Zodia Berbec

„Nu mă gândesc niciodată la viitor. Oricum, vine destul de repede.” A. Einstein

„Nu ai voie să stai în loc și să aștepți ca oamenii să vină să îți dăruiască visul tău de aur. Trebuie să intri în acțiune și să îl faci să se petreacă pentru tine.” Diana Ross

„Curajul este cea mai importantă dintre virtuți, întrucât fără curaj nu îți poți pune în practică nicio altă virtute.” Maya Angelou

„A începe este uşor, a persevera este o artă.” Proverb

Soarele se află în acest semn zodiacal în perioada 21 martie – 20 aprilie.
Atributele esenţiale ale zodiei Berbecului sunt: pozitiv, masculin, mobil, exteriorizat.
Elementul subtil predominant este focul în aspect dinamic, activ.
Berbecul este un semn cardinal, care îndeamnă la mişcare, mobilizare.
Planetele guvernatoare sunt: Marte, în aspect diurn (+) şi secundar planeta Pluto.

Cercul zodiacal începe cu Berbecul, el fiind cel care stă la baza tuturor noilor începuturi ale vieţii. Odată cu primăvara începe un nou ciclu de viaţă care apoi se încheie cu iarna, doar pentru o nouă trezire primăvăratică. De aceea, el este identificat cu faza de existenţă a noului născut, care trăieşte pe deplin în domeniul instinctiv şi al impulsurilor vitale. Modul său de a acţiona este spontan, impulsiv, direct, în concordanţă cu pulsiunea sa de a se autoimpune.
Astfel, Berbecul simbolizează începutul, dimineaţa, primăvara, forţa, violenţa, lupta, impulsul, tinereţea.

Atunci când Soarele intră în zodia Berbecului, sunt amplificate următoarele calităţi: curajul, iniţiativa, abilitatea de a comanda, hotărârea, încrederea în sine, entuziasmul, ideile fulgerătoare.
Defectele pe care nativii Berbec pot să le manifeste sunt: violenţa, impulsivitatea, imprudenţa, încăpăţânarea, tendinţa de dominare.

Fiind guvernați de planeta războiului, Marte şi de elementul foc cei din această zodie sunt caracterizaţi de energie, implicare totală, forţă vitală, voinţă puternică, dinamism, instincte puternice, iniţiativă, putere de acţiune, loialitate, spontaneitate, sinceritate, optimism, libertate, nevoia de a înfăptui, capacitatea de a-i însufleţii pe alţii, motivându-i.

Pentru a pătrunde mai adânc în caracterul acestui semn zodiacal trebuie să ţinem cont de proprietăţile elementului asociat. La fel cum focul pentru a continua să ardă are nevoie permanent să mistuie ceva, Berbecul caută mereu ceva asupra căruia să-şi îndrepte nevoia imperioasă de acţiona, trebuie să aibă mereu scopuri, perspective de viitor şi cerinţe de împlinit, prin care el îşi menţine „arderea”. Dacă va avea un scop care să îl motiveze, la început va acționa plin de forţă, însă îi lipseşte perseverenţa şi răbdarea. Programele fixe, rutina zilnică, tradiţiile şi un viitor previzibil îl vor face să se simtă sufocat, el are nevoie să simtă că lumea îi oferă noi posibilităţi şi aventuri.
Caracteristici generale ale celor născuți în zodia Berbecului:

 

Sănătatea nativilor Berbec

Dacă sunteţi nativ Berbec, de obicei vă bucuraţi de o sănătate bună. Aveţi o constituţie puternică dar oarecum delicată. Oamenii născuţi în această zodie au un corp sănătos, de care trebuie să aibă grijă. Sunteţi predispus la accidente, mai ales în zona capului şi a feţei. Trebuie să fiţi prudent atunci când călătoriţi într-un vehicul cu mare viteză şi în abordarea sporturilor ce implică riscuri.

Sunteţi predispus la dureri de cap, migrene şi febră. Îngrijorarea, emoţiile şi furia tind să vă zdruncine sănătatea. Este necesar să învăţaţi să vă relaxaţi şi să vă controlaţi sentimentele. Aveţi nevoie de multă odihnă, de somn şi alimentaţie echilibrată.

După boală tindeți să vă refaceţi repede. Dorinţa de activitate vă face nerăbdător să vă recăpătaţi sănătatea şi aveţi toate şansele să duceţi o viaţă activă foarte mult timp. Totuşi, pentru aceasta, trebuie să aveţi grijă să nu faceţi exces de mâncare sau băutură. Pentru a vă bucura de longevitate este necesar să încetiniţi ritmul activităţilor odată cu trecerea anilor.

