Zodia Capricorn

Ai putea obosi uitându-te la mine, dar nu am de gând să renunţ.
Harrison Ford
Perseverenţa este răbdare concentrată.
Thomas Carlyle
Dacă muncim numai pentru bunurile materiale, ne clădim singuri temniţa.
Antoine de Saint-Exupery
Nu vă grăbiţi să îmbătrâniţi înainte de vreme.
Victor Hugo
Adevăratul înţelept nu este acela care vede, ci acela care văzând cel mai departe iubeşte cel mai profund oamenii.
Maurice Maeterlinck

 

Soarele se află în acest semn zodiacal de la 22 decembrie la 21 ianuarie.
Atributele esenţiale ale zodiei Capricornului sunt negativ, feminin, nocturn, violent, ascuns.
Elementul subtil predominant este pământul în aspect cardinal, dinamic, activ.
Planetele guvernatoare ale zodiei Capricornului sunt Saturn în aspect nocturn și  secundar Uranus.

Zodia Capricornului simbolizează pământul şi locurile înalte, munţii şi piscurile, apogeul carierei, noaptea, bătrânii. Ea guvernează în plan social viaţa politică, guvernele, posturile înalte, de mare responsabilitate, miniştrii de stat, înalţii funcţionari, persoanele cu experienţă, diplomaţii, munţii, minele, terenurile, bogăţiile funciare şi stabile, ambiţiile pentru carieră, îndatoririle civice.

Calităţile principale ale zodiei Capricornului sunt: interiorizarea, mişcarea, materialitatea, hotărârea, responsabilitatea, spiritul metodic, administrarea, simţul datoriei, integritatea, concentrarea, economia, perseverenţa, priceperea, tactul şi diplomaţia, sângele rece, prudenţa. Defectele pe care cei născuți în zodia Capricornului le pot manifesta sunt: descurajarea, pesimismul, ranchiuna, răceala, izolarea, caracterul foarte rece şi rezervat, egoismul, ataşamentul excesiv faţă de reuşita socială, excesul de rigurozitate în principii.
 

temperament melancolic zona de proiecţie în corp genunchii simţ caracteristic simţul vederii de ansamblu verb caracteristic eu utilizez lecţie de viaţă să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este înţelepciune şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este altruism
trebuie dezvoltate o viziune optimistă asupra vieţii şi o mai mare libertate de expresie trebuie evitate egoismul şi melancolia


Sănătatea nativilor Capricorn

În general, la începutul vieţii Capricornii sunt mai sensibili, dar ca adulți devin înzestrați cu o mare capacitate de a suporta suferinţa. Sunt foarte activi şi au mari şanse de a trăi mult.

Oasele şi încheieturile, în special genunchii sunt susceptibili la răniri. Pot suferi de lipsă de calciu, boli de dinţi, boli de piele, reumatism şi artrită. Sunt înclinați către introspecţie, dar, în acelaşi timp, pot fi afectați de stări depresive. Își fac probleme din lucruri mărunte şi aceasta le consumă energia. Trebuie să se debaraseze de teamă şi de nesiguranţă. Pot contracara aceste tendințe stând în aer liber şi bucurându-se de Soare.

Anturajul le poate influenţa, de asemenea, sănătatea. În general, se simt mai bine în mijlocul unor oameni tineri şi plini de energie.
 
Munca nativilor Capricorn

Capricornii își doresc să aibă succes pe toate planurile. Reputaţia are mare importanţă pentru ei şi vor să muncească conştiincios şi demn. Ambiţia este forţa care îi conduce şi, deseori, când trebuie să ia o hotărâre o fac în funcţie de bani sau de siguranța financiară pe care le-o oferă.

Nativii Capricorn consideră că lumea trebuie să le dea ceva în schimb pentru eforturile pe care le fac. Ei consideră că drumul spre progres trece prin activităţi de rutină şi folosirea experienţelor trecutului, dar este foarte important pentru ei să nu devină sclavi ai rutinei, ordinii şi legilor. Metodele noi sunt importante pentru progres şi trebuie să se adapteze odată cu vremurile.

Persoanele născute în acest semn zodiacal nu se sperie de munca grea. Urcuşul lor spre succes este lent şi dificil, dar sunt mulţumite aşa şi nici nu se aşteptă să fie altfel. Atât timp cât văd ceva profilându-se la capătul drumului, nu ezită. Își urmăresc idealul şi până la urmă îl realizează, deşi poate târziu în viaţă.

