Unii deja ştiu că Londra este centrul financiar cel mai corupt al planetei, de unde se operează capitalismul criminal fără nicio opreliște!

Centrul financiar londonez este un stat semi-offshore, la fel ca teritoriile britanice de peste mări, paradisuri fiscale legitimate de autorităţile britanice. Secretul financiar din Marea Britanie oferă portiţe pentru gangsteri, traficanţi de droguri şi cleptocraţi. Acestea sunt opiniile jurnalistului italian Roberto Saviano, care şi-a dedicat zece ani din viaţă pentru a studia cu obiectivitate afacerile Mafiei.

Jurnalistul de 36 de ani a trăit sub protecţia poliţiei după ce a publicat un volum despre membrii Camorrei, temuta mafie napolitană, în 2016.

„Dacă aţi fi întrebaţi care este cel mai corupt loc de pe Pământ, aţi spune că e Afganistan, poate Grecia, Nigeria, sudul Italiei. Dar v-aş putea spune că este Marea Britanie”, a afirmat Saviano într-o conferință susținută în Marea Britanie. „Nu birocraţia, nu poliţia, nu politica sunt corupte, ci capitalul financiar. 90% dintre deţinătorii de capital din Londra îşi au sediile în offshore-uri.”

„Jersey şi Cayman sunt porţile de acces în Europa pentru capitalul provenit din infracţiuni, iar Marea Britanie este ţara care permite asta. De aceea este crucial pentru mine să fiu azi aici şi să vorbesc despre viaţa voastră şi despre guvernul vostru.”

Saviano şi-a exprimat părerea despre referendumul pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Părăsirea UE ar lăsa ţara şi mai expusă criminalităţii organizate. „Ar însemna să permiteți societăţilor din Qatar, cartelurilor mexicane, mafiei ruse să câştige şi mai multă putere şi HSBC (The Hongkong and Shanghai Banking Corporation) a plătit 2 miliarde de euro amendă în SUA pentru că a recunoscut că a spălat bani ce proveneau de la cartelurile drogurilor şi de la companiile iraniene. Avem dovezi.”


Citiți și:

Londra a transformat Marea Britanie într-un «stat mafiot civilizat»

Caracatiţele financiare ale lumii: GOLDMAN SACHS

 

yogaesoteric
17 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More