Studiu: Covid-19 poate infecta țesutul organului sexual masculin și poate cauza disfuncție erectile  

Covid-19 poate provoca leziuni ale vaselor de sânge, ceea ce poate conduce la deteriorarea unor organe ale trupului, inclusiv a țesutului spongios al organului sexual masculin. Este concluzia unui studiu științific recent, publicat în World Journal of Men’s Health.

Cercetătorii au descoperit că boala covid-19 poate infecta țesutul lingamului și poate cauza disfuncție erectilă, scrie Sky News.

Studiul, ce a fost făcut pe bărbați hispanici cu vârste cuprinse între 65 și 71 de ani, arată că există diferențe în compoziția țesutului spongios al membrului viril la bărbații care au făcut boala faţă de cei care nu s-au infectat.

Ranjith Ramasamy, profesor asociat și director al programului de urologie reproductivă din cadrul Școlii de Medicină Miller de la Universitatea din Miami, cel care a condus acest studiu, afirmă că disfuncția erectilă „ar putea fi un efect advers al virusului”.

Cercetarea s-a concentrat asupra a patru bărbați care au avut o intervenție chirurgicală pentru disfuncție erectilă. Doi suferiseră de covid-19, iar doi nu. Toți aveau vârste cuprinse între 65 și 71 de ani și erau hispanici.

Cei doi bărbați care au avut boala s-au infectat cu șase, respectiv opt luni înainte, și doar unul dintre ei a avut nevoie de spitalizare. Niciunul dintre ei nu a avut anterior probleme de disfuncție erectilă.

Au fost observate resturi ale virusului în țesutul penisului

Deteriorarea cauzată de covid vaselor de sânge este cunoscută sub numele de disfuncție endotelială.

Dr. Ramasamy spune că „în studiul nostru pilot, am constatat că bărbații care anterior nu sufereau de ED [disfuncție erectilă] au dezvoltat o formă severă de ED după apariția infecției covid-19”.

Cercetările noastre arată că boala covid-19 poate provoca disfuncții endoteliale în organe, înafară de ceea ce se știa despre plămâni și rinichi. Disfuncția endotelială care apare din cauza covid-19 poate poate afecta multe organe, inclusiv penisul”, a conchis cercetătorul.

Un coautor al studiului a declarat că acesta este „un motiv pentru care ar trebui să facem tot posibilul să evităm infectarea cu coronavirus”.

Citiţi şi:
Congelați sperma înainte de vaccinul covid pentru a proteja fertilitatea – spun cercetătorii de la Universitatea din Miami
Vaccinarea anti-covid a femeilor însărcinate, suspendată la nivel naţional în Brazilia, după ce o gravidă injectată cu vaccinul produs de AstraZeneca a murit la Rio de Janeiro

 

yogaesoteric
23 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More