Sondaj IRES: Românul, frate bun cu Big Brother, se vrea cipat, vaccinat, supravegheat și fără prea multe drepturi și libertăți!

 

Criza coronavirusului și lupta de clasă. Jalonarea terenului de către IRES: 61% de acord cu cipul subcutanat

În această perioadă serviciile și-au calibrat armele pe turma de ovine pe care patria o aliniază grațios la dispoziția „vânătorilor” de prin corporații și multinaționale. Acum se fac estimările în privința cantităților de furaje destinate populației ovine/bovine etc. A lungimii lanțului. Acum se fac proiectele viitoare de spălare a creierelor. Nu urmează o dezbatere pe acronime, dar devine evident că se caută reacțiile mulțimii față de chestiuni precum suprimarea libertăților, a vacanțelor, a relațiilor sociale nemijlocite, a hranei și băuturilor, a accesului la servicii de telefonie și net, a programelor TV și divertismentului.

Importante rămân și grupele de vârstă, studiul aplecându-se pe patru grupe ce includ persoanele cu vârsta între 18-35 de ani, cele cu vârsta între 36-50 de ani, o grupă cu vârsta între 50-65 de ani și o grupă de persoane având vârsta peste 65 de ani. Grupa „de risc”. Grupa care e necesar să fie eliminată fizic din societate. Nu degeaba, căci se vede cu ochiul liber și în cercetarea IRES că aceasta este generația care ține încă de valorile tradiționale din societate, de familie, probabil și de școală și de Biserică.

Apoi, deși există deja definite către o sută de genuri, miracol (!), securiștii tot la femei și bărbați reduc sondajul, fiind atât de „anti-gay” când fac măsurătorile. Vai-vai! … Și nu se iau în calcul aerosexualii? Cei gender fluid? Dar de ce? Dar cei trans? Cei gender neutral?

Deci, IRES întreabă, „boborul” răspunde. Care este aspectul cel mai de preț care i-a lipsit „boborului” pe timpul izolării? Avem, în primul rând, un scor „prost” de 49% din populație – mascul alb, heterosexual, vârstă de 65+, cu școală puțină, rezidență rurală și votant PSD – adică vârful de lance, care afirmă că i-a lipsit „compania celor dragi”. Familia. Grav. Cu nota că școlarizarea pare să înlăture dorul de cei dragi – la cei cu studii „înalte”, dorul coboară la 37%. Nu că e minunat că de îndată ce și-a încropit cetățeanul o patalama, o diplomă, imediat devine atât de important încât nu se mai poate înjosi cu propria familie?

Totuși, 76% susțin că sunt îngrijorați pentru viața familiei. Spre norocul lor, 68% au mare încredere în sistemul național de sănătate. Iar încrederea în doctori e de 84%! Cu toate astea, 75% nu s-au obosit să-și consulte medicul de familie. Sigur, dacă am compara și cu sondajele mai vechi, am vedea că îi consideră pe doctori hoți și spăgari. Numai că, acum, virusul gripal a scăpat de sub control și e mai monstruos decât ciuma! Deci doctorii sunt cei mai buni. Nici vorbă să fie șpăgari de data asta!

Drepturile și libertățile par să preocupe 28% din populația bărbătească și 20% din cea femeiască, dar grupei de vârstă de peste 65 de ani i se cam rupe de drepturi și nici școlarizarea nu influențează cifra, doar proveniența regională, anume pe moldoveni pare să-i preocupe mai mult drepturile și libertățile. La fel, votanții PNL par mai interesați (23% față de 16% votanți PSD).

În paranteză fie spus, deși 28% dintre cetățeni sunt interesați de drepturi și libertăți, din întreaga țară abia dacă se pot strânge 200 de inși în Piața Victoriei ca să și facă ceva pentru aceste drepturi și libertăți „de care sunt interesați”. Iar acum, știu și serviciile. Nu c-ar fi fost o mare surpriză cum explodează mămăliga.

