Scandal mondial: Ungaria acuzată răspunde fulminant, indicând spre SUA și Marea Britanie

În presa occidentală au explodat acuzații la adresa „guvernelor autoritare” cum că ar fi spionat activiști pentru drepturile omului, ONG-uri și jurnaliști. Vizată direct de acuzații, Ungaria a dat un răspuns fulminant, arătând spre SUA, Franța și Marea Britanie.

Mai multe state au fost acuzate de folosirea unui soft israelian, spyware-ul Pegasus, pentru a urmări jurnaliști și activiști. Informația este rezultatul unei anchete „jurnalistice” publicată de The Guardian și alte 16 organizații media, care ar fi avut la bază o „scurgere masivă de date”.

Un software vândut de compania israeliană de supraveghere NSO Group, spyware-ul Pegasus, care afectează atât dispozitive iPhone cât și Android, ar fi permis extragerea de mesaje, fotografii și e-mailuri, dar și să înregistreze apeluri și să activeze microfoane.”

Compania israeliană recunoaște existența softului, dar afirmă că era destinat numai împotriva teroriștilor și a organizațiilor de criminalitate organizată.

Mass-media a primit informațiile și o listă cu peste 50.000 de persoane urmărite de la ONG-uri precum „Forbidden Stories” și Amnesty International. De reținut că ambele sunt finanțate de rețeaua miliardarului Soros.

Pe listă apar, pe lângă jurnaliști, directori de companii, cadre universitare, ONG-iști, lideri sindicali, personalități religioase – dar și oficiali guvernamentali, chiar și miniștri!

Dar, trecând peste detaliile acuzațiilor, relevante sunt statele vizate de acuzațiile anchetei jurnalistice: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, India, Kazahstan, Mexic, Maroc, Ruanda și… bomba… Ungaria!

Ori, în condițiile în care statele asiatice sau africane nu sunt percepute ca modele de democrație de către presa occidentală, devine clar că ținta acestui scandal este Ungaria lui Viktor Orban.

De altfel, între Viktor Orban și George Soros este un război ca și declarat – iar având în vedere legăturile ONG-urilor de la care provin acuzațiile cu rețeaua miliardarului devine și mai clar ce este în spatele scandalului.

Este însă de remarcat răspunsul incendiar dat de Ungaria la solicitarea The Guardian cu privire la acuzațiile aduse.

Nu avem cunoștință de nicio presupusă colectare de date susținută în solicitarea dvs. Ungaria este un stat democratic guvernat de regulile statului de drept și astfel, în raport cu oricare persoană, a acționat întotdeauna și continuă să acționeze în conformitate cu legea în vigoare. În Ungaria, organismele de stat autorizate să utilizeze instrumente sub acoperire sunt în mod regulat monitorizate de instituții guvernamentale și neguvernamentale.”

Și acum întrebările incisive din declarația Ungariei:

Ați adresat aceleași întrebări guvernelor din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Germania sau Franţa? În cazul în care aveți (asemenea solicitări și întrebări, n.n.), cât a durat până când au răspuns și cum au răspuns?

A existat vreun serviciu de Intelligence care v-a ajutat să formulați întrebările?

Așa cum se poate vedea, răspunsul Ungariei este fulminant, făcând probabil referire la spionarea (dovedită!) de către SUA a unor lideri occidentali, dar și la scandaluri asemănătoare legate de Franța sau Marea Britanie.

Budapesta a realizat că este ținta reală a așa-zisei „anchete” – probabil un alt atac al grupărilor progresiste după ce Ungaria a dat legi care contravin ideilor promovate de acestea.

Citiți și:
Dubla măsură a „virtuoșilor”: În timp ce Ungaria este crucificată pentru o lege de protecție a minorilor, UE tace în privința suprimării conturilor activiștilor LGBT de către China
Ungaria, declarație fulminantă de independență: „Spunem NU hegemoniei ideologice a UE”
Snowden numeşte scandalul legat de spyware-ul Pegasus drept „povestea anului”

 

yogaesoteric
20 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More