Soros, democrații americani, combaterea naționalismului și rețeaua globală de universități umaniste (I)

 

Gabriel Popa, Facebook: Câteva aspecte despre George Soros & prietenii

1. SNSPA va deveni oficial o universitate finanțată de George Soros. E bine că statutul și relația s-au oficializat. Și că știm pe față că Ștefan Gheorghiu rămâne Ștefan Gheorghiu, adică producător pe bandă rulantă de cadre de nădejde pentru secu și pentru partid(e).

2. George Soros o să toarne încă un miliard de dolari pentru a finanța o rețea de universități umaniste (printre care și SNSPA) „care să promoveze valorile liberale”. Adică bani pentru pregătirea viitorilor lideri și ideologi care vor conduce corporațiile, guvernele și lumea. Și în subsidiar pentru globalism, elgebete și transgenderism, avort „la liber” pentru tot poporul. Și pentru eutanasie și sinucidere „la liber”, asistată sau nu, pentru toți, programe de control și supraveghere a populației, pe scurt, pentru noua distopie bolșevic-fascistoidă a viitorului.

3. Dacă credeți că #rezist e o mișcare „de dreapta” care nu are nicio legătură cu #resistul american și cu banii și programele lui Soros, trăiți cu capul într-o cutie. Dacă vi se pare o simplă coincidență că mesajele #rezistului românesc sunt aceleași cu cele ale #resistului american, format din radicali stângiști, sau că mai toți sorosiștii români s-au regăsit la protestele #resist din anii trecuți, sau că toți #reziștii români au boicotat referendumul pentru familie, trăiți, iarăși, cu capul într-o cutie. O astfel de viziune precum cea a lui Soros are nevoie de o armată de stradă, care să o susțină.

Nu e de ajuns să cumperi universitățile, creierele și viitorii politicieni care să ocupe educația și instituțiile; o armată în stradă e vitală ca să forțeze situația. Se numește „the hard measure / măsura extremă”. Iar Soros și prietenii nu construiesc doar o viziune care va conduce la un nou totalitarism, ci își formează o armată. Războiul civil se poartă în școli și instituții, dar se poartă și în piețe, pe internet și în social media. Și e pentru noi și sufletele noastre.

PS: Atenție și la lupii în blană de oaie, „neoconii” cu hashtag. Nu mă refer aici la neoconservatorii legitimi, cu care pot să nu fiu întotdeauna de acord, dar cărora le respect opiniile. Ci la specia de „neoconi” vopsiți, care urlă la fel cu și în cor cu #reziștii și vehiculează sloganistica globalist-sorosistă. Scopul lor e simplu: nu e doar deturnarea mișcării conservatoare, așa firavă cum e ea în România. Ei vor să treacă drept singurii „conservatori” legitimi și să închidă orice discuție despre patriotism, interese naționale, suveranism, autonomie energetică, control asupra resurselor naturale românești, orice temă care nu convine viziunii Soros. Și acum vor avea cu atât mai mult și banii, și mijloacele să o facă.


Cornel Nistorescu, Cotidianul: România și Soros: ceea ce era de demonstrat 

1. George Soros a fost și este un personaj controversat, iar Open Society a urmat același statut. A pus în aplicare proiectul său de implementare a democrației concepută de el sau de cel (cei) pe care îi reprezintă. România, Ungaria, Muntenegru și multe alte țări au devenit laboratoare politice de elaborare a democrației de tip Soros.

2. Niciodată Open Society și George Soros nu au susținut că urmăresc un proiect global conectat și dependent de un proiect global și coordonat de democrații americani.

3. În România, toate acuzațiile la adresa rețelei Soros au fost respinse cu dispreț pornind de la argumentul că este vorba de un sprijin acordat societății românești și nu reprezintă un proiect extern. „Românii sunt mediocri că nu înțeleg altruismul lui George Soros, iar cei care au bănuieli sunt inculți sau de rea credință! George Soros, Open Society și Universitatea Central Europeană instruiesc tineri pentru a sprijini democrația autohtonă și instituțiile statului român”, susțin apărătorii fundației și ai miliardarului.

4. Niciodată George Soros nu a făcut o delimitare netă între proiectele fundației sale și interesele economice ale miliardarului. Abia mai târziu am putut vedea că granița între părerile miliardarului, poziția fundației și acțiunile și proiectele Partidului Democrat există o asemănare, când mai mare, când mai mică, pe alocuri chiar o identitate.

