Uimitor: dangătul de clopot distruge virușii!

 

Proprietățile vindecătoare ale dangătului de clopot erau cunoscute încă din vechime.

Pe timpuri, în Europa și în Rusia, pe vremea epidemiilor (ciumă, holeră etc.), în mod constant băteau clopotele; aceasta nu era o superstiție, ci un mijloc dovedit de dezinfectare.

Astăzi, oamenii de știință au confirmat experimental că dangătul de clopot distruge virusurile gripale, hepatice, bacteriile ce provoacă scarlatina, febra tifoidă și alţi agenți patogeni infecțioşi, are un efect dăunător asupra celulelor canceroase şi contribuie la revigorarea organismului chiar și în condiții de alimentație insuficientă.

Oamenii de știință suedezi au fost primii care au făcut această descoperire la începutul anilor ’70 ai secolului trecut. În anii ’80, studii serioase ale efectelor dangătului de clopot au fost efectuate de un grup de oameni de știință ruși conduși de Fatei Șipunov.

S-a constatat că spectrul radiațiilor sonore ale clopotului este extrem de larg și se extinde mult dincolo de diapazonul sonor perceput de urechea umană (adică peste 20 de mii de Hz). Cu alte cuvinte, potrivit oamenilor de știință, clopotele funcționează ca generatoare de energie în gama ultrasonică, ceea ce distruge mediul patogen.

În anul 2005, un articol ce a fost publicat în ziarul Uralskii Rabocii, menționa următorul experiment. Un mediu de cultură tip „bulion”, cu bacterii patogene, a fost plasat sub un clopot care suna. Ca urmare, reproducerea microbilor la început a încetat, iar apoi aceştia au murit în totalitate.

Anterior, un studiu ce a fost efectuat în regiunea Rostov pe un eșantion de aer prelevat după baterea clopotelor, a arătat că „atmosfera din jur era la fel de sterilă ca în camera de operație a unui spital”.

Este de menționat faptul că doar sunetul clopotului „în direct” distruge microorganismele patogene, în timp ce înregistrarea audio a acestor sunete este lipsită de putere împotriva virușilor, deoarece pur și simplu nu poate să transmită ultrasunete (care ar depăși 20 de mii de Hz și care sunt capabile să distrugă virusurile și microbii).

De asemenea, este dovedit faptul că ultrasunetele pot fi generate atât de clopote mari, cât și de cele mici și chiar de obiecte plate din argint, bronz, cupru (furculițe, linguri, monede etc.).

În prezent, în Centrul Medical Columbia (SUA), pe lângă metodele chimioterapeutice și chirurgicale, muzica clopotelor tibetane de argint este folosită în tratamentul cancerului. S-a dovedit că sunetele acestor clopote au un efect terapeutic semnificativ asupra oamenilor (în special, în cazul bolilor oncologice și infecțioase). Potrivit angajaților centrului, secretul proprietăților vindecătoare ale sunetului clopotelor și clopoțeilor este acela că aceste instrumente emit sunete de frecvențe foarte înalte (inclusiv ultrasunete) din abundență, a cărora utilizare în doze moderate poate să facă minuni. Prin utilizarea corectă a ultrasunetelor (provenite anume de la clopote și clopoței, nu de la dispozitivele cu ultrasunete), agenţii infecțioşi și celulele canceroase prezente în trupul uman sunt distruse.

În Centrul de Oncologie din Arhanghelsk, a avut loc chiar și o ședință de vindecare cu ajutorul sunetului emis de clopot, la care a participat clopotarul Vladimir Petrovski.

În prezent, terapia cu ajutorul clopotelor este folosită din ce în ce mai mult. Există deja chiar și clopote portabile, care sunt utilizate cu succes în tratamentul pacienților internați.

Proprietățile uimitoare ale sunetului de clopot nu au fost încă studiate în totalitate, dar academicianul Șipunov susține că anumite frecvențe de ultrasunete sunt în măsură să mențină vigoarea și sănătatea unei persoane chiar și în cazul unui aport alimentar redus.

Un caz extraordinar este bine-cunoscut în istoria Blocadei Leningradului. Dintre toţi locuitorii unui bloc cu 8 etaje, doar două femei în vârstă au supraviețuit în mod miraculos. În situația extremă de lipsă a hranei, femeile au fost salvate rugându-se și lovind adesea două furculițe de argint atârnate de pat, în intenţia de a reproduce sunetul clopotului. Ulterior ele au explicat că: „Ne-a salvat dangătul divin”.

Citiţi şi:

Știința confirmă puterea de vindecare a rugăciunii

Lumea misterioasă a vindecării prin sunet

 

yogaesoteric
8 martie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More