Munca nativilor Berbec

Zodia Berbecului este legată de foc şi metale, astfel încât interesele dumneavoastră vor fi în strânsă legătură cu aceste elemente şi sunteţi înzestraţi cu multă îndemânare. Ingineria, munca în domeniul mecanicii şi diverse ocupaţii care folosesc metalul, ca industria armamentului şi a materialelor de război, sunt domeniile în care vă manifestaţi interesul. Dorinţa de a vă ridica deasupra celorlalţi vă va conduce spre o slujbă cu perspective. Sunteţi creator, ambiţios şi dornic de progres. Deşi aveţi conflicte cu superiorii, odată ce aţi acceptat ordinele, le îndepliniţi cu energie şi entuziasm. Vă atrag multe domenii şi trebuie să aveţi grijă să nu săriţi de la una la alta. Concernurile mari şi întreprinderile în creştere au nevoie de oameni cu personalitate şi ingeniozitate. În astfel de locuri veţi găsi ocazii pentru valorificarea talentului cu care sunteţi înzestrat.

Sunteţi potrivit pentru o muncă în care să aveţi contact cu publicul. Sunteţi inteligent şi iute în decizii şi ştiţi cum să vă folosiţi aceste calităţi. O poziţie cu autoritate este ideală pentru dumneavoastră. Veţi fi foarte bun oriunde este nevoie de persoane cu calităţi de conducător. Sunteţi un conducător înnăscut, având curajul, energia şi originalitatea necesară pentru a-i pune pe ceilalţi la treabă.
Cei născuţi în zodia Berbec sunt buni medici, ingineri şi dentişti. Sunteţi un om de acţiune, excelent soldat şi ideal pentru un „comandant de câmp”. Aveţi curaj, vitalitate şi inventivitate. Munca de colectiv nu vi se potriveşte, fiind un individualist. Pentru a fi mulţumit trebuie să fiţi conducătorul echipei.

Începerea unor proiecte şi lăsarea lor în seama altora pentru a le termina, face, de asemenea, parte din caracterul dumneavoastră. Vă angajaţi la proiecte grandioase, dar alte mari idei vă vin până să terminaţi ceea ce aţi început. Dacă reuşiţi să duceţi o treabă până la capăt, aveţi mari şanse să vă realizaţi în viaţă.

Banii nativilor Berbec

Ca nativ al acestei zodii nu sunteţi preocupați de ideea de a aduna avere, chiar dacă sunteţi conştient de satisfacţiile pe care le pot aduce în viaţă banii şi lucrurile materiale. Vă manifestați foarte activ în a câştiga şi cheltui banii şi ştiţi să vă valorificaţi averea. Sunteţi cinstit în afacerile băneşti şi succesul îl obţineţi prin perseverenţă.

Veţi găsi întotdeauna puterea să vă atingeţi ţelul propus. Vă place să fiţi mereu la modă şi de aceea cheltuiţi mulţi bani pentru îmbrăcăminte. Un aspect elegant vă face să vă simţiţi puternic şi plin de încredere în dumneavoastră. Câteodată sunteţi extravagant şi fără griji, cumpărând atunci când ar trebui să economisiţi şi făcând investiţii nechibzuite. Vă place întotdeauna să trăiţi clipa, dar veţi reuşi în viaţă dacă evitaţi acţiunile impulsive şi deciziile pripite. Trebuie să aveţi multă grijă în echilibrarea bugetului.

Casa nativilor Berbec

Vă iubiţi căminul şi familia şi vă place să fiţi înconjurat de copii. Vă simţiţi în siguranţă acasă, sunteţi îndemânatic în treburile casnice şi munciţi din greu la înfrumuseţarea căminului.

Aveţi bun gust în decoraţiuni şi un ascuţit simţ al culorilor. Doriţi să faceţi din casa dumneavoastră un loc unde să vă relaxaţi şi să fiţi fericit. Nu suportaţi să fiţi constrâns şi aveţi nevoie de libertate completă pentru a fi fericit. Sunteţi o gazdă excelentă, o companie plăcută şi nu duceţi niciodată lipsă de prieteni care vă admiră.

Cei născuţi în zodia Berbecului se separă de casa părintească devreme, pentru a scăpa de autoritatea părinţilor.

