtil, vital, energetic, psihic şi mental cu fiinţa iubită şi vom resimţi gradat întreaga gamă de trăiri, intuiţii şi fenomene despre care am vorbit mai sus. După ce vom savura nemişcaţi cât timp dorim stările ce survin spontan în universul nostru, vom continua să explorăm această minunată rezonanţă în mod activ, dinamic, în cadrul unei fuziuni amoros-sexuale cu continenţă. Păstrând neschimbată respiraţia sincronizată cu cea a fiinţei iubite, intrăm în contact cu ea prin intermediul buzelor, al mâinilor, al pieptului sau al organelor sexuale. Rămânem destinşi şi relaxaţi. Observăm felul în care ritmul nostru respirator se modifică şi se sincronizează după cel al iubitei, indiferent dacă se accelerează sau încetineşte.

La un moment dat, în timpul actului amoros cu continenţă, energia lăuntrică ce se sublimează se va amplifica şi ne va cuprinde pe de-a-ntregul. Rămânem total deschişi, cufundându-ne dilataţi în valul de fiori, în bucurie, în încântare, în orgasm. Lăsăm toată această energie uriaşă să se sublimeze prin ascensiune şi să ne traverseze fiinţa. Continuăm să respirăm spontan în acelaşi ritm cu al celuilalt, cufundaţi în dorinţa de a ne contopi. Într-o ultimă etapă, ne deschidem plini de dăruire inima în faţa iubirii divine care se manifestă prin noi şi ne expansionăm la nesfârşit, pentru a-L îmbrăţişa pe Cel care, clipă de clipă, ne îmbrăţişează, pe Dumnezeu.
 
Citiţi şi:

Cele mai pasionale zece săruturi

Tantra vă invită să exploraţi profunzimile microcosmosului propriei fiinţe

 

Articol preluat din Yoga Magazin nr. 64


 

yogaesoteric
februarie 2007

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More