Zodia Peşti

Motto:
„Dacă vrei ca cei din jurul tău sa fie fericiţi, dăruieşte-le compasiunea ta.
 Dacă vrei ca tu să fii fericit, dăruieşte-ţi compasiune.” Dalai Lama
„Romantismul este vraja care transformă praful vieţii de zi cu zi într-o ceaţă aurie.”
Elinor Glyn
„Visele sunt seminţele realităţilor.” James Allen
„Eu nu am avut niciun impuls către spiritualitate, dar am dezvoltat spiritualitatea.

Am fost incapabil să înţeleg metafizica, dar m-am transformat într-un filozof.

Nu am avut ochi pentru pictură, dar mi i-am deschis prin YOGA.” Sri Aurobindo
 

Soarele se află în acest semn zodiacal în perioada 22 februarie – 21 martie.
Atributele esenţiale ale zodiei Peştilor sunt feminin, nocturn, dublu, negativ, fecund, tăcut. Elementul subtil predominant este apa în aspect mobil, mutabil, echilibrant, neutru.

Planetele guvernatoare ale zodiei Peştilor sunt Jupiter şi secundar Neptun.

Zodia Peşti simbolizează apa şi oceanul, aspectele şi fenomenele mobile, variabile, schimbătoare, persoanele tăcute, discrete, liniştite, ascunse, enigmatice, ospitalitatea, băutura şi mâncarea bună, animalele mari, generozitatea şi filantropia. În aspecte dizarmonioase, simbolizează disimularea, crima, înşelătoria şi viciul, pericolul de pierdere a reputaţiei şi libertăţii, spitalul şi bolile cronice.

În plan social guvernează actele caritabile, protecţia providenţială a animalelor şi a celor slabi, spitalele, sanatoriile, azilurile, industria hotelieră, casele de odihnă, dar și comerţul cu băuturi alcoolice. Ea guvernează, de asemenea, ştiinţele oculte sau misterioase, grupările iniţiatice secrete, serviciile discrete şi obscure, spionajul, dar și manevrele de răzvrătire, actele de trădare, crimele, sinuciderile, scandalurile.

Calităţile specifice ale zodiei Peştilor sunt interiorizarea creatoare, adaptarea rapidă, inspiraţia, misticismul, puterea de sacrificiu, spiritualitatea, ospitalitatea, romantismul, sensibilitatea aleasă şi receptivitatea sublimă, imaginaţia, generozitatea, compasiunea, înţelepciunea, afectivitatea puternică, ideile geniale.

Defectele pe care nativii Peşti le pot manifesta sunt indecizia, impresionabilitata, înşelătoria, disimularea, atracţia vicioasă pentru băuturi alcoolice şi stimulente care ruinează sănătatea, neliniştea, hipersensibilitatea, lipsa stoicismului.


Sănătatea nativilor Peşti

Fizic, Peştii nu sunt robuşti şi constituţia lor este mai delicată decât a celorlalţi, de aceea sunt mai expuşi bolilor. Atunci când sunt însă bolnavi, se îngrijesc şi acceptă cu uşurinţă tratamentul, la care reacţionează foarte bine. Au nevoie de un medic ferm, în care să aibă încredere, pentru că sunt foarte uşor sugestionabili.
Viaţa în aer liber le este foarte indicată. Cu cât fac mai multe exerciţii fizice, cu atât este mai bine, cu condiţia să nu se epuizeze. Adesea par mai tineri decât sunt în realitate şi vor avea o viaţă lungă.

Picioarele şi sistemul respirator sunt părţile corpului expuse cel mai uşor îmbolnăvirilor. Fiind sensibili la răceală, vor trebui să se evite umezeala la picioare sau să stea în curent.

Nativii Peşti obosesc uşor şi se feresc de eforturile intense. Nu prea fac sport şi nu sunt combativi. Această aversiune faţă de luptă îi face deseori să fie lipsiți de finalitate în gândire şi acţiune.

Totuşi, atunci când răbdarea lor ajunge la limită, devin explozivi şi sunt greu de oprit.

Cei născuți în zodia Pești trebuie să fie moderați în toate, chiar dacă pentru aceasta este nevoie să fie severi cu ei înșiși. Cele mai multe din bolile lor se datorează indulgenţei exagerate şi de aceea este bine să își supravegheze cu atenţie dieta. Se simt atrași de orice stimulent fizic şi vor trebui să se ferească de tentaţii nocive pentru sănătate (alcool, cafea, tutun, droguri).

