Reţetă pentru deodorant perfect natural, făcut în casă

Acest produs natural poate fi o alternativă excelentă pentru deodorantele din comerţ care sunt pline de numeroase ingrediente periculoase de care nu am vrea să ne apropiem dacă am cunoaşte şi alte variante.

Majoritatea produselor cosmetice și de întreținere din comerţ conţin chimicale dăunătoare pentru sănătatea noastră, cum ar fi aluminiul care provoacă boala Alzeihmer, sau parabenii care sunt cancerigeni. Mai rar, putem totuşi găsi de cumpărat produse ceva mai naturale şi care tind să fie mai sănătoase, dar preţul acestora este cu mult mai ridicat decât în cazul celor care conţin otrăvuri.

Reţeta pe care v-o oferim în continuare este o soluţie mult mai ieftină şi simplu de preparat, pe care o putem potrivi şi ajusta şi după gustul personal al fiecăruia.

Ingredientele necesare:
– 4 linguri de ulei de cocos nerafinat (este cel care îşi păstrează un parfum suav şi foarte plăcut, cel rafinat neavând niciun miros) sau 4 linguri de unt de shea nerafinat;
– 1 lingură de bicarbonat de sodiu alimentar;
– 3 linguri de argilă din cenuşă vulcanică (bentonită) renumită pentru proprietăţile sale de detoxifiere, sau se poate folosi şi argilă clasică;
– 1 sau 2 linguri de ceară de albine albă, dar este necesară o cantitate mai mare dacă vremea este călduroasă. Ceara de albine pură ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care îl creează la suprafaţa tegumentului. Este un ingredient universal pentru prepararea unguentelor şi a cremelor protectoare şi se poate găsi de cumpărat în magazinele cu produse naturale.
– 15 picături de ulei esenţial parfumat, natural, la alegere dintre aromele preferate.

Într-un recipient de sticlă sau porţelan se pun uleiul de cocos împreună cu ceara de albine. Adăugăm apă foarte fierbinte într-un castron peste care punem recipientul cu ingredientele menţionate şi lăsăm câteva minute ca acestea să se topească. După ce au devenit lichide, adăugăm picăturile de ulei esenţial parfumat, bicarbonatul de sodiu şi argila. Amestecăm până la omogenizare şi lăsăm să se răcească complet.

Putem pune apoi amestecul rezultant într-un un mic borcănaş artizanal sau într-un recipient potrivit.

Se păstrează la frigider până se întăreşte complet iar apoi poate fi folosit cu încredere ori de câte ori simţim nevoia.

Deoarece acest produs sută la sută natural conţine ingrediente blânde şi sănătoase, nu există astfel niciun risc ca vreo substanţă otrăvitoare să fie absorbită în organism atunci când îl utilizăm.


Citiţi şi:

Otrava din comerţ care te face «frumoasă»

Cosmetice naturiste la îndemâna fiecăruia

 

yogaesoteric
10 iulie 2016

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More