Roboțelul ROSA „primul polițist AI”, ce monitorizează aplicarea măsurilor obligatorii de purtare a măștilor faciale

Inteligența Artificială (AI) este deja prezentă în viața noastră. Astăzi o găsim în asistenții vocali digitali, precum Siri (Apple), Cortana (Microsoft) sau Bixby (Samsung). Mulţi oameni se lasă seduşi de micile avantaje pe care aceste sisteme le oferă, însă există și numeroase voci lucide, care avertizează asupra faptului că AI este şi va fi din ce în ce mai mult folosită „ca armă” de guverne, în scopul monitorizării și controlului cetățenilor.

O companie americană a făcut „un prim pas” în această direcție, construind primul robot ce folosește un sistem AI pentru a identifica persoane ce nu poartă măștile faciale în spațiile în care aceste măsuri sunt obligatorii.

Aşadar, dacă aveţi convingerea că AI este încă în faza „copilăriei”, bazându-vă pe o serie de experimente eșuate şi din cauza limitărilor pe care aceste sisteme le au, ele fiind, deocamdată, incapabile să facă diferența între bine și rău sau să dea dovadă de empatie, este momentul să vă treziţi. AI este suficient de dezvoltată pentru a vă controla şi a vă influenţa în mod nefast viaţa, în moduri pe care nici măcar nu vi le imaginaţi.

Unități de securitate (ROSA)

Artificial Intelligence Technology Solutions, Inc., a anunțat într-un comunicat de presă că un studio important din zona Hollywood-ului a achiziționat mai mulți roboți coordonați prin AI pentru a identifica persoanele ce nu respectă măsurile obligatorii de purtare a măștilor faciale.

În comunicat, numele zonei nu a fost dezvăluit din cauza clauzelor contractuale, însă se precizează că studioul a achiziționat mai multe unități (ROSA) pentru observații robotice de la RG (GSR Protective Services Devices) (RAD), din Los Angeles.

Creditat cu un „dispozitiv de răspuns autonom”, sistemul ROSA folosește un software puternic bazat pe AI și senzori dispuși într-un „câmp vizual de 180°”. Acest fapt îi permite să identifice dacă măștile faciale sunt folosite de toate persoanele ce tranzitează sau staționează în acel spațiu în care măsura este obligatorie.

Purtarea obligatorie a măștilor faciale este dificil de impus și acceptat de anumite categorii, însă prin tehnologia RAD, aceasta se va putea implementa mult mai ușor, fără a avea prejudecăți și fără confruntare fizică, ajutând astfel la păstrarea măsurilor de sănătate publică ce sunt în vigoare”, a precizat Steve Reinharz, CEO RAD.

Înregistrarea infracțiunilor

Steve Reinharz, fondatorul și directorul general al RAD, a declarat că ROSA ține o evidență a abaterilor și a „infractorilor” care nu poartă măștile faciale în spațiile în care obligativitatea purtării este cerută.

Capacitatea de a înregistra imagini de înaltă rezoluție cu cei care încalcă măsurile și, în special, cu cei care le încalcă în mod repetat, reprezintă un argument puternic ce nu poate fi ignorat de nimeni”, a spus Reinharz. „Dacă ROSA devine populară la Hollywood, se preconizează o lansare mult mai mare a acestui robot, deoarece cerințele guvernelor privind respectarea măsurilor de siguranță publică sunt tot mai mari la nivel global.

Identitate digitală

În același timp, există în derulare mai multe programe privind vaccinarea obligatorie. Un astfel de program de vaccinare este Trust Stamp, coordonat de Bill Gates, bazat pe identitatea digitală, finanțat de Mastercard și Gavi, care își propune să unifice identitatea digitală biometrică cu fișa medicală și viitorul registru de vaccinare.

Programul, dacă va fi adoptat de guverne, are un dublu scop ce se bazează pe istoricul de vaccinare: supravegherea populației – „poliție predictivă” (medicală), iar în cazul în care există persoane care nu doresc să fie vaccinate și încalcă în mod repetat măsurile de siguranță privind sănătatea publică, acestea urmează a fi blocate în sistem, în baza „scorului” de neîncredere privind „sănătatea publică”.

În numele sănătății celor mulți…

Evident că în fiecare zi, săptămână, lună care trec, ne întrebăm care este scopul acestor măsuri și „invenții”? Şi dacă vom reveni la stilul de viață avut înainte de pandemie? Aceste răspunsuri ori nu le știe nimeni (imposibil), ori ne sunt ascunse în mod intenționat! Cert este că fiecare dintre noi începe să conștientizeze / accepte ideea că acele vremuri nu se vor mai întoarce… Că am fost păcăliți și toate aceste măsuri pe care guvernul ni le-a impus la început pentru o perioadă scurtă de timp, nu ne-au făcut viața mai ușoară, ba mai mai mult, acum ni se spune că va trebui să învățăm să trăim „diferit” față de cum am fost obișnuiți… în numele sănătății celor mulți.

Citiţi şi:
În Australia se folosesc drone pentru detectarea celor care nu poartă mască afară
Biometria facială și Inteligența Artificială vor fi folosite la acordarea venitului universal de bază
Suntem tot mai aproape de ID-ul digital. De la termometre s-a trecut la termoscanere cu recunoaştere facială, care verifică dacă ai mască…

 

yogaesoteric
13 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More