Sistemul ascuns, nemilos și viclean de control – cum suntem împiedicați mai mereu să gândim liber

 

Din cele mai vechi timpuri oamenii au fost controlați de către cei care conduceau lumea în care trăiau. Societățile tribale, primele regate, imperiile, toate au folosit forme de control și manipulare cu scopul de a-i face pe cetățeni să accepte ideile conducătorilor. Fie că era vorba de religie sau dictatură, oamenii au fost obedienți și au acceptat controlul unei elite. Acea elită, în funcție de nevoi, crea premisele unei situații apoi beneficia de pe urma ei.

Se pare că societatea umană e creată pentru obediență. Indiferent de sistemele de control, oamenii nu s-au răsculat cu ușurință împotriva sistemului, sau dacă au făcut-o, numărul lor a fost destul de mic. Diferența între o societate tribală și cea modernă e destul de mare. Atunci era vorba de supraviețuire. Capacitatea conducătorilor de a mobiliza mulțimile era de cele mai multe ori vitală. Însă în timpurile noastre se observă o tendință de control absolut combinată cu un trend spre o dictatură mondială.

Cu timpul, anumite forme de guvernare au lăsat impresia că omul de rând are capacitatea de a alege – de a vota dacă merge la război sau dacă va fi pace, de a alege austeritatea, legi care îi îngrădeau libertatea, concepte care nu erau acceptate de către majoritatea celor ce formau societatea etc. Însă în tot acest timp oamenii au fost coordonați din umbră pentru a fi direcționați către o idee sau alta. Cum de au realizat acest lucru elitele? În ultima sută de ani, prin complicitatea media și prin intermediul tehnologiei. Tehnologie care e mult mai nocivă decât am crede noi. Lăsând la o parte avantaje ei, trebuie să fim conștienți și de nivelul de dependență la care suntem supuși.

Undeva pe la jumătatea secolului XX, oamenii de știință ce lucrau pentru complexul militar industrial au dezvoltat aplicații în domeniul neurotehnologiei ce le-au permis descifrarea activității creierului uman. Tehnologia a făcut posibilă monitorizarea oamenilor și identificarea a ceea ce gândeau, vedeau sau auzeau. În același timp le-a permis ca aceste funcții să fie controlate artificial: gânduri, sunete, și chiar vise puteau fi induse artificial direct în mintea umană, indiferent dacă subiectul era treaz sau dormea. Discursurile și acțiunile lor puteau fi controlate din afară, subiecții (victimele) nefiind conștienți de ceea ce se petrece. Persoanele ai căror centri cerebrali sunt stimulați electric cred că acțiunile lor sunt suma deciziilor luate de către ei. Oamenii care au luat parte la experimente nu erau conștienți de acțiunile ce erau exercitate din exterior asupra lor. Recunoscând importanța militară a acestor tehnologii, liderii aflați la cele mai înalte niveluri de autoritate au impus clasificarea ca fiind top secret a acestora și au folosit inițial tehnologia în domeniul militar.

Toate astea se petreceau înainte ca oamenii de rând să aibă acces la televiziune prin cablu, telefoane celulare sau computere personale. La un moment dat, dezvoltarea științei a ajuns în punctul în care implantul în creier putea fi realizat cu un înalt grad de precizie și eficiență. Electrozi mai subțiri decât un fir de păr puteau fi introduși în creier fără intervenție chirurgicală. Tehnologia wireless, care funcționează pe aceleași principii cu telefoanele mobile, făcea posibil ca subiecții (victimele) să fie controlați de la distanță fără ca aceștia să fie conștienți.

La un moment dat s-a decis implantarea acestui program pe scală largă asupra populației, fără ca aceasta să fie conștientă și în condiții de secretizare maximă. Programele erau supervizate de către complexul militar și vizau schimbarea comportamentului uman. Începând cu anii 1970-1980 televiziunea pătrundea în mai toate casele oamenilor. Zeci, sute de canale TV distrau populația, o făceau docilă și o manipulau în ce direcție se dorea. Studii științifice făcute publice au scos la iveală faptul că imaginile vizionate la o anumită frecvență pot modifica anumite gânduri ba chiar pot implanta idei fără ca subiectul să fie conștient de asta. Persoana în cauză crede că acele idei îi aparțin. Pentru a împiedica publicul să conștientizeze aceste aspecte, au fost puse în aplicare numeroase operațiuni de dezinformare. Canalele media, aparent private dar controlate de către statul din umbră prin persoane obediente acestuia, au manipulat opinia publică în direcția dorită. Pentru ca totul să fie și mai credibil au fost înființate televiziuni care aparent erau în tabăra oponenților. Exact ca partidele politice care par să lupte între ele, televiziunile arătau cealaltă față a monedei dar într-un mod manipulator.

