Zodia Săgetător

„Entuziasmul calcă în picioare prejudecăţile şi opoziţiile, spulberă inacţiunea, îi distruge
ca o furtună citadela şi ca o avalanşă acoperă şi înghite toate obstacolele.” Og Mandino

„Un erou este cineva care face ceea ce poate.” Romain Rolland

 „E în zadar să vorbeşti celui ce nu vrea să te asculte.” Mihai Eminescu
 
 „Nu căuta răspunsuri imposibile, mai bine schimbă întrebările.” Confucius

Soarele se află în acest semn zodiacal de la 22 noiembrie la 21 decembrie. Atributele esenţiale ale zodiei Săgetătorului sunt pozitiv, masculin (yang), diurn. Elementul subtil predominant este focul în aspect mobil, echilibrant, neutru. Planeta guvernatoare a zodiei Săgetătorului este Jupiter.

Zodia Săgetătorului simbolizează ţările străine, călătoriile lungi, aventurile, sporturile, filosofia, religia şi clerul superior, darul profeţiei.

Calităţile pe care le poate prezenta o fiinţă născută în zodia Săgetătorului sunt: exteriorizarea, vitalitatea, entuziasmul, optimismul, cunoaşterea superioară, religiozitatea, înţelepciunea, intuiţia, francheţea, îndrăzneala şi detaşarea în faţa primejdiilor.

Defectele pe care le poate prezenta o fiinţă născută în zodia Săgetătorului sunt: neliniştea, dispersia, tendinţele rebele, imprudenţa, atracţia jocurilor de noroc, predispoziţia pentru hoinăreală, atracţia pentru străinătate şi exotism.

Sănătatea nativilor Săgetător

E foarte important pentru dumneavoastră să fiţi perfect sănătos şi în general sunteţi. Aveţi un trup rezistent, dar un sistem nervos delicat.

Trăind atât de mult din energia nervoasă poate apare pericolul unei epuizări. Vă place să fiţi activ şi deseori ajungeţi să fiţi suprasolicitat atât mental cât şi fizic. Este primejdios pentru sănătatea dumneavoastră să vă împrăştiaţi energia în prea multe direcţii. Datorită pasiunii pentru sport, vă puteţi expune la răniri.

Când ajungeţi la apogeul activităţii dumneavoastră, continuaţi să lucraţi încă mult timp după ce altcineva ar fi renunţat de mult. Aveţi mari rezerve de energie care se refac repede prin capacitatea dumneavoastră de a vă odihni. S-ar putea să suferiţi de indigestii şi în a doua parte a vieţii de hipertensiune, reumatism sau sciatică. Șoldurile şi coapsele sunt părţile pe care ar trebui să le protejaţi de accidente.

Munca nativilor Săgetător

Sunteţi un lucrător loial, energic şi capabil. Sunteţi agresiv şi progresist şi vă place să primiţi provocări, aşa că sunteţi foarte potrivit pentru a apăra o cauză. Nu vă place să primiţi ordine sau să faceţi o muncă de rutină. Preferați să lucraţi cu oamenii şi munca dumneavoastră are de suferit când sunteţi obligat să staţi într-un singur loc. Sunteți înclinat să vă schimbaţi des slujba şi cei cu care vă asociaţi trebuie să vă lase mână liberă ca să puteţi da tot ce e mai bun.

Dacă munca nu vă ocupă îndeajuns, vă veţi îndrepta atenția către probleme colaterale, fără să vă pese prea mult de consecinţe atâta vreme cât vă atingeţi scopurile.

Puteţi fi un minunat profesor, scriitor sau ziarist, puteţi fi conferenţiar sau orator. Publicitatea, munca în domeniul reclamelor sau în guvern, afaceri externe sau muzică, toate sunt domenii pe care le puteţi explora cu succes.

Capacitatea dumneavoastră intelectuală este peste medie şi, dacă sunteţi tipul superior de Săgetător, sunteţi foarte interesat de filosofie şi religie.

Puteţi fi un politician de succes pentru că dispuneţi de clarviziune, diplomaţie şi de înţelegere umană. Sunteţi plăcut ca tovarăş de muncă pentru că aveţi încredere în forţele dumneavoastră şi daţi şi altora această încredere.

Daţi atenţie detaliului şi aveţi multe idei pentru că mintea dumneavoastră ascuţită tinde mereu spre o cunoaștere cuprinzătoare.


