Un expert afirmă că este greșită ideea că avem nevoie de expunerea îndelungată la Soare pentru ca organismul să absoarbă vitamina D

Fără îndoială trupul dumneavoastră are nevoie de vitamina D pentru a rămâne puternic și sănătos. Copiii pot dezvolta o afecțiune osoasă numită rahitism dacă nu beneficiază de suficientă vitamină D, iar adulții pot suferi de o afecțiune similară numită osteomalacie. Însă marea majoritate a oamenilor primesc deja o cantitate mare de vitamina D din alimente, ceea ce înseamnă, potrivit dr. David Leffell, expert în cancerul de piele, că nu trebuie să ne expunem pielea la Soare în mod excesiv pentru a obține doza necesară de vitamina D.

„Nu este nevoie să trăim sub pământ pentru a ne feri de Soare, dar nici să ne expunem prea mult crezând că razele sale ne vor face oasele mai puternice și rezistente. Să nu uităm că razele UVB care ard pielea când stăm la plajă în mijlocul verii sunt o cauză a apariției cancerului de piele”, a declarat dr. Leffell, dermatolog la Școala de Medicină din cadrul Universității Yale.

Leffell le recomandă pacienților săi să folosească creme de protecție chiar și în zilele de vară mai înnourate, astfel încât oamenii să fie protejați tot timpul, mai ales în lunile iulie și august când indicele UV crește. Dar de câtă vitamina D are nevoie organismul? 

Colegiul medicilor din SUA recomandă adulților un consum mediu de 600 UI (unități internaționale) de vitamina D pe zi. Doza recomandată este puțin mai mică pentru copii, de circa 400 UI și puțin mai mult pentru adulții cu vârsta peste 70 de ani, respectiv 800 UI. Ca referință, o cană cu lapte are în jur de 120 UI iar un pahar de suc de portocale – 140 UI. 

Cât de mult se poate obține vitamina D de la Soare, depinde de o serie de factori, inclusiv poluarea aerului, culoarea pielii, vârsta, greutatea și evident de temperatura de afară.

Citiți și:

Cercetătorii canadieni găsesc noi dovezi care confirmă eficienţa anticancer a vitaminei D

Cum ne afectează organismul lipsa expunerii la soareyogaesoteric

12 ianuarie 20199 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More