Deseori sunt încăpăţânați şi pot ignora primejdiile. Dacă vor ajunge sclavii unor obişnuinţe, este greu să mai dea înapoi. Le place să se considere victime ale împrejurărilor şi vor să fie compătimiți. Aceasta îngreunează viaţa celor din jurul lor.

Peștii au un aspect fragil, sunt supli și pot fi foarte buni dansatori. Adesea au un aer nepământesc, ochii mari, visători şi un păr frumos. Au oasele mici, iar mâinile şi picioarele sunt foarte frumoase.


Munca nativilor Peşti

Nativii Pești fac din ajutorul acordat celorlalţi un ţel al vieţii lor. Se simt atrași de cei nevoiaşi şi bolnavi, fiind foarte potriviți pentru o muncă didactică, de îngrijire medicală, de alimentaţie publică, de contabilitate, de divertisment sau de asistenţă socială.

Au o mare capacitate de înţelegere şi compasiune și se simt atrași de toţi cei care au nevoie de ajutor.

Capacitatea lor de a percepe influenţele subtile în orice interacţiune dintre oameni îi face să simtă nevoia unui gen de izolare. Doresc să își păstreze individualitatea şi să își asculte vocea interioară. În cazul în care sunt forţați să se angreneze într-o acţiune care le anulează sentimentul unicităţii, se vor simţi foarte nefericiți.

Persoanele născute în zodia Peștilor este bine să își aleagă o muncă în care să aibe ocazia să vină deseori în ajutorul altora sau să înţeleagă şi să rezolve problemele lor. Li se potriveşte activitatea diplomatică sau orice muncă ce implică discreţia şi farmecul. Au o natură „plastică” în sensul că poate fi modelată în diverse forme.

Au înclinaţii în multe direcţii şi, deoarece caracterul lor are multe faţete, pot desfăşura mai multe profesii diferite. Scena, ecranul şi radioul sunt alte domenii care îi atrag, deoarece le permit să își pună în joc cu uşurinţă imaginaţia artistică.

Peștii iubesc foarte mult muzica, poezia, teatrul şi, în general, arta. Au succes în aceste domenii datorită capacităţii de a exprima cu claritate emoţiile altora.

Varietatea în muncă îi încântă, datorită disponibilităţilor lor multiple. Alegerea unei slujbe potrivite le dă echilibrul necesar naturii lor sensibile şi îi poate feri de frustrările la care sunt predispuși.

Nu le place munca de detaliu, minuţioasă, care cere multă concentrare. Totuşi, sunt plini de hotărâre atunci când fac un lucru din toată inima. Când este necesar să muncească din greu sunt loiali, muncitori şi metodici. Au darul de a găsi metode simple şi rapide şi îi surprind pe ceilalţi cu metodele lor originale de a câştiga timp.

Nativii acestei zodii sunt o companie plăcută şi în general se înţeleg bine cu colegii de muncă.

Trebuie să fie atenți pentru a nu devini leneşi. Orice eşec îi poate descuraja, punându-i într-o mare încurcătură. Sunt unele momente în care pur şi simplu nu pot gândi clar.


Banii nativilor Peşti

Firea lor sensibilă îi face să aprecieze în viaţă confortul şi plăcerile. În general nu își doresc bani numai din plăcerea de a-i economisi, ci apreciază sentimentul de securitate pe care aceştia li-l oferă. Sunt conştienți de venirea bătrâneţii şi se tem de primejdia de a depinde de alţii.

Lipsa fondurilor îi îngrijorează mult. Uneori sunt tentați să cheltuiască mai mult decât își permit. Niciodată nu vor avea foarte mulţi bani – dacă obțin o sumă consistentă i-o vor lua rudele sau o vor cheltui pentru săraci. Le este greu să refuze o cerere sau o rugăminte şi de aceea sunt iubiți mult de cei care caută înţelegere sau ajutor material.

În cazul nativilor Pești, se petrece de multe ori să nu ştie ce vor sau de ce vor un anumit lucru, şi de aceea le este greu să își aleagă un scop. Totuşi, odată ce și-au fixat un ţel, vor găsi puterea de a-l realiza.

Este posibil să aibă succes în finanţe şi este recomandat să investească în lucruri materiale, trainice. Deşi au simţul afacerilor, nu sunt făcuți pentru această lume competitivă. Pot fi de mare ajutor într-o afacere, dar este bine să aibă un partener care să îi însoţească. Nimic nu este prea greu atunci când doresc să-i facă pe ceilalţi să se simtă bine şi nu se vor uita la cheltuieli.

