Uleiul esențial de tămâie te scapă de migrene, anxietate, depresie și multe altele

 

Regele uleiurilor, după cum mai este supranumit uleiul esenţial de tămâie, acționează ca un cumul de remedii pentru a îndepărta atât boli grave, cât și imperfecțiuni ale pielii, cum ar fi ridurile, vergeturile, și chiar poate calma durerile.

Uleiurile esențiale sunt folosite de mii de ani pentru proprietățile lor vindecătoare. Sunt extrase din frunze, tulpini sau rădăcini ale plantelor cu proprietăți curative. Dar ce este uleiul esențial de tămâie?

Este un ulei aromatic preparat din rășina parfumată cunoscută sub numele de tămâie. Aceasta se obține prin zgârierea intenționată cu obiecte ascuțite a copacilor Boswellia, care secretă apoi o rășină albicioasă pentru a se proteja de infecții și mici prădători (furnici, viermi etc.). Răşina se lasă vreo 10 zile la uscat și întărit și apoi se recoltează.

De-a lungul anilor, tămâia a fost utilizată în cadrul ceremoniilor diverselor religii, în special în cea creștină, întrucât aceasta a fost unul dintre darurile aduse de magi pruncului Iisus.

Pe lângă proprietăţile sacralizante şi purificatoare, uleiul esenţial de tămâie are o multitudine de beneficii pentru sănătate, cum ar fi eliminarea stresului cronic, a anxietății, diminuarea durerilor și inflamațiilor, îmbunătăţirea imunităţii și chiar poate ajuta în lupta împotriva cancerului.

Cum se folosește uleiul de tămâie

Uleiul esențial de tămâie conține alfa și beta thujene, alfa și beta pinene, limonene, camfene, sabinene și myrcene. Mai conține și acizi boswelici, dar în cantități infime.

Aceste substanţe îi conferă uleiului proprietățile antibacteriene, antiseptice și analgezice. Au și efecte stimulante și decongestionante, iar câteva studii au demonstrat că uleiul de tămâie poate inhiba dezvoltarea tumorilor.

Acizii boswelici nu se pot descompune în procesul de distilare cu aburi în urma căruia se obţine uleiul, așa că nu se vor găsi în uleiul esențial decât urme ale acestora. Se pot adăuga ulterior în uleiul esențial, dar acesta va deveni o oleorășină – un produs solid și greu de amestecat. Este necesar mai întâi să fie încălzit ca să se poată subția, dar se pot face şi amestecuri din oleorășină și alte uleiuri.
Acizii boswelici au proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Sunt buni antioxidanți și pot ajuta în tratamentele contra reumatismului.

Acest ulei nu se folosește în stare pură direct pe piele! Este necesar să fie întotdeauna diluat într-un ulei vegetal (cocos, macadamia, măsline, floarea-soarelui etc.) și înainte de aplicare să se facă un test pentru depistarea unei eventuale alergii. Puneți o picătură pe pliul cotului și așteptați câteva ore pentru posibile reacții.

Cele mai frecvente întrebuințări ale uleiului de tămâie

Pentru relaxare. Scăpați de stres picurând 2 picături în cada cu apă caldă. De asemenea, dacă este folosit în lampa de aromaterapie sau în aromadifuzor.

Antiseptic natural. Elimină bacteriile și virusurile din spațiile închise. Este un odorizant natural, vă va ajuta să dezinfectați orice suprafață.

Produs de igienă dovedit. Ajută în problemele dentare, poate preveni cariile, halena, infecțiile bucale. Vă puteți fabrica singuri o pastă de dinți foarte eficientă, amestecând ulei de tămâie cu bicarbonat de sodiu.

Produs anti-îmbătrânire de nădejde. Amestecați o picătură sau două întotdeauna într-un ulei blând și folosiți pe față și trup pentru o piele fină, fără riduri, fără vergeturi, dar neapărat testați înainte potențialul alergic în zone sensibile ca zona încheieturii mâinii.

Vă scapă de indigestie și disconfort abdominal. Se folosește intern doar dacă este 100% ulei pur, nu înghițiți uleiuri parfumate. Se amestecă o picătură într-o lingură cu miere, pentru a scăpa de balonare, gaze, sindrom premenstrual.

Remediu pentru răni, cicatrice, vergeturi, acnee. Îmbunătățește vizibil pielea afectată de aceste probleme. Se amestecă două picături în ulei vegetal blând sau în loțiunea hidratantă. Nu se aplică direct pe răni, ci doar pe pielea în curs de vindecare.

Este un antigripal natural. Ajută la calmarea tusei, în răceli, ajută la eliminarea sputei din plămâni. Folosiți în aromadifuzor sau picurați pe o cârpă și inhalați.

Acest ulei difuzat elimină energiile nefaste din încăperi, ajută la alungarea emoțiilor perturbatoare, a stărilor de stres, a depresiei sau anxietății și vă va ajuta să dormiți mai bine și să scăpați de insomnii.

Secretul este constanța cu care apelați la acest remediu. Dacă nu aveți aromadifuzor, este indicat să folosiți lampa de aromaterapie cel puțin câteva ore pe zi.


Citiți și:

Tămâia, un dar regesc și un vindecător dumnezeiesc, cu o mare putere de vindecare. Topeşte pietrele de la rinichi, tratează cancerul

Efectele benefice ale uleiurilor esenţiale asupra sănătăţii umane în general şi asupra bunăstării creierului, în special

 

yogaesoteric
29 mai 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More