Prietenia nativilor din Berbec

Sunteţi de obicei generoşi şi vă place să aveţi mulţi prieteni, fiindu-vă foarte uşor să vă apropiaţi de o cunoştinţă nouă. Sunteţi întotdeauna gata să înlocuiţi vechiul cu noul şi aceasta se aplică şi la prieteniile dumneavoastră. Uneori vă ataşaţi prea mult de prieteni şi dacă altcineva le acordă atenţie, deveniţi gelos şi posesiv, riscând chiar să-i îndepărtaţi.

Uneori vă pierdeţi prietenii tratându-i cu neglijenţă, sau fiind indiscret cu micile intimităţi pe care aceştia vi le comunică. În general vă străduiţi prea puţin să-i înţelegeţi pe cei apropiaţi, ceea ce vă împiedică adesea să vă faceţi prietenii durabile.

Dragostea nativilor Berbec

În dragoste sunteţi entuziast şi energic, la fel ca în tot ceea ce întreprindeţi. Sunteţi dornic de afecţiune şi aveţi nevoie de ea pentru a căpăta încrederea necesară adevăratului succes în viaţă. Cei apropiaţi sunt foarte importanţi pentru dumneavoastră.

Sunteţi bun, deşi uneori păreţi aspru, dar farmecul şi personalitatea dumneavoastră vă fac foarte atrăgător pentru sexul opus. Nu sunteţi un visător în dragoste. Preferaţi să acţionaţi practic pentru a câştiga afecţiunea celuilalt. Sunteţi conştient că aveţi nevoie de o afecţiune de durată, dar vreţi în acelaşi timp libertate şi aventuri în dragoste. Pentru a fi într-adevăr fericit, trebuie să înţelegeţi că nu le puteţi avea pe amândouă.

Deseori, bărbatul născut în zodia Berbec are o figură plăcută, dar se lasă greu cucerit. Înclină să fie foarte convenţional în dragoste şi nu admite să primească sfaturi. Trebuie să aibă grijă să nu devină egoist.

Femeia născută în zodia Berbec este foarte activă în dragoste şi lipsită de prejudecăţi în satisfacerea dorinţelor. Această femeie are un spirit nobil, care cere noblețe. Poate fi provocator să trăieşti împreună cu ea, dar este capabilă de o extraordinară iubire şi loialitate. Va lupta pentru cei pe care îi iubeste, se va devota lor, va munci pentru ei, va crede în ei şi îi va inspira.

Deseori sunteți pretenţioşi şi agresivi, putând fi consideraţi persoane dificile. Dacă aventurile amoroase nu se dovedesc fericite, aceasta se datorează lipsei de răbdare, brutalităţii, nervozităţii şi instabilităţii emoţionale de care daţi dovadă. Vă place să luaţi conducerea chiar de la început când e vorba de dragoste, sunteţi pasional, spontan şi puneţi suflet în astfel de relaţii. Este posibil să aveţi mai multe idile, fiind uneori chiar uşuratic, deoarece o nouă dragoste vă farmecă şi vă amuză.
Ea va dura numai dacă el sau ea vă va oferi mereu noi prilejuri de încântare. În momentul în care o nouă pasiune v-a cuprins inima, cea dinainte este uitată. Deşi s-ar părea că nicio idilă nu durează prea mult la dumneavoastră, totuşi, în momentul în care veţi întâlni omul potrivit, nu vă veţi mai despărţi de el.

În interacţiunea cu alte zodii, Berbecul are afinităţi cu: Taurul, Gemenii, Leul, Săgetătorul, Vărsătorul, Peştii, şi îi va fi mai dificil să stabilească relaţii armonioase cu: Racul, Balanţa și Capricornul.

Sexualitatea nativului Berbec

Bărbatul născut în zodia Berbec este atras de cucerirea femeii şi de jocurile de seducţie. Marea sa fantezie îl ajută în acest scop. Este impulsiv şi în relaţiile sale sexuale, iar dacă întâmpină rezistenţă din partea vreunei femei se încăpăţânează şi va încerca totul pentru a obţine ceea ce vrea. Atunci însă când doreşte, poate să creeze emoţii şi stări de spirit plăcute iubitei sale, folosindu-se numai de cuvinte. În cadrul relaţiei sexuale îi place să domine şi uneori are chiar manifestări violente, care pot să-i amplifice plăcerea şi satisfacţia.

