Șoc în America: criză de recrutare în US Army! De ce fug tinerii de înrolare

Criză de recrutare în armata SUA, în plină tensiune cu Rusia. Tinerii nu mai au încredere în „visul american”

Armata americană se confruntă cu un deficit de recrutare tot mai pronunțat – unul atât de mare încât congresmenii încep să se îngrijoreze.

Armata este cazul să recunoască faptul că a existat o evoluție în rândul populației tinere”, a declarat congresmenul Jackie Speier din California, președintele Subcomisiei pentru personal militar.

„Faceți armata atractivă”

Și dacă aveți de gând să vizați populația tânără pentru a servi în armată, este necesar să o faceți atractivă pentru aceasta”, a continuat politicianul.

Dintre toate ramurile militare, U.S. Army (forțele terestre) întâmpină cele mai mari dificultăți în acest an fiscal în a atrage recruți, scrie CNBC. Celelalte servicii ar reuși să își atingă obiectivele, potrivit Stars and Stripes, dar problemele de fond continuă să facă din recrutare un efort dificil.

Unele servicii se luptă mai mult decât celelalte”, a declarat Mackenzie Eaglen, senior fellow la American Enterprise Institute. „US Army se luptă cu siguranță cel mai mult – este, de asemenea, cea mai mare. Ei revizuiesc unele dintre standardele de pregătire fizică și unele dintre standardele academice chiar acum pentru a urmări să se grăbească pentru sfârșitul acestui an fiscal”.

Totuși, recrutorii se lovesc în continuare de unele probleme comune care îi împiedică pe tineri să se înroleze sau chiar să dorească să o facă, inclusiv sănătatea fizică sau psihică precară a prea multora dintre ei, neîncrederea lor în guvern (și în războaiele sale) și recentele închideri de școli legate de pandemie, care au făcut mult mai greu pentru recrutori să stabilească relații cu liceenii.

Problemele de recrutare, oglindă a problemelor societății

Multe dintre aceste probleme legate de recrutare sunt, de asemenea, probleme americane, legate de deteriorarea calității vieții în această țară – de la un nivel de trai de bază, până la valori comune. Într-o națiune în care prieteniile între clasele socio-economice sunt vitale pentru accesul tinerilor la noi oportunități, acest aspect ar fi timpul să îngrijoreze, afirmă The Nation.

Nu este un secret pentru nimeni că armata SUA vizează comunitățile cu venituri mici în activitățile sale de recrutare. Are un istoric lung, de exemplu, de a se concentra pe liceele care au proporții mari de elevi săraci. De asemenea, se pare că recrutorii apar la mall-uri, la localuri fast-food și chiar la magazine mari – locurile în care mulți americani săraci și din clasa muncitoare lucrează, mănâncă sau cumpără.

În astfel de comunități, se dovedește că armata deja nu mai poate promite oportunități atrăgătoare tinerilor.

De asemenea, guvernul este criticat pentru eșuarea în a oferi siguranță socială, securitate alimentară, o educație decentă și îngrijire medicală rezonabilă pentru cei mai săraci cetățeni. Mulți ajung la vârsta la care pot fi recrutați, dar nu îndeplinesc cerințele minime ale armatei.

Anual, proporția tinerilor sănătoși din punct de vedere psihic și fizic în SUA este în continuă scădere. Prin urmare, aproximativ trei sferturi dintre cei cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani sunt automat descalificați de la serviciul militar pentru obezitate, antecedente penale, consum de droguri sau alte motive similare.

Citiți și:
Poporul român nu se vrea parte în războaiele coloniale ale Americii!
Ambasada Chinei: Din 248 de conflicte armate care au avut loc în 153 regiuni de pe glob (1945-2001), 201 au fost inițiate de SUA
Cine provoacă războiul?

 

yogaesoteric
15 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More