Banii nativilor Săgetător

Sunteţi generos, niciodată josnic sau meschin. Mai întotdeauna aveți suficienți bani, dar dacă se petrece să rămâneţi lefter nu vă pierdeţi speranţa, sunteţi încrezător în norocul dumneavoastră.

Puteți fi nerăbdător să vă asigurați o condiție materială cât mai bună și aveţi senzaţia că veţi fi mereu norocos. Deseori se pare că banii vin la dumneavoastră în mod natural.

„Expansiune” şi „promovare” sunt cuvintele cheie în caracterul dumneavoastră şi vă veţi apuca fără întârziere de proiecte mari, dacă simţiţi că veţi avea beneficii financiare. Ambiţia dumneavoastră, care vă este de mare ajutor în orice situaţie, vă va fi de două ori mai folositoare în problemele băneşti, dar câteodată vă asumaţi riscuri prea mari.

Încercaţi tot felul de mijloace pentru a vă îmbogăţi repede şi în general reuşiţi. Aveţi un ascuţit simţ al afacerilor şi vă vor ieşi în cale multe ocazii. Cea mai mare şansă de a câștiga bani vă va veni probabil mai târziu în viaţă, prin investiţii. Cel mai probabil nu veți primi vreo moştenire semnificativă şi orice realizaţi în domeniul finanţelor şi ca poziţie socială va fi prin propriile eforturi. Fericirea vi se pare mai importantă decât bogăţia sau o poziţie socială înaltă şi sunteţi gata să duceţi o viaţă simplă cu condiţia să fiţi liber.

Casa nativilor Săgetător

Simţul dumneavoastră casnic este slab şi deseori depăşit de alte interese.

Întreaga lume înconjurătoare vă interesează, astfel încât vi se pare greu să vă limitaţi gândurile şi afecţiunea asupra casei. Vă plac lucrurile simple în viaţă şi casa dumneavoastră va reflecta aceasta.

Aici aveţi nevoie de o doză de independenţă şi veţi insista pentru a o obţine. Nu veţi rămâne într-un loc unde nu dispuneţi de independenţă. Vă place să aveţi o casă curată şi ordonată, unde totuşi să vă puteţi distra şi bucura de viaţă. Vă place să vedeţi lucruri frumoase în jurul dumneavoastră, dar munca necesară pentru păstrarea curăţeniei vă plictiseşte.

Vă plac copiii şi odată ce vă întemeiaţi un cămin veţi fi foarte fericit, cu condiţia să nu vi se îngrădească în niciun fel libertatea. Doriţi să fiţi înconjurat de prieteni şi să vă distraţi. Prietenilor le place să vă viziteze şi să stea în preajma dumneavoastră pentru că le insuflaţi curaj, optimism şi încredere.


Prietenia nativilor Săgetător

Vă faceţi uşor prieteni, care vor fi probabil din toate clasele sociale pentru că vă place să fiţi înconjurat de oameni diferiţi. Vă veţi face prieteni sub impulsul momentului şi îi veţi păstra ani de zile. Dați dovadă de multă înțelege față de ceilalți, dar nu suportaţi să fiţi minţit.

Sunteţi simpatizat pentru că aveţi pentru fiecare o vorbă de duh şi un zâmbet şi oamenii vă apreciază prietenia. Aveţi simţul umorului, ceea ce tuturor le place, deşi în general sunteţi serios şi flecăreala superficială vă repugnă.
Deşi nu vă temeţi să spuneţi deschis ceea ce gândiţi, există în dumneavoastră şi o parte opusă care iese la suprafaţă uneori, când sunteţi reticent, suspicios. Sunteţi greu de „citit” din cauza dualităţii personalităţii dumneavoastră.

Sunteţi blând şi înţelegător, dar când vă aflaţi într-o companie care vă este ostilă, puteţi deveni foarte iritabil şi nerăbdător, sau chiar dispreţuitor. Deşi în mod natural sunteţi liniştit, atunci când vă înfuriaţi sunteţi de temut.

Sexualitatea nativilor Săgetător

Bărbatul născut în Săgetător arată interes pentru toate manifestările simţurilor. El iubeşte foarte mult femeile. Se poate spune că este un amant atrăgător, sincer, dar adesea poate fi nestatornic. Este atras de femeie prin iubire, dar în acelaşi timp doreşte şi relaţii sexuale cu ea. El poate fi la fel de dăruit, seară de seară, cu o altă femeie.

