Somnul rațiunii naște monștri

 

Către Redacția Agentia de Investigatii Media

În atenția Redactorului șef

Biroul de presă al MISA solicită acordarea dreptului la replică în urma publicării în data de 19 mai 2014 de către redacția Agentia de Informatii Media a articolului cu titlul „Gregorian Bivolaru, liderul sectei porno MISA, tuna si fulgera impotriva serpilor veninosi care-i contesta puterile paranormale”. Solicităm publicarea în aceleaşi condiţii editoriale a următoarei replici:
 
Biroul de Presă MISA constată caracterul manipulator şi calomniator al articolului publicat de site-ul agentia.org, prin care se speculează în mod insolent tragicul accident în care şi-a pierdut viaţa Remus Lomoş, precum şi mesajul pe care Gregorian Bivolaru l-a transmis ulterior cu privire la această situaţie.
 
Articolul constă de fapt din publicarea unei scrisori anonime în care autorul/autoarea pretinde că prezintă punctul de vedere al unor cursanţi (sau foşti cursanţi) MISA aşa-zis „revoltaţi” de atitudinea lui Gregorian Bivolaru. Pentru a crea impresia unui fenomen cât mai amplu din interiorul MISA, anonima afirmă că „Numarul contestatarilor din secta pare sa fi crescut considerabil de vreme ce gurul a fost invitat sa se justifice.” Remarcăm aici aceeaşi tentativă insidioasă de instigare ce urmează un tipic des folosit în ultima perioadă, care constă în faptul că apar diverşi „anonimi” ce fac „dezvăluiri şocante” „din interiorul” MISA. La o minimă analiză a afirmaţiilor pe care aceştia le fac, se constată însă cu cea mai mare uşurinţă că în realitate este vorba despre minciuni sfruntate sau speculaţii ridicole care vin din partea aceleiaşi echipe de câţiva cârcotaşi care stau la pândă să inventeze din orice un nou scandal legat de MISA. Pretextul prezentei anonime este nici mai mult nici mai puţin decât acela de a-l acuza în mod halucinant pe Gregorian Bivolaru de faptul că nu şi-ar fi folosit puterile paranormale pentru a preveni tragicul accident în care Remus Lomoş şi-a pierdut din nefericire viaţa! Pentru a-şi justifica nebuneasca acuzaţie şi pentru a genera totodată o aberantă stare de revoltă, anonima afirmă provocator: „Atunci cind esti indoctrinat, vreme de 25 de ani, de faptul ca te bucuri de protectia divina a unui maestru eliberat, clarvazator si atotstiutor, revolta este indreptatita”.  
 
Biroul de Presă MISA apreciază că pentru orice om cu mintea întreagă aceste acuzaţii denotă nu doar o stare de crasă ignoranţă (prostie), ci şi un imens tupeu sau mai bine zis o uimitoare lipsă de bun-simţ. Este necesar să precizăm că după cum au indicat fără echivoc datele de la locul accidentului, ceea ce a generat producerea acestuia a fost din păcate tocmai lipsa de atenţie a lui Remus Lomoş. Fiind probabil foarte obosit, el nu s-a asigurat suficient la intrarea pe o autostradă şi ca urmare maşina pe care o conducea şi în care se mai aflau încă două persoane, a fost din plin lovită de o altă maşină care venea chiar atunci în mare viteză. Chiar dacă Remus Lomoş a fost un om cu foarte multe calităţi, în această situaţie el pur şi simplu a greşit, iar această greşeală l-a costat propria viaţă. Oricât de tristă este această constatare, ea reprezintă totuşi o dură realitate. Însă de aici până la a concluziona că vinovat pentru greşeala lui Remus Lomoş este Gregorian Bivolaru este o cale foarte ciudată, pe care numai o minte bolnavă o poate escalada. Anonima întreabă acuzator: „De ce marele guru si-a dat acceptul in cazul unei deplasari soldate cu un final tragic?”, referindu-se la faptul că Gregorian Bivolaru a fost informat dinainte de respectiva deplasare. Dacă ar fi să urmăm „logica” smintită a persoanei care semnează ca „fost cursant MISA”, Gregorian Bivolaru ar fi trebuit să fie un fel de oracol-ghicitoare care să spună dinainte cursanţilor MISA tot ceea ce ar trebui să facă sau să nu facă şi care eventual să intervină în mod paranormal (pentru că ar trebui să asigure „protecţia divină”) de fiecare dată când un practicant yoga este pe cale să săvârșească o greşeală foarte gravă! După concepţia acestei anonime, un cursant MISA ar gândi cam aşa: „Dacă Gregorian Bivolaru a zis să merg în cutare loc, înseamnă că pot nici să nu mai fiu atent pe unde merg. Iar dacă voi fi lovit de o maşină, e vina lui, pentru că el mi-a zis să merg”. Iată concluzia alienantă la care se ajunge conform scrisorii acestui „fost cursant MISA”, în cazul căruia se poate spune pe bună dreptate că somnul raţiunii sale creează adevăraţi monştri.
 