Femeia născută în Berbec este pătimaşă, senzuală şi feminină. Îşi exprimă direct dorinţele, iar dacă se dăruieşte o face mai mult pentru plăcerea sa decât pentru cea a bărbatului, de aceea are de obicei aventuri scurte şi intense. Tot ce ar putea fi şocant şi excitant o atrage, iar iubitul său va trebui tot timpul să aibă ce să-i ofere. Sentimentul geloziei poate apare din mândrie, nu din posesivitate. Apetitul său sexual este uneori aproape animalic. Îi place să preia conducerea în jocul dragostei. Suferă dacă în viaţa sa nu există bărbaţi sau dacă s-a certat cu iubitul său.

Căsătoria nativului Berbec

Dacă sunteţi nativ Berbec, atunci există uneori tendinţa să priviţi căsătoria ca pe un flirt. Întrucât ea trebuie sa fie permanentă, trebuie să vă străduiţi mult timp până puneţi bazele unei relaţii durabile. Trebuie să aveţi grijă când faceţi acest pas şi să nu acționați sub impulsul momentului. Este o situaţie în care nu vă puteţi permite să luaţi o decizie pripită, pentru că aceasta vă poate dăuna, atât dumneavoastră cât şi fiinţei iubite. De multe ori nu reuşiţi să vă cunoaşteţi adevărata fire decât la maturitate, de aceea este mai bine să vă căsătoriţi mai târziu. Deseori pentru a vă găsi fericirea o singură căsătorie nu este de ajuns.

Vitalitatea vă face să fiţi un bun partener. Trebuie să găsiţi o persoană liniştită şi indulgentă, care vă poate potoli firea agresivă. Nu veţi fi fericit dacă vă veţi căsători cu o persoană care vă seamănă. Acest lucru ar duce la neînţelegeri continue, ceea ce va genera o atmosferă de tensiune.

Fiinţa iubită va găsi în dumneavoastră o sursă de vitalitate, dăruindu-vă în schimb linişte sufletească şi maturitate în gândire. O fiinţă iubită potrivită vă poate aduce succesul în viaţă.
În general în relații, atunci când apar neînțelegeri, înclinaţia dumneavoastră naturală este să vă schimbaţi iubitul sau iubita în căutarea celui/celei potrivit/e, dar n-ar fi rău să vă analizaţi cu atenţie propriul caracter. Fiecare trebuie să dea şi să ceară în egală măsură, pentru a fi fericit.

Cei născuţi în zodia Berbec sunt oameni cu care te înţelegi mai greu şi în tinereţe fac unele alegeri greşite. Dacă evenimentele le permit să se căsătorească abia la vârsta de 35 de ani, şansele unei alegeri bune sunt mai mari.

Soţul nativ în zodia Berbec este un iubit pe care multe femei şi l-ar dori pentru că este înflăcărat, mândru şi are o personalitate puternică, ceea ce îl face să fie mereu atrăgător. Totuşi, prin temperamentul său este greu de cucerit. Este capricios dar ştie ce vrea. Are o imagine romantică, idealizată a soţiei pe care şi-o doreşte, şi deseori aşteaptă de la ea perfecţiunea: trebuie să fie frumoasă, deşteaptă şi blândă. Este convenţional în căsnicie şi nu tolerează decât o comportare absolut corectă. Vrea să fie tratat ca un adevărat cap de familie şi vrea ca soţia şi casa să-i reprezinte succesul şi priceperea.

Soţia născută în zodia Berbec este o mamă şi o gospodină bună, precum şi o iubită minunată pentru un om ambiţios. Este spirituală, ştie să susţină o conversaţie inteligentă şi ştie să se poarte în societate. În general are o minte independentă şi dacă nu vrea să-şi ajute soţul în afaceri, va întreprinde de una singură diverse acţiuni, foarte adesea puţin obişnuite pentru o femeie. Este pricepută, are vederi largi, este generoasă şi prietenoasă. Este mândră de sine, precum şi de casa şi familia sa. Defectele ei sunt gelozia şi dorinţa de a fi prima cu orice preţ în viaţa socială. Ştie că este o femeie superioară şi vrea ca soţul ei să îi acorde absolut toată atenţia şi să nu se preocupe de altcineva.