Femeia născută în Săgetător savurează mai mult decât orice senzaţiile pe care simțurile i le oferă, iubindu-şi foarte mult propriul său trup. Trupul ei este de fapt expresia erotismului ei. Are deschiderea de a avea simultan mai multe relații paralele, însă trebuie să fie atentă să nu fie superficială.

În jocul erotic va fi întotdeauna inventivă, experimentând şi savurând totul cu tandreţe. Actul amoros îi poate trezi uneori stări emoţionale intense. Ea se excită foarte uşor, iar uneori este într-o stare continuă de semiexcitaţie, capabilă să atragă cu multă uşurinţă bărbaţii.


Dragostea nativilor Săgetător

Aveţi o fire înţelegătoare şi afectuoasă, fără să fiţi posesiv şi sunteţi foarte credincios celor pe care îi iubiţi. Puneţi dragostea universală mai presus de cea personală şi relațiile dumneavoastră de cuplu trebuie să vă aducă atât satisfacţie amoroasă cât şi intelectuală.

Se prea poate să vă ataşaţi brusc de cineva şi aceasta se petrece foarte frecvent, dar adesea totul se sfârşește înainte de a ajunge la altar. Odată ce sentimentele încep să vi se răcească, nu puteţi fi nesincer. Astfel, este posibil să aveţi multe idile înainte de a vă găsi perechea potrivită. Acesta este şi motivul pentru care sunt atâţia celibatari în această zodie.

Odată ce v-aţi găsit perechea vă este mai uşor s-o cuceriţi, dar mai greu s-o păstraţi, pentru că el sau ea se obişnuieşte cu greu şi rezistă şi mai greu la modul dumneavoastră de viaţă încordat şi impulsiv. Consideraţi idilele nişte ieşiri aventuroase, nişte escapade din realitate.

Dezamăgirea în dragoste se poate ivi devreme în viaţa dumneavoastră, pentru că nu sunteţi destul de matur în această privinţă şi acţionaţi impulsiv. Deşi puteți avea multe aventuri, veţi trăi cel mai adesea o singură dragoste adevărată.

Dragostea dumneavoastră este directă şi pozitivă şi când în sfârşit vă alegeţi perechea, o faceţi deliberat. Evitaţi gelozia pentru că găsiţi în ea o ameninţare la adresa propriei dumneavoastră libertăţi.

În interacţiunea cu alte zodii, Săgetătorul va avea afinităţi cu Capricornul, Vărsătorul, Berbecul, Leul, Balanţa, Scorpionul şi îi va fi mai dificil sa stabilească relaţii armonioase cu zodiile Peşti, Gemeni şi Fecioară.


Căsătoria nativilor Săgetător

Nu vă place să vi se îngrădească libertatea, şi de aceea vă sperie o atmosferă prea domestică. Vă place să fiţi împreună cu diverşi oameni şi nu sunteţi fericit cu cineva care vrea să rămâneți acasă tot timpul. Deseori uitaţi că trebuie să înţelegeţi şi punctul celuilalt de vedere şi că este necesar să cedaţi şi dumneavoastră uneori.

Nu puteţi suporta să fiţi legat şi chiar dacă vă supuneţi, deveniţi iritabil şi sarcastic. Vă înfuriaţi uşor, dar pentru scurt timp. Aveţi nevoie de cineva la care să puteţi apela oricând, căruia să-i puteţi spune necazurile dumneavoastră. Ființa iubită trebuie să aibă aceleaşi hobby-uri ca şi dumneavoastră.

Soţul născut în Săgetător este un om dăruit de natură, alături de care viaţa este un privilegiu, dar din cauza inadaptabilităţii sale, se impune ca soţia să-şi lărgească orizontul pentru a fi în acord cu el. Are nevoie de o soţie înţeleaptă, cu tact. Totuşi, nu este un om prea potrivit pentru viaţa domestică. Interesul pe care îl acordă problemelor exterioare, afacerilor şi sportului îi iau mult timp.

Iubeşte oamenii, este respectat de ei şi joacă un rol important în societate. Toată puterea lui fizică şi morală se consumă pentru lucruri de interes general, astfel încât în comparaţie cu acestea viaţa particulară îşi pierde din importanţă.

Deseori gusturile sale personale se modifică şi îi lipseşte ipocrizia de a continua un joc pentru care nu mai simte niciun fel de atracţie. Soţia lui trebuie să fie foarte inteligentă şi puţin pretenţioasă dacă vrea să-i reţină interesul.

