Șase corporații gigantice controlează mass-media, iar americanii consumă 10 ore de «programare» pe zi

 

Dacă permiteți cuiva să pompeze ore de „programare” în mintea dvs. în fiecare zi, este inevitabil ca aceasta să aibă în cele din urmă un impact major asupra modului în care vedeți lumea. În America zilelor noastre, o persoană consumă în medie aproximativ 10 ore de informații, știri și divertisment pe zi, și există șase corporații mass-media gigantice care domină o majoritate covârșitoare din această piață. S-a estimat că în jur de 90% din „programarea” cu care își hrănesc constant mințile americanii vine de la cei șase giganți, și, desigur, ei sunt în cele din urmă controlați de către elita din umbră. Mai există prin urmare vreo speranță pentru SUA, atâta timp cât marea majoritate a populației se conectează continuu la această enormă „matrice de propagandă”?

Gândiți-vă la propriul comportament. Chiar și pe măsură ce citiți acest articol, televizorul ar putea fi deschis în fundal, sau poate ascultați muzică. Mulți dintre noi au ajuns în punctul în care suntem literalmente dependenți de mass-media. Există chiar persoane care resimt un puternic inconfort, chiar și fizic, dacă toate aparatele audio-video sunt oprite și trebuie să suporte o liniște deplină.

Se spune că ce semănăm, aceea culegem. Lucrurile pe care le facem în mod constant ajung să definească cine suntem, prin urmare, dacă ne hrănim mintea cu ore în șir de „programare” oferită de marile corporații media în fiecare zi, acest fapt va avea un efect dramatic asupra a cine devenim în cele din urmă.

Aceste societăți monolite stabilesc agenda preocupărilor societății. De exemplu, atunci când vă angajați într-o conversație cu familia, prietenii sau colegii, despre ce vorbiți? Dacă sunteți precum majoritatea oamenilor, în cele mai multe cazuri vorbiți despre ceva ce a fost prezentat la știri, despre o emisiune de televiziune pe care ați urmărit-o noaptea trecută sau despre un eveniment sportiv major care este în desfășurare.

Practic, întreaga industrie de divertisment și de informare în masă este controlată de elită, în virtutea dreptului de proprietate asupra corporațiilor media gigantice.

Vă oferim în continuare unele date care ar putea fi greu de crezut. Ele au fost prezentate în Raportul asupra Audienței Totale (Total Audience Report) întocmit de Institutul Nielsen. Cifrele următoare arată cât de multe știri și divertisment consumă un american de rând, în fiecare zi, în diferite moduri:
„Privind la posturi TV care transmit în direct: 4 ore, 32 de minute;
Vizionând emisiuni înregistrate: 30 de minute;
Ascultând radioul: 2 ore, 44 de minute;
Utilizând un smartphone: 1 oră, 33 de minute;
Utilizând internetul pe un computer: 1 oră, 6 minute.”

Dacă adunați aceste numere, rezultă un total de peste 10 ore pe zi.
Și țineți minte că acțiuni precum mersul la cinematograf, jocurile video sau citirea cărților nu sunt pe această listă.
Oare suntem câtuși de puțin conștienți de ceea ce ne facem cu mâna noastră?

Pentru un american de rând, numai privitul la televizor ocupă mai mult de cinci ore zilnic. Dacă vă hrăniți mintea cu câte cinci ore de TV, și asta zi după zi, într-un final aceasta va produce anumite schimbări în ființa dvs. Nu există dubii în legătură cu acest fapt. Ați putea crede că sunteți suficient de puternic pentru a rezista „programării”, dar adevărul este că ne afectează pe toți în moduri foarte subtile, pe care majoritatea dintre noi nici măcar nu le înțeleg.

Și, după cum am menționat mai sus, există doar șase corporații gigantice în întreaga lume care oferă aproape toate programele pe care le primim prin intermediul televizoarelor noastre. Mai jos este o listă a acestor șase corporații, împreună cu o eșantionare a diferitelor proprietăți media pe care le dețin.

Comcast:
NBC, Telemundo, Universal Pictures, Focus Features, USA Network, Bravo, CNBC, The Weather Channel, MSNBC, Syfy, NBCSN, Golf Canal, Rețeaua „Esquire”, E!, Cloo, Chiller, Universal HD, Comcast Sportsnet, Universale Parks & Resorts, Universal Studio Home Video.
 
Walt Disney Company: Rețeaua de televiziune ABC, ESPN, Disney Channel, A & E, Lifetime, Marvel Entertainment, Lucasfilm, Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios, Disney Mobile, Disney Consumer Products, Interactive Media, Parcurile tematice Disney, Disney Records, Hollywood Records, Miramax Films, Touchstone Pictures.