5. La Forumul de la Davos, George Soros avea să declare:
„A venit vremea ca Fundația pentru o Societate Deschisă să treacă la un plan ambițios de a construi pe baza acestei fundații o nouă și inovatoare rețea educațională de care lumea are cu adevărat nevoie. Se va numi Open Society University Network. Va fi deosebită. În prima fază, va conecta mai bine o platformă internațională pentru educație și cercetare la rețeaua existentă. În a doua fază, se va deschide către alte instituții care vor să se alăture și se califică pentru asta. Am implementat deja prima fază. Avem cursuri comune pentru studenți din diferite părți ale lumii, avem proiecte comune de cercetare.” (George Soros, Davos, 2020)

6. „În prima fază, va conecta mai bine o platformă internațională pentru educație și cercetare la rețeaua existentă. În a doua fază, se va deschide către alte instituții care vor să se alăture și se califică pentru asta”. Adică fundația si rețeaua își vor extinde „producția” de politicieni și activiști croiți după gândirea și viziunea democrată a miliardarului. Pe banii fundației sau pe banii unor guverne naive din diverse țări se va pune la punct o formare de proporții mondiale a politicienilor pregătiți în același tip de universitate și cam după același proces instructiv.

7. „Consider că OSUN este cel mai important și mai trainic proiect din viața mea și mi-ar plăcea să fie aplicat cât mai sunt în viață. Sper că cei care îmi împărtășesc viziunea să mi se alăture și să transformăm asta în realitate”, a spus George Soros cu același prilej la Davos.

8. Adevărul publică știrea conform căreia SNSPA ar putea deveni parte a rețelei internaționale: „George Soros a afirmat că noua reţea de universităţi va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA”, precizează SNSPA, conform Edupedu. Din Consorţiul Civica fac parte, pe lângă SNSPA, Universitatea Central-Europeană, fondată de Soros, London School of Economics sau Stockholm School of Economics.

Fostul Ștefan Gheorghiu al României, devenit SNSPA, organizatorul dezbaterii finale pentru alegerile prezidențiale, devine astfel un laborator de pregătit politicieni după criteriile OSUN. Adică ale Universității Central Europene de la Budapesta. În curînd în politica românească vor fi mai mulți sorosiști cu diplomă și mai puțini sorosiști agățați sau pregătiți „la locul de muncă”.

9. George Soros este un personaj controversat, cunoscut pentru mai multe atacuri speculative asupra lirei sterline sau economiilor din Asia de Sud-Est.
Că studenții se vor pregăti pe banii economiilor din țările afectate de atacurile lui George Soros nu înseamnă nimic. Cel puțin până la instalarea în guvernele acestora a unor tineri prelucrați și pregătiți de OSUN.

10. Cum se poate obține o creștere a influenței rețelei Soros în diverse țări? Tot la Davos George Soros avea să declare:
„Cei oprimați se revoltă. Vedem asta în toată lumea. Cea mai de succes revoltă a fost in Hong Kong, însă a venit cu un preț mare: ar putea să distrugă prosperitatea orașului. Nu are lideri vizibili, dar totuși atrage majoritatea copleșitoare a populației. De la această observație am plecat când am auzit despre mișcarea spontană a tinerilor împotriva lui Matteo Salvini, fostul dictator închipuit al Italiei. Au decupat cartoane în formă de sardine și au spus «sardinele împotriva lui Salvini» și au mai spus că sunt mai multe sardine decât rechini ca Salvini, deci sardinele vor învinge. Sardinele sunt versiunea italiană a unui trend condus de tineri. Asta mă face să cred că tinerii de azi ar putea găsi o cale de a înfrunta dictaturile naționaliste”, a spus Soros tot la Davos.

11. Valul de proteste #rezist din România are o legătură cu viziunea lui George Soros? Ieșirea lui Klaus Iohannis în geacă roșie împotriva guvernului Ponta reprezintă o rețetă germană, una de tip PNL, SRI sau de tip Soros și Open Society? Dar isteriile grupului Dide, Ceaușescu, Mălin Bot, Angi Şerban au aceeași origine ca și susținerile acestora? Un aspect este cert: La protestele din Piața Victoriei au fost prezenți aproape toți sorosiștii de vază și cei de ultimă generație.

12. Puteți să observați asemănarea șocantă a discursului lui George Soros despre Donald Trump cu cel al lui Klaus Iohannis pe seama PSD și a lui Liviu Dragnea:
„Președintele Trump este un escroc și un narcisist notoriu care vrea ca lumea să se învârtă în jurul lui. Când fantezia de a deveni președinte i s-a îndeplinit, narcisismul său a ajuns la o dimensiune patologică, a trecut de limitele impuse președintelui prin Constituție și a fost supus impeachment-ului. A reușit să-și facă mulți adepți, care au fost seduși de lumea lui paralelă. Asta i-a preschimbat narcisismul într-o boală malignă. A ajuns să creadă că poate impune această realitate paralelă nu numai adepților lui, ci realității însăși”.

Dacă George Soros poate să vorbească așa despre Donald Trump, de ce n-ar vorbi și Klaus Iohannis la fel despre liderii PSD și despre distrugerea acestui partid?

13. Rememorând rolul jucat de oamenii lui George Soros în diverse momente ale evoluției politicii din România suntem obligați să ne întrebăm: A fost România un poligon politic pentru un experiment al Fundației Soros și al Partidului Democrat?