Străluceşte în orice funcţie socială şi poate fi foarte bună îndrumătoare în orice asociaţie. Se simte bine în societate, este spirituală şi volubilă. În același timp, este capabilă de mari sacrificii pentru familie. Dacă se mărită cu un om retras, îl va complexa cu autoritatea ei, îl va sufoca în activitatea casnică şi cu afecţiunea sa nesfârşită. Cel mai bine i s-ar potrivi un bărbat puternic. Puterea lui de a o stăpâni o face să-i fie devotată, și va trebui să-i impună mereu respect. Astfel se va putea bucura de întreaga ei loialitate.

Copiii nativilor Berbec

Deşi nu vă place să aveţi responsabilităţi, vi se pare nenatural să nu aveţi copii. Copiii sunt încântaţi de personalitatea dumneavoastră strălucitoare, tinerească, iar dumneavoastră sunteţi încântat să aveţi copii, deoarece vă simţiţi bine cu ei şi îi înţelegeţi. Copiii mai mari vă vor accepta ca unul de-al lor, iar dumneavoastră vă place să vă jucaţi cu ei.

Însă trebuie să aveţi grijă atunci când plănuiţi cariera copiiilor dumneavoastră. Înclinaţi să deveniţi tiranic dacă familia nu corespunde standardului pe care l-aţi fixat, sau nu vă acceptă hotărârea ca ultim cuvânt. Reuşita pe plan social este importantă şi sunteţi fericit când copiii dumneavoastră sunt în centrul atenţiei.

Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodiac Berbec

Puterea şi energia sunt calităţile dumneavoastră de seamă, combinate cu generozitatea. Aveţi personalitate şi inspiraţie şi vă folosiţi cu succes mintea. Sunteţi o persoană întreprinzătoare şi energică, un conducător înnăscut care îi împinge pe ceilalţi la acţiune. Entuziasmul şi bucuria de a trăi îi cuprind şi pe cei care trăiesc în preajma dumneavoastră. Acceptaţi provocările vieţii şi vă luptaţi cu ele.

Principiul dumneavoastră este să atacaţi viaţa, să înaintaţi mereu. Nu aveţi destul timp pentru a vă apropia încet de viaţă. Vă place să fiţi ocupat, dinamic. În ciuda faptului că faceţi totul repede, nu obosiţi deoarece aveţi multă energie. Nu vă pasă de bătrâneţe, de „zilele negre”, deoarece credeţi că nu vă vor ajunge niciodată.

Calităţile dumneavoastră vă păstrează mereu tânăr şi plin de speranţe. Deşi mai aveţi uneori insuccese, aceasta nu reprezintă o caracteristică. Aveţi curajul să depăşiţi perioadele grele şi să vă regăsiţi simţul umorului.

Tipul inferior de personalitate al unei fiinţe născute în zodia Berbec

Spuneţi ce gândiţi în mod brutal, sunteţi indiscret, lipsit de tact, nerăbdător şi uneori superficial. Pentru dumneavoastră este mai important să acţionaţi repede decât să aveţi grijă la modul de a acţiona şi la ce rezultat ajungeţi.

Vi se pare greu să fiţi imparţial. Alegeţi calea acţiunii şi mergeţi pe ea până la capăt. Dacă lucrurile nu se desfăşoară cum doriţi dumneavoastră, deveniţi neliniştit, capricios şi agresiv. Sunteţi temperamental şi încăpăţânat, uneori chiar necioplit şi lipsit de consideraţie faţă de ceilalţi.

Puteţi fi foarte sarcastic şi brutal în ceea ce spuneţi sau ceea ce faceţi. La o schimbare de situaţie deveniţi nervos, timid, oscilant şi chiar înfricoşat. Forţele care se înfruntă în dumneavoastră ca urmare a unei experienţe emoţionale, sau a unei influenţe nefaste, pot scoate la iveală această faţă a personalităţii, cu efectele ei dezastruoase. Va trebui să urmăriți atunci să ieşiţi de sub şocul emoţional care vă blochează.

Dacă aveţi probleme cu puterea sau un ego fragil, staţi departe de nativii Berbec. Totuși, trebuie să știți că în acest caz veţi rata un spirit captivant, generos, însufleţit şi înflăcărat care merită nu doar afecţiune ci şi cel mai profund respect. Scopul lor este de a ne învăţa bucuria de a trăi, să ne menţinem în energia începutului şi inocenţa necesară pentru a privi creaţia cu ochi de copil.


Citiţi şi:

Planetele şi influxurile lor subtile astrale

Din alfabetul astrologiei: ideogramele planetelor


yogaesoteric
8 aprilie 2014

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More