Din păcate acesta nu este singurul exemplu de deformare grotescă a raţiunii pe care exponenţii presei de scandal ni l-au oferit în ultima vreme. Aceştia au ajuns să considere că dacă cineva se îmbolnăveşte la MISA, sau moare, sau păţeşte orice altceva, vinovat este Gregorian Bivolaru pentru că nu l-a salvat în mod paranormal şi nici nu i-a spus dinainte!! De altfel, anticipând acest gen de reacții mizerabile în mass-media cu privire la accidentul lui Remus Lomoş, Gregorian Bivolaru a afirmat în mesajul său transmis la câteva zile după accident că „Este cu putinţă ca acest caz senzaţional să fie speculat în modul cel mai abject de presă”.
 
În mesajul transmis de către Gregorian Bivolaru, ideea principală nu se referea la o eventuală disculpare a sa (aşa cum se susţine în această scrisoare), ci tocmai la faptul de a-i atenţiona pe toţi participanţii din tabăra de la Herculane despre necesitatea de a fi extrem de atenţi şi responsabili pentru tot ceea ce fac şi de a nu se „culca pe o ureche” având ideea naivă că sunt „aleşi” pentru că se află pe o cale spirituală. De altfel, Gregorian Bivolaru a insistat, a subliniat şi a repetat de foarte multe ori această idee nu doar în mesajul său de anul acesta de la Herculane, ci şi în numeroase alte ocazii, de-a lungul anilor.
 
Contrar minciunilor penibile pe care această scrisoare le insinuează, practicanţii yoga ai şcolii MISA ştiu foarte bine că mentalitatea unui aspirant pe calea spirituală nu este nici pe departe aceea de a fi dependent de sfaturile şi aprobările cuiva. Chiar în cursurile din primii ani de yoga este scris şi explicat faptul că aspirantul nu trebuie să se aştepte să fie „cărat în spate” de Ghidul spiritual, ci el trebuie să devină pe măsura maturizării sale spirituale tot mai responsabil şi mai autonom, iar în acest sens atenţia are un rol absolut esenţial. Se poate spune că întreaga practică yoga este orientată către trezirea unei stări de a fi în fiecare moment cât mai lucid şi conştient. Din acest punct de vedere, pentru orice cursant autentic al MISA apare hilar să constate imaginea ridicolă pe care site-ul agentia.org o sugerează ca existând în cadrul şcolii noastre de yoga.
 
Biroul de Presă MISA precizează că strategia care se află în spatele acestui demers cu scrisori anonime a fost deja deconspirată până acum destul de clar. Nucleul acestor iniţiative este format din aceiaşi câţiva oameni printre care se află Cecilia Tiz şi Mihai Rapcea. Cecilia Tiz, de exemplu, a apărut deseori în presă sub titulatura de „o fostă instructoare MISA din Germania”, deşi ea nici măcar nu a fost instructoare MISA. În legătură cu febrila ei activitate împotriva şcolii noastre de yoga s-au putut constata mai multe lucruri cel puţin suspecte: sub semnătura ei au apărut mii de postări calomniatoare pe toate forumurile anti-MISA; ea ştia cu precizie din Germania toate evenimentele din România care ar fi putut avea vreo legătură cu MISA; urmărea activităţile particulare ale tuturor firmelor la care sunt implicaţi yoghini, precum şi vieţile particulare ale acestora; informa dinainte „din bunăvoinţă” toate instituţiile care ar fi putut avea vreun contact cu MISA, precum şi toate ziarele şi televiziunile despre ce „pericol social” l-ar reprezenta MISA. În unele cazuri ea cunoştea informaţii clasificate pe care doar Serviciile Secrete (SRI) le-ar fi putut deţine. Deşi susţinea că este şomeră şi are de întreţinut o familie, s-a deplasat la Bruxelles pentru a solicita audienţe tuturor europarlamentarilor care au adresat interpelări Guvernului României referitor la cazul MISA, ceea ce a implicat cu siguranţă cheltuieli substanţiale legate de transport, cazare etc. Datorită acestor resurse (care par inepuizabile ca finanţare, dar şi ca timp) este absolut logic să concluzionăm că Cecilia Tiz colaborează cu SRI. De altfel Tiz însăşi a recunoscut plină de emfază la un moment dat că „Dacă aş fi plătită să scriu contra MISA, care e problema?”.
 
Constatăm de asemenea că în timp ce afirmaţiile gogonate ale celor ca Cecilia Tiz sau Mihai Rapcea sunt preluate imediat în presă sub forma unor „păreri experte” fără nici cea mai mică verificare concretă, accesul la opinia publică a punctului de vedere al MISA este refuzat cu îndârjire, încălcându-se astfel sistematic chiar codul deontologic jurnalistic.
 
Toate acestea indică foarte clar jocul pe care aceşti „foşti cursanţi” îl fac fiind susţinuţi de anumite structuri ale autorităţilor din România. Aceşti „denigratori de profesie” sunt folosiţi sistematic ca nişte simpli pioni în dosarele judiciare grosolan măsluite, precum şi în circul mediatic ce este servit de ani de zile opiniei publice în cazul MISA.

Biroul de Presă MISA

3 iunie 2014

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More