14. Proiectul global al Fundației Soros îi aparține numai lui George Soros, aflat acum la vârsta senectuții avansate?
Importanța atribuită protestelor de pretutindeni în filosofia politică a unui nonagenar ne obligă să ne întrebăm dacă nu cumva în spatele său operează un grup politic american? Nu cumva George Soros a rămas doar un simbol, o marcă și o sursă financiară?

15. Confruntările isterice și neobosite din România sunt rezultatul aplicării unui proiect politic soroşist? Toate ideile agresive ale grupării Iohannis – #rezist – PNL – USR par mai degrabă o aplicare a viziunii soroşiste despre democrație, alegeri, stat de drept și combatere a oricărei forme de patriotism, catalogat rapid ca premisă pentru o „dictatură naționalistă”.


Q Magazine: Rectorul SNSPA, încântat de propunerea lui Soros 

Școala Națională de Studii Politice și Administrative anunță că a fost invitată în rețeaua de universități în care George Soros investește 1 miliard de dolari pentru a combate naționalismul și a promova o societate deschisă, se arată într-un comunicat trimis Q Magazine.

„George Soros a afirmat că noua rețea de universități va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA”, precizează SNSPA.

Anunțul lui George Soros a fost făcut joi, 23 ianuarie 2020, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.
„Cu această ocazie, George Soros a lansat o rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, Open Society University Network (OSUN). Aceasta va pregăti studenți pentru provocările actuale și viitoare și va integra activitatea didactică și de cercetare în instituții de învățământ superior din întreaga lume”, comunică SNSPA.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA a declarat că invitația de colaborare a fost adresată de George Soros membrilor Consorțiului CIVICA.
Din consorțiul CIVICA face parte Universitatea Central Europeană, împreună cu Science Po (lider), Universitá Bocconi, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

„Conducerea SNSPA salută inițiativa și consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg. Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, se mai arată în comunicatul SNSPA.

„O veste bună pentru #SNSPA, dar și pentru învățământul superior românesc!”
a scris Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.
OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA.

ActiveNews: GDS-ul patronat de Soros și „blagoslovit” de Siviu Brucan în anii 90, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler

După ce de Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) și-a decorat fotograful, președintele Iohannis a împărțit miercuri, 22 ianuarie o nouă decorație. Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a Grupului pentru Dialog Social (GDS), la împlinirea a 30 de ani de la înființare și de la apariția primului număr al Revistei 22, editată de GDS, anunță Administrația Prezidențială.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru contribuția semnificativă adusă, în cei 30 de ani de activitate, la procesul de tranziție și consolidare democratică, pentru promovarea valorilor și principiilor democratice, a drepturilor și libertăților fundamentale, precum și pentru demersurile susținute în direcția cultivării spiritului civic în rândul tinerei generații și pentru derularea unor activități de prezervare și promovare a istoriei recente și a patrimoniului cultural în societatea românească, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul «Meritul Cultural» în grad de Cavaler, Categoria F – «Promovarea culturii», Grupului pentru Dialog Social (GDS)”, se spune în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Este vorba de același GDS care a negat în permanență legăturile ombilicale cu George Soros, dar care a fost contrazis nu demult chiar de primul președinte al Grupului, Alin Teodorescu, membru al Fundației Soros din România. De asemenea, membri marcanți ai GDS, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu sau Horia Roman Patapievici, au fost acuzați de academicianul Nicolae Breban că și-au finanțat proiectele cu bani de la Soros.

În mai multe documente publicate în Evenimentul Zilei, ziaristul Victor Roncea a demonstrat aportul direct al lui Silviu Brucan, ca membru de conducere al Consiliului Frontului Salvării Naționale, și al lui Andrei Pleșu, ca ministru al Guvernului Iliescu – Roman, la fondarea și înzestrarea GDS. Inclusiv cu numeroase bunuri de valoare ale statului român, între care somptuosul sediu din Calea Victoriei 120, unde Brucan l-a primit oficial pe Soros în ianuarie 1990.

ActiveNews a publicat în urmă cu trei ani o fotografie-document în care unii dintre fondatorii GDS, pe care președintele Iohannis îi decorează acum pentru „contribuția semnificativă adusă, în cei 30 de ani de activitate, la procesul de tranziție și consolidare democratică, pentru promovarea valorilor și principiilor democratice”, stăteau la aceeași masă cu nimeni altul decât Silviu Brucan la sediul GDS. Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tănase, Alin Teodorescu și Gabriel Andreescu și alți intelectuali ai patriei luau lumină de la cel considerat de unii istorici „creierul” evenimentelor din 1989, în special a diversiunii de după 22 decembrie, zi în care Nicolae Ceaușescu a fost deposedat de putere cu ajutorul Armatei.


Citiţi a doua parte a acestui articol

Citiți și:

Davos, bătălii care nu se opresc. George Soros: Trump este un «pericol pentru lume». Cum sună agenda miliardarului de stânga

Soros a transferat 18 miliarde de dolari – Cine primește banii în România și cât? 

yogaesoteric
16 mai 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More