Vaccinarea s-a dovedit ineficientă și la un azil de bătrâni din Belgia, unde au decedat 12 persoane, în ciuda faptului că erau complet vaccinate

Într-un azil de bătrâni din Belgia au fost identificate 12 decese cauzate de covid, toate în rândul persoanelor deja vaccinate. Azilul a înregistrat un val de infecții, în ciuda vaccinării complete efectuate cu ambele doze, în luna ianuarie a acestui an, conform Infodujour.

Potrivit directoarei Anne-Catherine Roobaert, „Faza critică a trecut. Bilanțul este următorul: aproape jumătate din cei 117 rezidenți vaccinați complet în ianuarie (vaccin Pfizer) au fost infectați între mai și iunie. Cincizeci și cinci de  vârstnici au fost afectați, dintre care 52 din cei 117 vaccinați (44%). Din nefericire, avem 12 persoane vaccinate care au decedat și 2 diabetici în situație instabilă care sunt în prezent spitalizați. Rezultatele sunt, prin urmare, foarte serioase și ridică întrebări.

Știm că vaccinarea nu este niciodată 100% sigură, dar în cazul acestei unități, suntem departe de ceea ce se anunță. Experiența de la Nivelles este o dovadă. Varianta indiană este cea care a fost identificată la majoritatea acestor persoane în vârstă.

Trei dintre cele patru persoane nevaccinate (75%) au fost afectate, dar fără consecințe grave: una dintre ele este asimptomatică, iar alta a necesitat administrare de oxigen, dar se simțea bine. Vizitele familiilor fuseseră reluate și un număr mare de vârstnici se simțeau în siguranță și mergeau în camerele comune și în sala de mese; imediat ce au apărut primele cazuri, pe 17 mai, aceste măsuri au fost suspendate și a fost instituit un sistem de izolare, a mai spus Anne-Catherine Roobaert.

În ceea ce privește îngrijitorii, aproximativ 20 de persoane au fost, de asemenea, contaminate dintre cei 135 de angajați ai unității, 60% dintre aceștia fiind de asemenea vaccinați, majoritatea cu vaccinul Pfizer și o parte cu Astra Zeneca.

A fost obținută o rată de vaccinare de 60% din personalul de îngrijire aflat în contact cu vârstnicii, ceea ce poate părea insuficient.  Măsurile de protecție, cum ar fi spălatul des pe mâini și purtarea măștilor, au fost de asemenea elemente-cheie în protecția persoanelor vulnerabile, a comunicat directoarea centrului.

Autoritățile sanitare au decis analizarea condițiilor în care au fost depozitate și administrate vaccinurile. De asemenea, s-au efectuat analize ale calității aerului din centrul de îngrijire a vârstnicilor.

Acest focar într-un azil de bătrâni este o alertă care este necesar să fie luată foarte în serios. Nu putem paria întreaga noastră strategie de luptă împotriva pandemiei doar pe vaccinare”, a explicat profesorul Antoine Flahaut pentru ziarul Atlantico.

Citiți și:
Martor dintr-un azil de bătrâni din Berlin: Decese teribile după vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech
Statistica hâdă a Vaccinării și a Morții: Un deces la 700 de vaccinați
Lanțul vaccinării – Un student israelian vaccinat a infectat 83 de colegi după ce a luat covid de la o rudă vaccinată

 

yogaesoteric
4 noiembrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More