Pentru fiinţele superioare născute în această zodie, problemele materiale nu reprezintă o sursă de preocupare deoarece fericirea provine numai dintr-o căutare şi descoperire spirituală a Adevărului Ultim.

Casa nativilor Peşti

Natura multiplă a Peștilor îi poate face să aibă mai multe cămine sau familii. Sunt persoane care iubesc casa şi au nevoie de ordine, curăţenie şi bucurii simple. Le place o viaţă nesofisticată, așa cum este viaţa la ţară, pentru a avea libertatea de a hoinări în voie. Lucrurile care îi înconjoară vor reflecta dragostea lor pentru artă.

În general, casa lor este un loc în care prietenii sunt bineveniţi. Iar prietenii ştiu că vor găsi în acești nativi un om care să le înţeleagă necazurile. Pentru că nu le place să fie deranjați, Peștii fac din casă un loc al liniştii şi al confortului. Atâta vreme cât activităţile exterioare nu se interpun şi nu perturbă liniştea casei, ei se vor bucura de o viaţă de familie foarte fericită.


Prietenia nativilor Peşti

Căldura sufletească şi firea lor plăcută atrag mulţi prieteni. Sunt blânzi, amabili şi buni, iar unii sunt chiar înclinaţi să profite de bunătatea lor. Credinţa fermă a persoanelor născute în această zodie este că pentru a avea un prieten bun trebuie să fii tu unul.

Peștii stiu să asculte şi să înţeleagă problemele altora şi oamenilor le place să le facă tot felul de confidenţe, pentru că au o percepţie adâncă a sentimentelor şi slăbiciunilor omeneşti. Sunt sinceri cu prietenii şi îi respectă. Uneori se poate petrece să fie copleşiți de obligaţii pe care doresc să le ducă la îndeplinire, ceea ce îi epuizează fizic.

Prieteniile lor pot deveni foarte apropiate, sunt paşnici, doresc armonie şi deseori se supun dorinţelor altora. Când individualitatea lor este înăbuşită simt aceasta în adâncul inimii şi sunt nemulţumiți.

Trebuie să ştie să se impună mai mult dacă vor să fie respectați. Sunt foarte sensibili la criticile răutăcioase.

Dragostea nativilor Peşti

Cei născuți în zodia Peștilor sunt lipsiți de egoism, iubitori şi devotați, gata să se sacrifice pentru cei pe care îi iubesc. Sunt plini de duioşie, compasiune şi tandreţe şi sunt orbi la defectele celor pe care îi iubesc.

Au o fire foarte sensibilă şi de aceea dragostea şi căsătoria înseamnă mult pentru ei. Sunt sinceri şi afectuoși şi le displac sentimentele mărunte şi meschine. Standardul pe care îl impun persoanei iubite este foarte înalt, ea trebuind să fie inteligentă, înclinată spre artă şi cu un aspect îngrijit.

Au tendința de a fi foarte geloși şi suspiciunea le poate otrăvi dragostea. Ar trebui să se bucure mai mult de iubire şi să nu caute tot timpul defectele celuilalt. Simt nevoia să fie foarte siguri de afecţiunea persoanei iubite, cerând să li se demonstreze această afecţiune prin tot felul de complimente.

Sunt niște visători cu idealuri şi aspiraţii înalte şi dacă au alături o persoană potrivită, care să îi susţină moral, vor avea şansa să le materializeze. Fără dragoste viaţa lor este goală.

Deseori au de pierdut din cauză că mai mult visează la dragoste în loc să facă ceva constructiv pentru a o câştiga. Trăiesc mai mult din părerile şi sentimentelor celor cu care vin în contact şi de aceea este foarte important să aleagă o ființă potrivită pentru ei. Sunt capabili de sentimente adânci şi odată ce și-au dăruit afecţiunea sunt statornici.

Deseori le este greu să spună „NU”, astfel că trebuie să aibă grijă să nu fie angrenați într-o aventură, împotriva voinţei proprii, de către o persoană cu un caracter mai puternic.

Capriciile pe care le au pot face persoana iubită să nu fie sigură de ei şi să nu le cunoască adevăratele sentimente. La un moment dat pot fi reci şi distanți ca dintr-o dată să devină calzi şi afectuoși. Deşi iau dragostea în serios, deseori celuilalt îi este greu să creadă că sunt sinceri.