Urmează călătoriile și vacanțele – care i-ar fi interesat mai ales pe bărbați (dublu față de femei!), mai ales pe cei tineri și aproape deloc pe cei cu vârstă de 65+, cei cu puțină școală nu își doreau vacanță, cei cu studii înalte – în proporție de 23%. Cei mai interesați ar fi votanții PNL.
Deci astea au fost marile „lipsuri” resimțite. Cca. 4% nici nu au perceput vreo lipsă.

Consumuri

Izbitor este faptul că 44% au consumat mai puțin alcool sau deloc! Fie populația s-a consolat altfel în fața Coronavirusului, speriată fiind, ori că „pandemia” a luat-o pe nepregătite, dar fapt e că abia 3% spun că au consumat mai mult decât de obicei, 28% au băut „ca de obicei”. Ca să nu spunem că 25% abordează o superioară negare, un „nu e cazul”…

La depășiri de consum se disting votanții USR (peste 8% au tras mai mult la măsea), campioni la băutul „la fel ca înainte” tot votanții USR – 41%, ca și la „nu e cazul”, unde avem 24% abstinenți. Băutorii „economi” au fost votanți ai PSD, anume 61% susțin că au băut mai puțin.

Mai remarcăm un fapt interesant: cei cu școală mai multă au consumat mai mult alcool și, la fel, s-a băut mai mult în sud decât în Transilvania-Banat și în Moldova, mai exact sudul bate cumulat Transilvania-Banat și Moldova și mai poate și respira.
În mod surprinzător, cei care au băut mai puțin se regăsesc în Transilvania-Banat (unde scăderea este de 48%).

Fumatul a crescut pentru 11%, a rămas în proporție constantă la 18%, alți 18% fumând mai puțin, iar un șocant 53% zice că nu fumează. Fumatul a crescut pe perioada carantinei la grupa 18-35 de ani din urban, votanți PNL.

Mâncarea gătită a fost în epicentrul preocupărilor. A sporit cu 33% pentru unii, a rămas la fel pentru 63%, reducându-se în cazul a doar 4% dintre cetățeni. Consumul de carne a fost mai mare la doar 7% din cei chestionați, identic ca înainte pentru 72%, fiind mai modest pentru 20%. Fructe mai multe au ajuns pe masa a 28% din cetățeni, în aceeași cantitate au rămas la 56%, mai puține în cazul a 15%. Mâncatul în sine a devenit o activitate mai importantă pentru 22%, rămânând în tiparele de dinainte pentru 63%, diminuându-și importanța pentru 15%.

Au gătit mai mult cei din grupa 18-35 de ani, din urban, cu multă școală, preponderent din Transilvania-Banat. Tot grupa 18-35 de ani e campioană și la ros fructe, doar că în sud.

Țineți-vă bine! Votanții USR-Plus sunt cei care au gătit mai mult (48%), excelează și la consum de fructe (46%), dar și la comenzi online.

Între timp, mai avem o rubrică de „discuții în contradictoriu sau certuri cu partenerul sau familia”. Abia 9% au astfel de episoade, 30% se comportă „ca de obicei”, și: TA-DAAAAM! Greu de crezut, 46% înregistrează mai puține divergențe cu familia, cu partenerul, decât în mod normal, în precovidian. Iar 15% sunt singuri.

Cele mai multe discuții în contradictoriu pe acasă, le-au avut votanții USR-Plus (logic!), iar un nivel constant de ciocniri și contradicții votanții PNL.

Pe consumul cultural și pe comunicare / informare, cercetarea este destul de neclară. Aflăm doar că au vorbit mai mult la telefon 37%, mai puțin 14%, menținând un nivel similar de convorbiri 49%. Cea mai mare creștere la 18-35 de ani la vorbit la telefon, școală multă, apartenența la zona sudică a României, votanți USR-Plus.

Navigarea pe net a crescut cu 41% pentru unii, s-a menținut pentru 30% și a scăzut pentru 13%. Tot grupa 18-35 de ani a navigat cel mai mult pe net, din Moldova, rezidență urbană, școlarizare înaltă, votanți PNL.