Îi interesează tot ceea ce este greu şi laborios şi nimic nu li se pare prea istovitor sau plictisitor. Se apucă de treabă şi o duc la bun sfârşit.

Fiind un patriot şi un diplomat înnăscut, Capricornul este apt pentru politică. În cercetare este demn de încredere şi capabil, dar nu strălucit. Într-o muncă organizatorică este încântat să sistematizeze tot ce i se încredinţează. Îl atrage comerţul şi poate fi un bun meseriaş sau constructor.

Pentru că își dorește succesul, va profita de orice ocazie şi nu va lăsa pe nimeni să îl oprească din drum. Face multe lucruri din simţul datoriei şi pentru aceasta este apreciat.

Banii nativilor Capricorn

Fiind ambiţioși, Capricornii se străduiesc să câştige mulţi bani. Consolidarea afacerilor şi a economiilor este prima şi cea mai importantă preocupare a lor şi în acest scop au tendița să fie niște oportuniști care profită de orice ocazie.

Nativii acestei zodii manifestă o mare dorinţă de siguranţă. Câteodată sunt împiedicați în realizarea acestei dorinţe şi aceasta îi face să își piardă încrederea şi speranţa.

Ei vor să câştige banii în mod cinstit. Sunt darnici, dar nu risipitori. Totuși nu ezită să cheltuie o sumă importantă pe un obiect frumos pe care îl doresc. Le plac lucrurile de calitate.

Când au un scop de atins şi acesta necesită bani, îi strâng unul câte unul. Sunt demni de încredere şi se vor strădui să își respecte promisiunile.

Întotdeauna se gândesc la viitor şi pun deoparte „bani albi pentru zile negre”. Este o plăcere pentru ei să ajute pe cineva care a fost într-o situaţie asemănătoare cu a lor.

Prietenia nativilor Capricorn

Capricornii au un cerc larg de cunoştinţe, dar puţini prieteni apropiaţi. Nu își fac prea uşor prieteni, dar sunt o companie plăcută când renunţă să fie rezervați şi se bucură de viaţă.

Totuşi, nu se adaptează uşor şi îi invidiază pe cei cărora acest lucru li se pare natural. Senzaţia de înstrăinare socială provine din faptul că îi ţin pe oameni la distanţă, deoarece le este teamă să nu fie răniți.

Ei își preţuiesc prietenii, îi păstrează toată viaţa şi le respectă secretele. Se simt bine într-o companie strălucitoare care îi reînvigorează şi îi inspiră.

Deşi se bucură de singurătate, răspund şi anturajului, ceea ce pentru nativii Capricorn este necesar dacă doresc să progreseze.
Fac parte din cluburi şi grupuri unde pot întâlni multă lume, deoarece cunosc nefericirea pe care o aduce singurătatea, dar întotdeauna au nevoie de timp pentru a se putea alătura celorlalţi şi a trece peste inhibiţie.

Persoanele născute în această zodie trebuie să învețe să fie mai puţin preocupate de propriile sentimente. Nimeni nu ştie ce gândesc deoarece nu se destăinuie. Există un colţ al inimii lor pe care nu-l vor dezvălui niciodată. Din copilărie au fost singuratice şi nu s-au alăturat jocurilor copilăreşti. Cu timpul, singurătatea şi aspectul serios se vor îmblânzi şi vor deveni mai îngăduitoare.

Casa nativilor Capricorn

Deşi simt nevoia siguranţei unui cămin, aceasta nu reprezintă o necesitate. Căsătoria este deseori rezultatul unor necesităţi sociale sau al ambiţiilor profesionale. Viaţa casnică este pe planul al doilea şi este foarte probabil să nu își dorească mulţi copii. Consideră că responsabilitatea de părinte este foarte grea pentru ei.

Totuși, legăturile familiale sunt foarte puternice pentru ei şi dicolo de modul distant în care se poartă cu cei dragi, se ascunde o mare afecţiune. Căsnicia şi copiii le dau ceea ce simţeau că le lipsea şi căutau, şi astfel nu mai sunt niște singuratici.

Casa Capricornilor exprimă dragostea lor pentru cultură şi artă. Iubesc mult muzica şi orice este frumos şi rafinat. Tot ce îi înconjoară le reflectă personalitatea. Simt că o atmosferă liniştită este esenţială pentru o căsnicie armonioasă. Muncesc mult pentru a-și înfrumuseţa casa, dar trebuie să aibă grijă să se şi odihnească.

