Un tratament natural şi eficient pentru purificarea sângelui și curăţarea venelor şi arterelor

 

Un tratament natural eficient al bolilor legate de circulaţia sângelui este bine să se desfăşoare pe parcursul a mai multe etape. După cum spune dl prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, pentru a începe un astfel de tratament este nevoie, mai întâi, de o curăţare a sângelui de toxine, prin dietă şi remedii naturale, apoi de curăţarea venelor şi arterelor de depuneri. După aceste etape, care constituie tratamentul de fond, se poate trece la tratamentul propriu-zis al bolii.

Pentru purificarea sângelui, dl prof. Milică recomandă ca în fiecare zi să se consume leurdă proaspătă, sub formă de salată, timp de 2-3 săptămâni, iar una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudităţi. Dimineaţa şi seara, înainte de masă, se iau câte 30 de picături de tinctură de nuci verzi, de 2 ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau macerat. Se beau macerate de păpădie.
Foarte utilă în acest scop este cura de primăvară cu urzici.

După ce am obţinut un sânge mai curat şi respectăm o dietă cu puţine grăsimi animale şi mai multe legume şi fructe, putem începe o a doua cură, pentru curăţarea vaselor sanguine – vene şi artere.
Pentru aceasta, se amestecă următoarele: un pahar de seminţe de mărar, 2 linguri de rădăcină de valeriană, uscată şi mărunţită şi 2 pahare de miere de albine naturală, polifloră. Se pun toate într-un vas închis ermetic şi peste ele se toarnă până la 2 litri de apă clocotită. Se păstrează la căldură, timp de 24 de ore, apoi se strecoară. Se ia câte o lingură din 30 în 30 de minute, pe parcursul zilei, până la terminarea lichidului.

Se mai poate utiliza un amestec din sunătoare, muşeţel, siminoc şi muguri de mesteacăn, în părţi egale. O lingură de amestec se macerează timp de 6 ore în 0,5 litri de apă pură de izvor sau apă plată. Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, 250 ml de macerat, îndulcit cu miere, iar 250 ml seara, la culcare.
Procedura se repetă 21 de zile.

Într-un litru de vin alb natural se pun la macerat 4-5 cepe roşii (500 g) tocate mărunt. Separat, se macerează în jumătate de litru de vin alb 250 g rădăcină de pătrunjel mărunțită foarte fin şi 2 legături de frunze de pătrunjel, timp de 24 de ore.
Se strecoară ambele preparate şi se amestecă. Se adaugă 150-200 g de miere. Se astupă recipientul şi se lasă la macerat 7 zile, agitându-se de câteva ori pe zi. După o săptămână, se strecoară din nou. Se păstrează la rece. Se consumă câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.

Citiţi şi:
Purificarea sângelui și a limfei prin unele metode simple, perfect naturale
Faceți o cură cu suc de urzică pentru sânge! Purifică şi stimulează producerea de globule roşii

yogaesoteric
19 decembrie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More