La consum TV, sigur că cel mai mare este la votantul PSD (dar nu filme, că acolo „bat” votanții USR), la 51-65 ani, școlarizare medie și înaltă, urban, Transilvania-Banat și Sud.

La citit cărți, grupa cea mai „expusă” a fost cea de la 36-50 și 51-65 ani, în special din Moldova, votanți USR-Plus. Probabil că nu sunt foarte mulți din specia cu aceste caracteristici…

De plictiseală, vreo 52% și-ar renova casa. Dar, credite nu ar lua decât vreo 5%, de joburi nu sunt interesați decât vreo 16%, de specializări vreo 24% – preponderent din grupa 18-35 de ani, din Sud sau Moldova. Cca. 36% resimt nevoia unui al doilea job, în special votanți USR, mai ales școlarizare medie – Moldova. Și joburile noi, pare-se că tot în Sud și Moldova par a fi mai dorite, în special la privat și tot de votanți USR.

Ceea ce se vede cu ușurință este că lumea se ferește de a avea o afacere proprie, abia pe grupa 36-50 de ani apare o tendință antreprenorială, cea mai mare valoare (19%!) fiind în Sud, 15% în Moldova și numai 12% în Transilvania-Banat. De remarcat că 75% din cei în putere resping ideea de a avea o firmă. Cei mai vehemenți împotriva inițiativei private sunt votanții liberali!

Capitolul despre încrederea în autorități etc. este bulversant. În primul rând, dihotomia perfectă între cei care văd aspectele într-un fel vs. cei care văd aspectele exact în mod diametral opus ar fi necesar să ridice serioase semne de întrebare privind sănătatea mintală a populației. Sigur că opiniile pot fi divergente, dar când există doar două și fiecare cumulează 49% susținere și cele două situații sunt diametral opuse deși se referă la o singură realitate trăită în comun, probabil că ceva nu funcționează.

În fine, este înduioșătoare credința în specialistul român care poate rezolva pandemia. Scoruri peste 60%. Iar 35% chiar consideră că specialiștii „au acționat” în țara noastră. Sigur, 56% spun că politicienii. Votanții USR sunt cei mai convinși de existența acestor „specialiști”.

Cu „bucurie” constatăm că 46+11% din populație spune că mass-media a informat corect despre criză. Genul de afirmație care te cam face să îți cauți pașaportul. Când 57% din populație dă asemenea semnale bovine, arătând clar că nu a înțeles absolut nimic din ceea ce se petrece, dar a gătit voios, certându-se cu partenerul și a privit Netflix, a fost îngrijorat, dar nu foarte tare, deoarece nu mai sunt probleme, întrucât este un guvern liberal la Victoria și Iohannis la Cotroceni, e mai bine să fugi.

Transilvania-Banat conduce în materie de prostie, cu vreo 60% care susțin că presa noastră e ruptă din soare, preponderent votanți PNL. Bizonul mai susține că statul i-a ascuns, de fapt, informații importante (dar cum să fie vina presei că nu i-a comunicat asta?), mai mult, că statul ar fi avut o înțelegere ocultă pentru a denatura și oculta informațiile. Și „doar” 50% din populație zice asta! Ca atare, vede bizonul statul ca partener de încredere? Hm, „în mică măsură”!

Speriate de astfel de bombe sunt în principal femeile din Sud și Moldova, școlarizare joasă și medie, 18-35 de ani, votante PSD și USR. Iar țara va ieși din criză și mai dezbinată, cred ele.

Respirați, luați furci, topoare…

83% din muierile țării și-ar ceda drepturile și libertățile de frica de a nu le curge nasul o săptămână. La fel, 77% dintre bărbați. Cea mai mare incidență a prostiei apare la grupa 51-65 de ani. Școală – ca trenul. Transilvania-Banat, urmat de Moldova, cu peste 80% rata prostiei. Vorbim în special de votanți PNL și USR.