Nativilor acestei zodii le este teamă să nu depindă de altcineva la bătrâneţe.

Dragostea nativilor Capricorn

Deşi nu sunt romantici, aceasta nu înseamnă că nu au sentimente. În dragoste, Capricornii sunt mai mult intelectuali decât emoţionali. Fac întotdeauna ceea ce trebuie şi sunt foarte conştienți de sentimentele celuilalt. Inima le este condusă de raţiune şi nu au timp pentru flirturi.

În general sunt foarte reţinuți. Nu își arată afecţiunea decât după ce s-au asigurat că celălalt merită. Deşi ştiu ce vor, nu le place să își asume rolul de conducători pentru ființa iubită. Sunt întotdeauna sinceri.

Cei născuți în această zodie consideră mai importantă cariera decât dragostea și se lasă conduși de interese mai mult decât de sentimente.

Iau viaţa în serios şi atunci când se îndrăgostesc au tendința de a fi posesivi şi geloși. Dacă cineva se amestecă în dragostea lor, se simt mai mult jefuiți decât răniți emoţional. Devin reci şi se retrag când sunt răniți sau ofensați.

Le este greu să își arate afecţiunea adâncă oricât de mult ar vrea. Deşi ceea ce caută ei este foarte greu de găsit, vor putea totuşi întâlni fericirea pentru că sunt foarte credincioși în dragoste. Sunt capabili de mari sacrificii şi afecţiunea lor rămâne neschimbată. Statornicia este una din cele mai importante caracteristici ale Capricornului.

În interacţiunea cu alte zodii, Capricornul va avea afinităţi cu: Vărsătorul, Peştii, Taurul, Fecioara, Scorpionul, Săgetătorul şi îi va fi mai dificil să stabilească relaţii armonioase cu Berbecul, Racul și Balanţa.

Sexualitatea nativilor Capricorn

Bărbatul născut în Capricorn trăieşte în concordanţă cu natura iar sexualitatea îi pătrunde toată personalitatea. În manifestările sale erotice el nu urmăreşte numai planul fizic. Atunci când face dragoste el dăruieşte totul, uitând chiar de sine. Este un excelent amant, iar jocul său erotic este caracterizat de multă ingeniozitate. O femeie care i se dăruieşte, atinge cu el profunde stări erotice, care îi crează o satisfacţie deosebită.

Femeia născută în Capricorn fiind o fire emoţională, acest lucru se va repercuta şi asupra vieţii ei sexuale. Dorinţele sexuale se manifestă în cazul acesteia de la vârste mici şi, în general, este depăşită de prima sa experienţă sexuală. Ca amantă are trăiri emoţionale deosebite, lucru care poate dărui iubitului ei mari satisfacţii.

Căsătoria nativilor Capricorn

Capricornii nu se îndrăgostesc decât dacă sunt siguri că este momentul şi au întâlnit omul potrivit, de aceea căsătoria lor va fi târzie. Vor trebui să caute mult, deoarece sunt pretenţioși în alegerile pe care le fac.

Căsnicia are mare importanţă în planurile lor de viitor. Însă trebuie să fie mai puţin rezervați, deoarece au nevoie de afecţiune. O fiinţă iubită plină de neprevăzut, care să le trezească mereu spontaneitatea, este cea mai potrivită pentru ei. Uneori între cei doi va exista o semnificativă diferenţă de vârstă şi situaţie socială. Este important ca ființa iubită să le fie alături tot timpul, pentru că altfel devin deprimați şi morocănoși.

Însă poate apare riscul să își neglijeze familia pentru interese exterioare. Le place să joace un rol activ şi sunt înclinați să creadă că există alte lucruri mai importante decât căsătoria. Nu se simt prea bine să-și petreacă tot timpul în familie, deoarece le place să aibă viaţa lor. Dacă vor găsi pe cineva care să le permită acest lucru, vor fi mulţumiți şi îi vor permite la rândul lor acelaşi lucru. Astfel vor fi amândoi fericiţi.

Soţul născut în Capricorn poate să nu aibă capacitatea şi nici să nu-i placă să facă ceva pentru crearea unei atmosfere vesele. Ar putea fi egoist, nelăsându-i soţiei prea multă libertate în problemele legate de casă. Într-o astfel de situaţie toate treburile casnice sunt dirijate de el şi deseori este încăpăţânat şi neînţelegător. Disciplina sa strictă poate să ducă la obişnuinţă, dar nu neapărat la o căsătorie fericită. Poate avea o casă îmbelşugată pentru că este ambiţios şi are mereu succes în afaceri. Egoismul său poate fi temperat de cei din jur şi nu se poate spune că este incapabil de tandreţe. Este deseori o persoană agreabilă, care se bucură de o căsnicie bună, deşi cam monotonă.

