Sputnik V, responsabil pentru 60% dintre efectele adverse la medicamente din Rusia. Raport al Serviciului Federal de Supraveghere

Vaccinurile anti-covid-19 au fost responsabile de o „proporție semnificativă” de reacții adverse la medicamente în Rusia anul trecut, potrivit Serviciului Federal de Supraveghere în domeniul Sănătății (Roszdravnadzor).

Aproximativ 60% din cele 61.119 reacții adverse înregistrate în 2022 au fost atribuite vaccinării anti-covid. O treime dintre vătămările legate de vaccinuri au fost desemnate ca fiind „grave”, a dezvăluit Roszdravnadzor într-un raport de 32 de pagini publicat la începutul lunii aprilie.

Agenția nu a oferit detalii suplimentare.

Rusia folosește în proporție covârșitoare Sputnik V pentru vaccinarea împotriva covid. Producția și distribuția altor două vaccinuri naționale, EpiVacCorona și CoviVac, a fost oprită în prima jumătate a anului 2022 din cauza cererii scăzute.

Organizațiile și profesioniștii din domeniul medical acreditați pot raporta evenimentele adverse suspectate în baza de date Pharmacovigilance 2.0 a Roszdravnadzor. Cu toate acestea, informațiile transmise în registru nu sunt disponibile pentru public, iar Ministerul Sănătății din Rusia a blocat demersurile de a obține date privind siguranța și eficacitatea.

Denunțătorii susțin că marea majoritate a complicațiilor post-vaccinare nu sunt niciodată documentate în Rusia ‒ similar cu modul în care doar o fracțiune din cazurile din Statele Unite sunt raportate la VAERS.

Prin ordinele verbale (un ordin care se dă prin telefon, în cadrul unei conversații, și nu pe hârtie), medicului îi este interzis să noteze complicațiile după vaccinurile experimentale în istoricul medical al pacientului sau în dosarele medicale”, a declarat dr. Denis Ivanov, membru al organizației ruse Doctori pentru adevăr.

Încă din primele zile ale campaniei coercitive de vaccinare în masă a Rusiei, guvernul a garantat în mod repetat pentru dosarul de siguranță foarte curat al Sputnik V.

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat în iunie 2021 că „niciun caz grav de complicații” legat de vaccinarea anti-covid nu a fost înregistrat în țară.

Răspunzând la cele mai recente date de la Roszdravnadzor, deputatul din Duma orașului Moscova, Ekaterina Engalycheva (KPRF), a comparat Sputnik V cu vaccinul AstraZeneca și a întrebat dacă cineva va fi tras la răspundere pentru „decesele și vătămările” cauzate de vaccin.

Parlamentarul a adăugat că este timpul ca guvernul rus să oprească utilizarea „lichidelor experimentale” care sunt încă „în regim de obligativitate” pentru angajații de stat.

La începutul lunii aprilie, Stopvaczism, Stoppanika și canalul „Raising Awareness” al Annei Rudneva au lansat #HowManyMustDie, o campanie care își propune să documenteze „morțile subite” din Rusia.

Grupul a primit sprijin din partea unor voci proeminente din mișcarea pentru libertate medicală din Rusia.

Dr. Alexander Redko a scris că inițiativa #HowManyMustDie a evidențiat de ce Moscova este necesar să se retragă imediat din OMS și să înceapă să investigheze răspunsul său „pandemic”:

Cui îi este frică de adevăr?

De ce a venit [guvernul rus] cu urmărirea penală a celor care caută să ajungă la fondul acestei probleme vitale? […]

Nu am avertizat eu și colegii mei că, după utilizarea medicamentelor modificate genetic netestate, va crește nu numai morbiditatea, ci și mortalitatea?

Întrebări, întrebări…

Cine va răspunde sincer la ele?

Și, în ciuda a toate, astăzi se urmărește să se impună noi vaccinuri copiilor noștri.

Sper din tot sufletul că oamenii noștri inteligenți și încă morali vor diagnostica această sociopatologie a globaliștilor și a acoliților lor.

Primul act care este necesar să fie făcut este să părăsească imediat OMS și să rezolve cu competență ceea ce au făcut.

Între timp, microbiologul Alexander Gintsburg a promis că o versiune „actualizată” a Sputnik V va fi gata până în septembrie, a relatat Edward Slavsquat, într-o analiză pe Substack.

Citiți și:
Războiul vaccinurilor
Medici și oameni de știință din întreaga lume au publicat Declarația de Criză Medicală Internațională din cauza bolilor și deceselor asociate cu vaccinurile covid

 

yogaesoteric
27 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More