Când își cunosc propriile slăbiciuni, Peștii încearcă să le ascundă adoptând o atitudine mai dură. În acest caz vor avea o figură aspră deşi în interior sunt blânzi şi simţitori. O persoană care este într-adevăr sinceră şi ştie să îi înţeleagă nu va vedea în aceasta un obstacol întrucât va înţelege că ei doar acoperă ceea ce nu vor să vadă toată lumea.

În interacţiunea cu alte zodii, Peştii vor avea afinităţi cu Berbecul, Taurul, Scorpionul, Racul, Capricornul, Vărsătorul şi le va fi mai dificil să stabilească relaţii armonioase cu: Gemenii, Fecioara, Săgetătorul.


Sexualitatea nativilor Peşti

Bărbatul născut în zodia Peşti este un poet, un artist. Este irezistibil şi viaţa sa sexuală este bogată, oferind experienţe de neuitat, comparabile cu un poem. Poate avea legături spectaculoase. Femeile îl iubesc pentru că reuşeşte să construiască o ambianţă intimă deosebită, care creează excitări fără precedent.

Are iubite dar totuşi cunoaşte şi singurătatea. El acordă o mare importanţă activităţii sexuale, dar nu va reuşi aproape niciodată să creeze o legătură durabilă cu femeia care îl caută pentru plăceri superficiale.

Despre femeia născută în Peşti se poate spune că nu are o viaţă sexuală în adevăratul sens al cuvântului. Este o romantică şi preferă imaginaţia.

Unele dintre aceste femei pot fi destul de puţin trezite amoros și vor căuta un bărbat fără pretenţii sexuale, iar în acest caz, totul va merge ca-n vise. Altele se visează în ipostaza unei iubite mult căutate. Ele pot constitui însă o experienţă pozitivă pentru ființa iubită.

La nicio altă femeie a zodiacului diferenţa dintre plăcerea primită şi cea oferită nu este atât de mare. Le place să aibă relații cu iubiţi pe care să-i domine şi dovedesc pentru ei o afecţiune profundă.


Căsătoria nativilor Peşti

Pentru ei, căsătoria reprezintă o asociaţie caldă şi plină de încredere. Nu există mamă sau soţie mai bună decât femeia Peşti, deoarece Peştii prin natura lor îşi asumă rolul să servească omenirea.

Iubesc căsnicia şi înfloresc întotdeauna în armonia unui cămin fericit. Îi atrage în special partea romantică a acestei relaţii şi vor fi romantici toată viaţa.

Sunt plini de afecţiune şi își flatează ființa iubita cu mici atenţii şi gesturi frumoase. Sunt politicoși, curtenitori şi caută să ofere ființei iubite tot confortul de care sunt capabili. În general sunt persoane cu care oricine se înţelege uşor. Au tendinţa mai degrabă să izbucnească în lacrimi atunci când intervine o neînţelegere, decât să devină tăcuți şi morocănoși.

Soţul născut în Peşti este extrem de iubitor, însă romantismul şi imaginaţia sa sunt stârnite şi de prezenţa altor femei, fiind posibil să fie atras de relații extraconjugale.

El este contemplativ şi studios. Este destul de deştept şi abil pentru a şti să-şi câştige existenţa şi să aibă o căsnicie liniştită din acest punct de vedere. Pot exista momente în care dorinţa de siguranţă pentru viitor să îl facă să fie mai econom, riscând astfel să intre în conflict cu soţia.

Uneori el poate să trăiască într-o lume iluzorie şi atunci soţia trebuie să suporte toate greutăţile familiei. Dacă însă este bine îndrumat spre o muncă potrivită şi are şi perseverenţa să o continue, va fi un soţ bun.

Soţia născută în Peşti are calităţi sufleteşti şi trăiri emoţionale care fac viaţa de familie ideală. Ea aduce în cămin o atmosferă spirituală şi emoţională elevată, fiind foarte admirată de bărbaţi. Este blândă, iubitoare, devotată şi înţelegătoare. Se poate adapta uşor şi este o soție încântătoare, la care bărbatul vine cu drag. Este însă posibil să nu fie foarte activă și să uite uneori de treburile gospodăreşti.

Are simţul confortului şi caută să-şi facă locuinţa cât mai odihnitoare. Uneori este însă fantezistă, lipsindu-i simţul realităţii. Dacă este o tipologie „slabă” este posibil să caute în special distracţiile, să meargă la filme sau să participe la cluburi feministe.