News Corporation:
Fox Broadcasting Company, Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Sports 1, Fox Sports 2, National Geographic, Nat Geo Wild, FX, FXX, Canalul FX Film, Rețele sportive Fox, Wall Street Journal, New York Post, Barron, SmartMoney, HarperCollins, 20th Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Blue Sky Studios, Beliefnet, Zondervan.

Time Warner:
CNN, CW, HBO, Cinemax, Cartoon Network, HLN, NBA TV, TBS, TNT, TruTV, Turner Classic Movies, Warner Bros., Castle Rock, DC Comics, Warner Bros Interactive Entertainment, New Line Cinema, Sports Illustrated, Avere, Marie Claire, People Magazine.

Viacom:
MTV, Nickelodeon, VH1, BET, Comedy Central, Paramount Pictures, Paramount Home Entertainment, Country Music Television (CMT), Spike TV, Channel Film, TV Land.

CBS Corporation:
Rețeaua de televiziune CBS, CW (împreună cu Time Warner), CBS Sports Network, Showtime, TVGN, CBS Radio, CBS Television Studios, Simon & Schuster, Infinity Broadcasting, Westwood One Radio Network.

Din fericire, aceste conglomerate media enorme nu au chiar același monopol și pe internet, dar începem să vedem o cantitate enormă de consolidare în lumea online, de asemenea.

SimilarWeb a arătat că, în general, primele 10 companii online – care dețin împreună aproximativ 60 de site-uri de știri – primesc 47% din traficul online total de pe paginile cu conținut de știri, de anul trecut. Următoarele 140 cele mai mari companii de publicistică pe internet reprezintă cea mai mare parte din cealaltă jumătate.

Cea mai mare companie de știri online pentru publicul din Statele Unite a fost MSN, proprietarul site-ului MSN.com, cu peste 27 de miliarde de vizualizări de pagină atât pe telefoanele mobile cât și pe computere, urmată de Disney Media Networks, proprietarul ESPN și ABC News, cu 25.900.000.000 de vizualizări.

Lupta pentru viitorul națiunii americane este o luptă pentru inimile și mințile indivizilor. Este greu de văzut cum se vor fi transformat lucrurile în mod dramatic, într-o direcție diferită, atât timp cât cei mai mulți americani își hrănesc de bunăvoie inimile și mințile cu ore în șir de „programare” ce este controlată de elita din umbră în fiecare zi.

Vestea bună e că există semne care indică o trezire. Mai mult decât oricând, americanii devin dezamăgiți de mass-media centrală, iar acest lucru se poate vedea în cifrele prezentate de un sondaj recent. Iată un exemplu:

„Încrederea în mass-media este erodată de percepțiile de inexactitate și părtinire, alimentate în parte de scepticismul americanilor trezit de ceea ce au citit pe mijloacele de informare socială de pe internet (social media).

Numai 6% dintre americani spun că au multă încredere în mass-media, punând industria de știri la egalitate cu Congresul și cu mult sub punctul de vedere al publicului asupra altor instituții.”

Pe măsură ce americanii (și oamenii din întreaga lume) și-au pierdut încrederea în mass-media centrală, ei au început să urmărească alte surse de știri și divertisment. Acest lucru a alimentat în mare măsură dezvoltarea de mass-media alternative, iar preluarea pe zeci de site-uri a unui articol ce prezintă informații interesante este un exemplu al acestei explozii.
 
Oamenii au putut fi înrobiți doar până la un anumit punct. În cele din urmă, ei vor dori să se elibereze de lanțurile care îi țin pe loc și vor dori să descopere adevărul.

În vremurile pe care le trăim, este absolut imperativ ca noi toți să învățăm să gândim pentru noi înșine. Dacă observați că sunteți încă dependenți de „programarea” cu care vă alimentează corporațiile mass-media gigantice, vă încurajăm să începeți să vă deconectați de la această matrice cât mai des. În cele din urmă, veți fi bucuroși că ați făcut aceasta.


Citiți și:

Îndobitocirea insidioasă a populației prin școală, mass-media și alimente împănate cu E-uri, toxice…

Sistemul ascuns, nemilos și viclean de control – cum suntem împiedicați mai mereu să gândim liber

25 de căi neștiute prin care se ascunde adevărul și se dezinformează masele prin mass media!

Știrile – mai ales cele rele – dăunează grav sănătății tale! Vei fi mai fericit renunțând să le urmărești în totalitate

 

yogaesoteric
23 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More