Vaca încălţată cu pantofiori roz


– povestire cu tâlc – 


de profesor yoga Gregorian Bivolaru


A fost odată ca niciodată o vacă minunată, de o frumuseţe pur si simplu fără asemănare in lumea aceasta. Ea avea un uger mare, îmbelşugat şi nişte ochi fermecători şi blânzi. Văcuţa noastră dăruia în fiecare zi foarte mult lapte bun şi desfătător. Tocmai de aceea i se dusese vestea şi oamenii veneau din cele patru zări ca s-o admire. Unii erau aşa de impresionaţi de harurile ei, încât ajunseseră să-i ridice imnuri de slavă. Părinţii le vorbeau copiilor  despre această vacă fără pereche şi o înfăţişau ca pe un exemplu de devotament şi dăruire, pentru că îşi împlinea mereu sarcinile pe care le avea. Unii preoţi îşi îndemnau credincioşii să ia aminte la felul ei de a fi şi să se poarte întocmai ca ea. Mulţi artişti o luau drept model încântător şi erau încredinţaţi că poate să-i inspire pentru opere geniale. Nenumăraţi erau aceia înclinaţi să beneficieze de pe urma multiplelor avantaje pe care le aducea existenţa acestei extraordinare făpturi.

Dincolo de toate acestea, ea prezenta însă si o particularitate misterioasă care scăpa din vedere majorităţii oamenilor, preocupaţi să se extazieze în faţa calităţilor sale nemaiîntâlnite. Rumegătoarea cea minunată, pe lângă faptul că era adesea murdară de balegă pe pantofiorii săi roz, avea o ciudată obişnuinţă rea. 

Întotdeauna când era la muls, privea cu multă băgare de seamă laptele neînchipuit de bun care se aduna şi, exact când vasul se umplea ochi, îi aplica o lovitură de picior, cu extraordinară dibăcie. Vaca noastră era o stranie maestră în răsturnarea vasului şi avea o precizie desăvârşită datorită experienţei, pentru că de fiecare dată făcea la fel. Istoria aceasta bizară se repeta identic, iar şi iar…Dacă printre fiinţele umane există cineva care în urma lecturii atente a povestirii de faţă  descoperă si simte vreo asemănare surprinzătoare cu această vacă, trebuie să aibă certitudinea că nu este deloc întâmplătoare. Fără îndoială, similitudinea în cauză este profund semnificativă.


 

yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More