În secolul XXI, guvernele au început să se debaraseze de drepturile cetățenilor sub anumite pretexte. Siguranța cetățenilor, care era asigurată inițial de către stat și plătită de către cetățeni, a fost pusă înaintea libertății lor. O mare parte a populației civile a fost recrutată și este complice la acțiunile statului. Aceste persoane își trădează semenii în schimbul unor locuri de muncă mai bine plătite, promisiuni false de securitate sau siguranță. Participarea lor, tăcerea și obediența față de sistem face posibilă demontarea protecțiilor individuale. La un moment dat aceștia nu vor mai fi de folos statului iar privilegiile lor vor fi revocate. Unii, chiar dacă nu realizează acum, vor înfrunta consecințe și mai grave, deoarece, prin participarea lor au demonstrat că se lasă vânduți și nu pot fi de încredere. Statul nu va mai avea nevoie de loialitatea lor.

În același timp oamenii au fost direcționați către activități care să le ocupe timpul și mintea cu idei inoculate de către sistemul de control. Sunt însă și persoane care caută să descopere adevărul din spatele știrilor, care vor să se apere de sistemul de control mental la care suntem supuși. Guvernul din spatele scenei a prevăzut asta. O multitudine de site-uri „alternative” sunt plătite de către guvern în scopul de a demasca și a oferi îndrumări „dizidenților”. Aceste site-uri furnizează informații despre atrocitățile guvernului ascuns, informații care nu sunt prezentate de către mediile de știri oficiale. Această practică conduce o anumită (mică) pătură a societății să creadă ca au găsit o sursă independentă de informații, o sursă care le expune „adevărul”. Aceste site-uri conduc publicul în eroare prin prezentarea unor adevăruri amestecate cu minciuni.

Ca rezultat, mulți gânditori liberi cred că au fost „treziți” la realitate, când de fapt au fost atrași în altă capcană a sistemului. Ca un exemplu, veți observa că majoritatea site-urilor de profil nu vor furniza niciodată soluții de ieșire din impas, concentrându-se doar pe probleme. Probleme care de altfel sunt conștientizate de către cei care citesc și caută astfel de informații. Tocmai de aceea e bine să fim informați și să gândim singuri. Nimeni nu va veni cu o soluție fiabilă pe plan extern, cu o soluție pentru toți. De cele mai multe ori soluțiile sunt individuale. În funcție de probleme și de capacitățile financiare, dacă am conștientizat problema suntem în stare să găsim și soluția. Doar cei care nu văd adevăratele probleme nu vor găsi soluții.

Paralel cu informațiile difuzate de către televiziuni, ziare, internet, într-un cuvânt mass-media, oamenii de știință au dezvoltat un sistem de care nimeni nu poate scăpa. Un câmp electromagnetic ce e prezent peste tot în jurul nostru și care ne afectează, mai mult sau mai puțin, și ne condiționează modul de gândire, ne impune norme și dogme. Pentru a explica mai bine acest sistem e nevoie să explicăm anumite date tehnice.

Creierul uman este format din miliarde de neuroni (celule cerebrale) care utilizează energia electrică pentru a comunica între ei. Activitatea simultană a acestora produce o cantitate mare de energie electrică în creier. Fiecare gând, emoție, generează un anumit tip de activitate ce poate fi detectată cu ajutorul echipamentelor moderne. Aceste aparate au pus în evidență undele cerebrale. Odată cu descoperirea acestora, cercetătorii au descoperit că undele cerebrale nu sunt doar o reprezentare a stării mentale ci ele pot fi influențate prin stimulări externe pentru a schimba stările mentale ale unei persoane.