Soţia născută în Săgetător este cea mai potrivită pentru soţul ei (tot Săgetător). Se interesează activ de afacerile soţului, dar este rezervată şi aşteaptă să i se ceară părerea înainte de a-şi expune punctul de vedere sau de a-şi oferi serviciile.

Intuiţia cu care este inzestrată şi natura profetică fac sfatul ei deosebit de preţios. Se simte atrasă de viaţa în aer liber, de tot felul de activităţi, de viaţa socială şi cea intelectuală. Este o soţie competentă, eficientă, inteligentă, echilibrată şi de asemenea demnă de încredere pentru că judecă matur. Rareori este suspicioasă, şi este capabilă să urmărească plină de tact preferinţele soţului ei.

Ea nu este foarte încântată să realizeze treburile casnice, având tendinţa să fie foarte independentă.


Copiii nativilor Săgetător

Nu prea aveţi timp pentru copii când sunt mici şi vă simţiţi stângaci şi incapabil să aveţi grijă de ei. Odată ce li se dezvoltă mintea şi începe să le placă sportul, o legătură puternică vă va uni. Se simt atraşi de dumneavoastră pentru că vă place viaţa şi vă jucaţi cu ei mai mult decât ceilalţi adulţi.

Copiii născuţi în Săgetător sunt nervoşi şi fără astâmpăr. Au nevoie de exerciţii fizice şi intelectuale, caută să fie liberi de la cea mai fragedă vârstă. Vor încerca să învingă orice formă de restricţie şi-şi arată nevoia de independenţă de mici.

Nimic nu este mai greşit decât să fie supravegheaţi tot timpul. Trebuie lăsaţi să simtă că aveţi încredere în ei şi, având simţul onoarei, acesta va fi pentru dumneavoastră o garanţie. Dacă ei consideră că nu aveţi încredere în ei, o veţi pierde şi dumneavoastră pe a lor.

Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodia Săgetător

Una dintre cele mai importante caracteristici este activitatea mentală, pe care o combinaţi cu activitatea fizică în încercările de a vă atinge scopul. Pentru dumneavoastră nimic nu pare imposibil. Sunteţi idealist, dar aveţi şi capacitatea de a raţiona în orice problemă.

Priviţi viaţa optimist şi vesel, ceea ce atrage oamenii din jurul dumneavoastră. Aveţi darul profeţiei şi intuiţia evoluţiei lucrurilor. Sunteţi o persoană sinceră, liberă, de o mare integritate morală.

Pe de o parte, sunteţi întreprinzător şi îndrăzneţ, pe de altă parte sensibil şi retras, dar întotdeauna plăcut şi demn de încredere. Puteţi deveni chiar şef de stat sau conducător al bisericii.

Maturizarea şi succesul vin târziu în viaţa dumneavoastră. Sunteţi sincer în relaţiile cu oamenii şi cei pe care îi veţi întâlni vor profita în multe feluri de relaţia cu dumneavoastră.


Tipul de personalitate a unei fiinţe născute în zodia Săgetător ce prezintă un caracter inferior

Purtarea lipsită de consideraţie este unul dintre cele mai mari defecte ale dumneavoastră şi uneori puteţi fi complet lipsit de tact. Puteţi fi crud, mojic şi spuneţi exact cuvântul care jigneşte.

Când sunt implicate sentimentele dumneavoastră, puteţi deveni foarte vorbăreţ şi este posibil să exageraţi. Nu există limită în varietatea poveştilor pe care le inventaţi. În unele momente promiteţi totul, dar nu aveţi nici cea mai mică intenţie să vă respectaţi promisiunea. Exuberanţa dumneavoastră poate duce la extravaganţă, lipsă de concentrare şi delăsare. Sunteţi orgolios.

Sunteţi tipul de sportiv şi jucător de jocuri de noroc, care petrece mereu şi se bazează pe familie şi prieteni ca să-l protejeze de consecinţele acţiunilor sale. Faceţi pasiuni bruşte pentru diferite persoane, aveţi interese intelectuale variate şi hobby-uri, vă ridicaţi pe culmi, străluciţi, apoi dispăreţi.

Citiţi şi:

Influxul subtil astral al planetei Jupiter 
Nodul Nord în Săgetător 
 

yogaesoteric
25 noiembrie 2014
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More