Sunt bateriile voastre încărcate la maxim? Modul în care voltajul organismului dictează starea de sănătate sau de boală (II)

 

Citiţi prima parte a articolului

Al cincilea sistem energetic – apa structurată

Un al cincilea sistem ce înmagazinează şi eliberează energie este apa structurată – apă încărcată electric negativ care se află în celule şi în matricea extracelulară.

Apa obişnuită de la robinet are formula H2O, dar această a patra fază a apei – apa structurată – este de fapt H3O2. Este mai vâscoasă, mai ordonată şi mai alcalină decât apa obişnuită, iar indicele de refracţie al acestei ape este cu aproximativ 10% mai mare decât cel al apei obişnuite. Densitatea ei este, de asemenea, cu 10% mai mare şi, aşa cum am menţionat, este încărcată electric negativ (potenţial electric negativ).

Aceasta ar putea oferi un răspuns la întrebarea de ce celulele umane sunt încărcate electric negativ.

Tennant nu vorbeşte aici despre apa structurată, dar este o componentă adiţională care joacă de asemenea un rol important în ceea ce privește sănătatea şi boala. Pe scurt, modul în care reîncarci această apă structurată este prin lumina solară. Expunerea la soare structurează apa din organism, ceea ce furnizează mai multă energie.

De ce au nevoie celulele pentru a funcţiona optim

Aşa cum am menţionat deja, boala cronică este caracterizată de un voltaj scăzut. Apare atunci o întrebare evidentă – de ce pachetele de baterii nu menţin o încărcare electrică adecvată? Aici, apare un număr de factori care pot să joace un anumit rol. Printre cei mai importanţi sunt:

– Hormonii tiroidieni – Hormonul tiroidian T3 controlează voltajul membranei celulare, în timp ce T2 controlează voltajul mitocondriilor. Astfel, este nevoie de niveluri adecvate de T3 şi T2 pentru ca celulele să funcţioneze optim. „Ceea ce am descoperit este că cel mai important aspect în toate bolile cronice este ca tiroida să fie adusă într-o stare optimă de funcţionare, căci altfel nimic nu va mai tinde să funcţioneze corectˮ, afirmă Tennant.
„Una dintre probleme este că doctorii sunt instruiţi să verifice nivelul de TSH (hormonul stimulent tiroidian) şi uneori nivelul de T4. Dar deși TSH şi T4 ar putea fi normale, dacă nu ai cofactorii care să transforme T4 în T3, tot eşti hipotiroidian la nivelul celular.ˮ

– Infecţiile dentare – Aşa cum am arătat, voltajul trece din bateria musculară către exteriorul acesteia prin fascie, mergând apoi spre organe. Traseul de la fiecare pachet de baterii musculare – care este asociat unui meridian – trece printr-un anumit dinte. Există hărţi ale meridianelor de acupunctură care arată ce meridian corespunde fiecărui dinte.
Conform celor prezentate de Tennant, dinţii acţionează ca întrerupători de circuit, astfel că dacă ai o infecţie la un dinte, voltajul va scădea sau poate chiar va fi anulat în acel circuit. Când aceasta se petrece, organele susţinute de acel circuit specific vor începe să funcţioneze defectuos.

– Cicatricile – Potrivit lui Tennant, cicatricile pot inhiba sau descărca semnificativ voltajul. Pentru a trata cicatricile, Tennant foloseşte uleiuri esenţiale în combinaţie cu instrumentul inventat de el numit Biomodulator/Biotraductor. „Doar puneţi Biotraductorul peste cicatrice până simţi dispariția câmpurilor electromagnetice. În felul acesta se deschide cicatricea şi voltajul poate să o traversezeˮ, afirmă el. „Durează aproximativ trei minute şi rezultatele sunt excelente.ˮ

Emoţiile creează câmpuri magnetice distorsionate ce scad voltajul

Un alt factor cu adevărat important care scade voltajul organismului sunt emoţiile nefaste, refulate. De fapt organismul stochează emoţiile sub forma unor câmpuri magnetice. Tennant explică:

„Dacă aduci un câmp magnetic într-unul dintre circuitele organismului, acesta pur şi simplu blochează fluxul de electroni. Astfel, ceea ce am observat este că unul dintre factorii cei mai importanţi de la care pornesc bolile cronice sunt de fapt emoţiile. Puteţi identifica aceste câmpuri magnetice ale emoţiilor în diferite moduri. Cercetările realizate de Eileen McKusick şi alţii au arătat că suntem cu toţii înconjuraţi de acest câmp magnetic, care se extinde până la aproximativ 1,5 m în afara trupului. Unul dintre aspectele pe care McKusick le-a prezentat este acela că îl putem evidenția cu ajutorul unui diapazon. Luați un diapazon, îl loviţi şi apoi ascultaţi-i vibraţia. Pe măsură ce îl mutaţi prin câmpul magnetic (din jurul trupului), când întâlneşte una dintre zonele de distorsiune emoţională, tonalitatea devine mai gravă. Chiar puteți auzi această modificare a sunetului. Dacă puteţi pune un pendul chiar acolo unde diapazonul indică această modificare, veţi observa pendulul învârtindu-se în sens invers acelor de ceas dacă există acolo o distorsiune emoţională. Se învârte în sensul acelor de ceas dacă nu există o asemenea perturbare.ˮ

Pentru a face să dispară câmpurile magnetice anormale determinate de emoţiile nefaste, perturbatoare, Tennant recomandă aplicarea unui câmp magnetic mai puternic, folosind Biomodulatorul, care nu doar transferă electroni dar, de asemenea, emite o varietate de forme de undă, inclusiv energie scalară.