Astfel, prin impulsuri sonore, luminoase sau electrice se poate induce o anumită stare unor grupuri de persoane. Cercetările din domeniul neuroştiinţei au fost făcute publice începând cu anii ’30 și au avut mai multă aplicabilitate în domeniul medical. Armata a descoperit însă că poate induce anumite sentimente de frică și groază soldaților iar guvernul din umbră s-a decis să folosească acest proces pe populația globului. Ce mod mai bun de a introduce anumite impulsuri electrice la scară planetară decât tehnologia wireless sau wi-fi?

Sistemul ALOHA, sau ALOHAnet, a fost primul sistem de rețele de calculatoare dezvoltat la Universitatea din Hawaii care folosea tehnologia wi-fi. Sistemul a devenit operațional în iunie 1971. Cel puțin primul sistem făcut public, pentru că tehnologia exista de câteva decenii bune. Tehnologia de transmisie fără fir (wireless) și telecomanda au fost inventate de către Nikola Tesla în 1898. Un smartphone (cuvânt englez cu traducerea „telefon inteligent”) este un telefon mobil multimedia multifuncțional, conectat la o rețea GSM sau UMTS. Totuși, cea mai spectaculoasă aplicație realizată deja pentru majoritatea modelelor de smartphone este conexiunea la internet. Simon Personal Communicator de la IBM a fost primul telefon inteligent din lume, dispozitivul fiind lansat în 1992. În afară de a iniția și primi apeluri, Simon putea fi folosit pentru e-mail-uri, faxuri, notițe și era dotat și cu o agendă. Primul laptop wi-fi apărut pe piață a fost iBook G3 de la Apple și a fost comercializat începând cu anul 1999.

De 15 ani, rețelele wireless s-au înmulțit atât de mult încât în orice oraș mergi ești înconjurat de aceste radiații ce acționează asupra creierului nostru și îl „programează” în moduri cum nici nu ne imaginăm. Unii spun că dacă nu deții un telefon mobil sau nu folosești o rețea wireless nu ești afectat de aceste unde. Antenele sunt plasate și în afara orașelor, au acoperire națională și globală. Idei care crezi că sunt ale tale sunt implantate fără știrea ta, gânduri și chiar emoții sunt generate prin intermediul câmpurilor din jurul nostru. Suntem înconjurați de un câmp electromagnetic ce bombardează creierul cu unde electrice asemănătoare undelor cerebrale. După cum știm, creierul poate fi asemuit cu un procesor dar în acelaşi timp este receptor și emițător. Receptând aceste impulsuri electrice le procesăm fără a fi conștienți. Oceanul de radiații din jurul nostru nu doar că ne afectează sănătatea dar ne și influențează modul în care gândim și acționăm.

Românii se mândresc cu faptul că au cea mai rapidă conexiune la internet. Antenele de telefonie mobilă și wi-fi împânzesc orașele țării cum nu o fac nicăieri în Europa. În același timp se observă obediența de care dau dovadă oamenii în raport cu nivelul de trai. Tăieri de salarii, tăieri de pensii, restructurări de personal, închideri de spitale, cel mai scăzut nivel de trai, cel mai mic salariu din Uniunea Europeană.

Ce fac oamenii? Nimic. Așteaptă. Să fie oare doar o coincidență între aceste lucruri? Nu este plauzibil. Foarte multe site-uri au început o campanie agresivă împotriva cipării (implantării de microcipuri în trupul uman). Totuși, nici nu este neapărată nevoie de aceste cipuri pentru că sistemul de telefonie mobilă face exact ceea ce ar face și un cip. Telefoanele mobile sunt folosite nu doar pentru efectuarea apelurilor ci și pentru conectare la internet, plata facturilor, plata cumpărăturilor etc. S-au dezvoltat programe, aflate în faza de testare, care vor face ca telefonul mobil să fie folosit și ca buletin sau carte de identitate. Așadar, am ajuns sclavii tehnologiei și în acelaşi timp dependenți, fără să realizăm, de un sistem de unde electromagnetice. Sistem care în curând va gândi pentru noi. Deja ne spune ce să cumpărăm, când să o facem, ce să mâncăm, cu cine să votăm, când să ne răsculăm și împotriva căror idei.


Citiţi şi:

Dezvăluiri despre armele cu energie dirijată folosite pentru controlul maselor de către aşa-zişii «Iluminaţi» (I)
Dezvăluirile unui psiholog: «Internetul nu este chiar atât de liber pe cât credem noi»

 

yogaesoteric
17 iunie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More