Dar, controversele sondajului nu se opresc aici! Drăgălășenii se preling pe toți pereții. Astfel, aflăm că „cea mai mare grijă” a cetățeanului este „viitorul sigur”. Mamă, ce frumos! Sună bine? Sună regește! Bani, joburi, astea-s prostii. Deci, ca să existe acest viitor „sigur”, prima măsură ar fi ca omul să se vadă cu prietenii. A doua e să meargă într-o excursie. Abia 5% s-ar duce la muncă. Iar 1% și-ar căuta un loc de muncă.

Legat de testare / vaccinare, alte vești „minunate”! O nimica toată de 61% din bizonii noștri și-ar dori un „pașaport de imunitate”, un microcip subcutanat, un cod în frunte sau orice i s-ar cere. Vaccin? Cca. 66% ar percuta. Transilvania și Banatul sunt „fruncea”. În special votanții USR-Plus și grupa 18-35 de ani. Iar votanții PSD sunt cei mai de acord să se vaccineze. Până la urmă nici nu va fi nevoie să îi forțeze cineva pe cetățeni să își bage niște aluminiu și mercur în venă.

Lovit de un inexplicabil optimism, cel chestionat vede roz toate domeniile, mai puțin situația economică a României, care „se va degrada” după cum cred 57% , dar restul se va ameliora negreșit (e ca la horoscop!), inclusiv viața personală, care nu are cum să aibă vreo corelație cu situația țării sau a Uniunii Europene în gândirea cetățeanului. Când cercetările pe IQ vorbeau despre 48% oligofreni, cam toată lumea a sărit în sus. Nu era cazul.

Oricum, 73% consideră că a nu mai deschide școlile anul acesta este o decizie „mai curând bună”. În mod evident! 32% dintre copii din preuniversitar nu au laptop, tabletă, desktop. Dar 66% au microfon, iar 74% cameră web. România are 2,8 milioane de copii în ciclul preuniversitar. Și, uite, ei nu au nevoie de școală! S-au născut savanți.

Elita mondială ne vrea proști grămadă. Și cea europeană. O mână de lucru ieftină, o piață de desfacere, cu persoane gregare într-o societate pulverizată, suficient de deșteaptă cât să șteargă la fund sau să culeagă sparanghel, suficient de deșteaptă cât să poată vinde o marfă și încasa un ban, suficient de proastă încât să nu priceapă planul în curs. O populație rumegătoare în fața ecranului TV. Crotalizată. Vaccinată. Când atât de multe „mistere” planează în jurul unui biet virus gripal, când atâtea secrete și minciuni se țes în locul unor comunicate simple, poate că n-ar fi greu de priceput că ceva nu este tocmai în regulă.

Nu e vorba doar despre comerțul cu spaime! Studiile de acest gen fac parte din ecosistemele organizaționale ale mai-marilor cărora puțin le pasă de sfârșitul democrației sau chiar a pieței libere. În viitoarea societate, în care se presupune că cetățeanul „salvat” permanent de pandemii, vaccinat, supravegheat, exact cum a fost până acum salvat de teroriști și cum va fi salvat și de schimbările climatice, nici chiar dispariția omului ca specie nu este vreo mare sperietoare, oricât de avangardist ar suna asta. Când planeta colcăie de „filantropi” gen Soros și Gates care vor să îți facă bine cu forța, e clar că siguranța aia care îl îngrijorează pe cetățeanul român este inexistentă, oricât de mult se îmbată el cu apă chioară. Mereu îngrijorata plutocrație pare pregătită să absoarbă și ultimele firimituri de bogăție ale planetei. În mod bizar, unii se încăpățânează să creadă că un sistem opresiv, o mașină ce cosește destine, se va opri sau îi va ocoli. De parcă ar face parte din Bildelberg, din Comisia Trilaterală, din cine știe ce lojă ocultă a puterii și de gesturile lui ar depinde planeta.

Citiți și:

Avertisment dur: Pandemia de coronavirus ascunde efectuarea unor EXPERIMENTE SOCIALE la scară globală!

Ne îndreptăm ca oile spre un final catastrofal

BILD, Germania: «Carantina a fost o greşeală uriaşă»

 

yogaesoteric
23 iunie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More