Un renumit neurochirurg face câteva precizări uluitoare: Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula


Exemplu: să dormim fără telefonul mobil în apropiere!

Neurochirurgul Vlad Ciurea explică într-un interviu pentru ziarul Libertatea, care sunt metodele pentru stimularea și odihnirea creierului.dr. Alexandru Vlad Ciurea

„Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operație chipul suferinței. Intervențiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, și pe bună dreptate. Familiile pacienților sunt îngrijorate în fața unei operații pe creier. Echipele care mi se alătură sunt și ele marcate de efort și concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ții în mână. Poate nu știați, dar și creierul are nevoie de odihnă și de respect”, spune dr. Alexandru Vlad Ciurea.

„Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula. Și creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, explică neurochirurgul Vlad Ciurea.

Dimineaţa, beţi un pahar cu apă la trezire

În acest context, medicul ne recomandă să dormim fără telefonul mobil în apropiere, iar dimineața ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.

Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă și creierul.

Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a știrilor. Este bine să fim informați, dar să nu petrecem ore în șir în fața televizorului.

Profesorul ne sfătuieşte să ne acordăm timp pentru noi înşine. Să îți acorzi timp înseamnă să cauți liniște, ordine interioară și bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturile firii.

„Bucuria este adevărata hrană a creierului. Vă invit să meditați o clipă la scara valorilor creștine a Sfântului Apostol Petru: «fapta bună, cunoștința, înfrânarea, răbdarea, evlavia, iubirea frățească și dragostea. Fiecare decurgând din cealaltă»”, spune neurochirurgul.


Citiți și:

Important de ştiut – 7 aspecte fascinante despre creier

Poate o dietă să protejeze cu adevărat creierul?
 

yogaesoteric
11 iunie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More