Tratarea degenerescenţei maculare

În prezent, Tennant nu mai practică oftalmologia generală. Singurele probleme de ochi pe care le tratează sunt degenerescenţa maculară şi glaucomul, utilizând tehnici bazate pe voltaj. Macula se află pe meridianul stomac. „Motivul pentru care oamenii ajung să sufere de degenerescenţă maculară este acela că pierd acei -50 mV de care au nevoie pentru a crea noi celule la fiecare 48 de oreˮ, spune el. „Pe măsură ce acele celule mor, nu mai sunt înlocuite.ˮ

Pentru a rezolva această problemă, este necesar să decelezi de ce există deficit de voltaj în meridianul stomac. De asemenea, este important să te asiguri că organismul primeşte toţi nutrienţii necesari pentru a construi celule maculare. Celulele nervoase au colesterol în proporție de 50% din greutatea lor, astfel că este aproape imposibil să contracarezi degenerescenţa maculară dacă eşti sub tratament medicamentos anticolesterol (statine), deoarece nu vei avea suficient colesterol în organism.

Alţi nutrienţi importanţi sunt grăsimile de tip omega-3 şi acidul fulvic, comercializat de obicei sub denumirea de „oligoelement fulvicˮ, care furnizează vitamine, minerale şi aminoacizi.

„Acidul fulvic permite un control primar al membranelor celulare deoarece este una dintre puţinele substanţe care poate să fie plus sau minus, după cum este necesarˮ, explică Tennant. „Când luăm acest supliment, ne furnizează tot ce avem nevoie. Bineînţeles, au apărut și studii care arată că acidul fulvic nu doar corectează deficitele minerale, dar ajută şi modul în care celulele intestinale interacţionează şi aşa mai departe.

De asemenea, acidul fulvic este o modalitate importantă de a scăpa de metalele grele deoarece ajunge în interiorul celulei, preia metalul şi îl scoate afară, îl predă acidului humic, care apoi îl elimină din organism. În procedura de chelare a metalelor grele prin administrarea intravenoasă a anumitor substanțe, materialele chelatoare pot ajunge doar la nivel extracelular, deoarece nu pot să pătrundă în interiorul celulelor unde se află acumulate majoritatea metalelor grele.ˮ

Astaxanthinul, un puternic antioxidant, poate fi foarte eficient. Dacă macula se reînnoieşte la fiecare 48 de ore, persoanele cu degenerescenţă maculară uscată ar putea să înceapă să observe rezultate în cel puţin trei-patru zile de la începerea administrării, dacă există şi suportul nutriţional adecvat. În multe cazuri, Tennant a reuşit să îmbunătăţească vederea acestor pacienților până la redobândirea capacitaţii normale de a citi. Degenerescenţa maculară umedă este mai dificil de tratat, deoarece sângerările conduc la formarea de cicatrici, iar noile celule nu pot elimina cicatricile. În aceste cazuri, scopul este de a stabiliza boala şi de a preveni agravarea ei ulterioară.

Tratarea glaucomului

Pentru a trata glaucomul este necesar să trataţi circuitul ficat/vezică biliară, deoarece nervul optic se află pe acest meridian. „Nervul optic se reînnoieşte la fiecare opt luni dacă are -50 mV pentru a o putea faceˮ, spune Tennant. „Ceea ce veţi descoperi la fiecare pacient cu glaucom este faptul că polaritatea meridianului ficat a scăzut sub zero, astfel că el devine un hoţ de electroni în loc să fie un donator de electroni.ˮ

De asemenea, este necesar să se trateze sistemul nervos simpatic care controlează vasele limfatice, deoarece canalul Schlemm (prin care se scurge umoarea apoasă) de la nivelul ochiului este legat de sistemul limfatic. Astfel, „Pentru a vindeca glaucomul, este necesar să fie avute în vedere atât sistemul nervos simpatic, cât şi cel parasimpatic şi să ne dăm seama de ce există dezechilibru, iar apoi este necesar să îmbunătăţim circuitul ficat/vezică biliarăˮ, afirmă Tennant. Întrucât reînnoirea completă a nervului optic durează opt luni, va fi nevoie să treacă mai mult timp până veţi observa rezultate în tratamentul glaucomului. De asemenea, este posibil să reuşiţi doar să stopaţi evoluţia bolii, nu să o vindecaţi complet.

Tenant spune: „Repet, este important să faceţi tot ceea ce este necesar pentru ca celulele noi să funcţioneze. Partea cu voltajul este de bază. Dacă nu veți restabili voltajul optim, nimic nu va funcţiona. Chiar dacă aveți un regim alimentar perfect, dar nu aveți voltajul necesar în sistemul digestiv, tot muriți de foame. Este esențial să ai voltajul necesar. Este esențial să ai nutrienţii necesari. Este esențial să elimini toxinele. Este necesar să faci toate acestea.ˮ

Citiţi şi:

Magnetoterapia, o nouă modalitate terapeutică naturală

Calea către o sănătate perfectă: echilibrul între acid și alcalin

Pranayama sau cum putem să ne branşăm la izvorul nesecat al energiei universale

 

yogaesoteric
20 septembrie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More