Dacă are o sănătate delicată va avea nevoie de multă voinţă pentru a-şi putea păstra optimismul şi buna dispoziţie.


Copiii nativilor Peşti

Persoanelor născute în această zodie le place să aibă copii în jurul lor şi consideră că este absolut necesar să le dea o educaţie bună. Copiii, la rândul lor, îi vor iubi pentru dragostea pe care le-o dăruiesc. Părinții Pești își răsfață mult prea mult copiii şi cedează prea uşor la rugăminţile lor. Este important să înveze să adopte o atitudine mult mai fermă şi să se hotărască ce anume vor de la ei.

Fiind înzestrați cu imaginație, Peștii sunt buni povestitori şi prieteni ai copiilor, iar uneori participă la jocurile lor. Pentru acești nativi fantezia este realitate, iar copiii îi iubesc foarte mult din acest motiv.

Pentru copiii născuţi în zodia Peştilor este foarte important să fie crezuţi şi înţeleşi atunci când vorbesc despre lumea lor plină de fantezie, pentru că această lume a fanteziei li se pare foarte reală şi are o mare influenţă asupra lor.
Lumea lor de vis poate fi un excelent mijloc de educaţie, şi un bun profesor o poate folosi cu succes pentru a transforma problemele cele mai complicate în ceva interesant şi mai uşor.

În general, copiii născuţi în Peşti pot purta o conversaţie interesantă şi sunt o companie excelentă chiar de la o vârstă fragedă. Ei dovedesc foarte devreme aptitudini pentru artă şi pot deveni foarte îndemânatici, dacă părinţii şi profesorii îi orientează bine în viaţă.

Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodia Peşti

Ființele superioare născute în această zodie iubesc oamenii şi omenirea în general. Trăirile lor sunt bazate mai mult pe pasiune decât pe raţiune şi dacă vor avea prieteni potriviţi şi circumstanţe favorabile, vor putea realiza lucruri mari.

Au un mod direct de a aborda viaţa şi curajul să aleagă calea cea mai scurtă spre adevăr şi cunoaştere. Sunt întotdeauna receptive la idei şi metode noi şi în general la tot ce ar putea transforma în bine omenirea.

Sunt idealiste şi consideră că oricine poate, dacă este înţelept, să fie fericit. Sunt pregătite să își aducă contribuţia pentru a-i ajuta pe ceilalţi în căutarea unei vieţi echilibrate şi constructive. Sunt înzestrate cu calm mental care le dă posibilitatea să accepte tot ceea ce le aduce viaţa, dar va trebui să aibă grijă să nu devină nepăsătoare sau să se lase purtate de val.


Tipul de personalitate a unei fiinţe născute în zodia Peşti ce prezintă un caracter inferior


 
Aceste persoane sunt prea pesimiste şi se autocompătimesc deseori. Au mania persecuţiei şi li se pare că toată lumea încearcă să profite de bunăvoinţa lor. Se simt neînţelese şi lumea uneori li se pare crudă. Atunci se retrag înăuntrul lor şi se simt deprimate. Aceasta se datorează faptului că își fac prea multe griji din lucruri mărunte, care nu au prea multă importanţă. Este posibil să nu aibă un scop precis în viaţă, dar orice acţiune este trăită cu pasiune.

Aceste persoane trebuie să își concentreze atenţia asupra a ceea ce este important în viaţă. Vor fi fericite dacă vor înţelege că ele însele sunt principalul lor inamic atunci când își fac griji. În realitate, oamenii nu sunt chiar atât de ostili şi neînţelegători pe cât își închipuie.

Le place ca ceilalți să aibă nevoie de ele, să le caute simpatia şi înţelegerea, altfel există pericolul să se rupă de cei din jur pentru că au o fire hipersensibilă şi le este frică să nu fie rănite de o companie nepotrivită.

Trebuie să își dezvolte un mai mare discernământ, învăţând să își aleagă prieteni numai dintre oamenii care într-adevăr le plac. Trebuie să își descopere calităţile şi să conştientizeze că acționând într-un sens benefic, greşelile şi defectele lor dispar treptat. Cu puţin curaj vor învinge obstacolele care apar în drum. Vor avea succes în viaţă dacă vor şti să își valorifice calităţile lăuntrice, punându-le în slujba unui scop bine stabilit.

 

Citiţi şi:

Nodul Nord în Peşti 
Compatibilitatea erotică pentru femei

yogaesoteric
3 martie 2015

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More