Este un mare dar să știi să te faci înțeles

Este un mare dar să știi să te faci înțeles, căci lumea este făcută din înțelesuri și înțelegerea este un prilej de bucurie adevărată.

Darul de a pune în cuvinte ceea ce ești și ceea ce vezi este un prinos adus omenirii, căci în fiecare dintre noi trăiește umanitatea întreagă și orice exprimăm despre noi înșine zicem de fapt despre oameni – bucuria lecturii se datorează tocmai acestui fapt al regăsirii noastre în cel care scrie.

Dionisie Areopagitul spunea că nu doar oamenii învață unul de la altul, ci până și îngerii învață de la oameni experiența cunoașterii omenești, în timp ce ei ne comunică, prin gânduri, experiența cunoașterii îngerești.

Dar cu toate acestea, nici toate darurile din lume nu te ajută să te faci înțeles dacă la capătul celălalt se află o inimă împietrită, închisă în sine din pricina egoismului și a îmbătării de propria persoană.

Bucuria este cunoaștere, iar cunoașterea este dragoste. Toate celelalte sunt doar umbre ale bucuriei, hrănite din extazul egoist al micilor succese, incapabil de cunoaștere pentru că nu este luminat de iubire.

Citiţi şi: 
Comunicarea – cu ceilalţi şi mai ales în cuplu

«Oamenii nu recunosc minunea pe care o constituie viața însăși» 

Îmbrăţişarea sinceră, caldă şi plină de iubire este totodată o modalitate simplă, directă de a comunica sufleteşte cu ceilalţi… 
 

yogaesoteric

27 octombrie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More