Soţia născută în Capricorn este o gospodină înnăscută, cu o mare putere de muncă. Bărbaţii preferă însă mai puţină perfecţiune şi mai multă căldură. Este o bucătăreasă excelentă, este econoamă precum şi o bună gazdă. Este o femeie admirabilă deşi întrucâtva masculină în aspect şi temperament. Este femeia ideală pentru bărbatul care vrea o căsnicie ordonată, bine condusă. Este capabilă, credincioasă, demnă de toată încrederea şi ordonată. Are nevoie de afecţiunea care să-i trezească loialitatea, care apoi va dura toată viaţa.

Copiii nativilor Capricorn

Capricornilor le plac copiii, deşi nu vor avea mulţi. Nu își vor exterioriza afecţiunea pe care le-o poartă, cu toate că îi vor iubi mult. Nu le vor subestima acestora sentimentele şi inteligenţa și vor munci din greu pentru a le da o educaţie bună. Părinții Capricorn sunt bine intenţionați, dar trebuie să aibă grijă să nu fie prea severi ca să nu își îndepărteze copiii. Trebuie doar să fie atenți pentru că sunt într-adevăr capabil să-i crească ca pe nişte oameni adevăraţi. Uneori uită că reacţiile lor copilăreşti au nevoie de înţelegere şi apropiere.

Copilul născut în Capricorn este mai matur decât vârsta sa şi mai serios. Este temător şi are puţini prieteni de vârsta lui.

Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodia Capricorn

Răbdarea, perseverenţa şi fermitatea unei astfel de ființe sunt evidente şi este un om pe care oricine se poate bizui. Sunt foarte serioși şi pornesc la lucru liniştit, realizând tot ce își propun. Au gusturi modeste şi lucrurile simple îi bucură, le fac plăcere. Respectă toate tradiţiile şi obiceiurile, care au o mare influenţă asupra vieţii lor. Întotdeauna sunt cu picioarele pe pământ şi dacă este nevoie se controlează perfect. Se pot dedica oricărei meserii şi le place să muncească din greu.

Se gândesc mult la ceilalţi şi se dovedesc un munte de putere pentru cei mai slabi decât ei. Le place să ajute şi sunt gata să satisfacă orice cerere pe măsura puterii lor. Aceasta face să le crească optimismul şi încrederea în viitor. Le place să aibă mână liberă în organizare şi să își manifeste priceperea în afaceri. Este în natura lor să organizeze tot ceea ce îi înconjoară – oameni şi lucruri – astfel vor face mult bine şi atât pentru ei, cât şi altora.

Tipul de personalitate al unei fiinţe născute în zodia Capricorn ce prezintă un caracter inferior

Apropierea acestor persoane de viaţă este prea convenţională şi prea austeră. Tendinţa către progres este încetinită de ideile lor învechite. Se gândesc prea mult la viitor, în loc să păşească hotărât spre el. Dispun de îndemânare şi energie aşa că nu trebuie să fie pesimiști. Sunt nehotărâți şi au pentru mult timp dispoziţii proaste.

Simt nevoia să aibă o poziţie socială înaltă iar un rol important în societate îi face să devină foarte materialiști.

Sunt severi cu ei înșiși şi cu ceilalţi. Prietenii îi găsesc uneori reci şi distanți. Își micşorează şansele de a cunoaşte oameni interesanţi fiind prea critici şi capricioși. Trebuie să urmărească să privească şi din punctul de vedere al celorlalţi.

Deseori sunt greu de mulţumit şi sunt foarte dezamăgiți când nu obţin ceea ce vor. Se tem de mediocritate. Trebuie să își modereze tendinţa de a-i conduce pe ceilalţi. Le este foarte greu să ierte pe cineva care i-a jignit, chiar dacă ofensa este neintenţionată.

A se cunoaşte pe ei înșiși este secretul unei vieţi fericite. Au capacitatea de a-și recunoaşte şi înţelege greşelile, având şi posibilitatea de a le depăşi.

Citiţi şi:

Nodul Nord în Capricorn 

Astrologia egipteană 

yogaesoteric
8 ianuarie 2015

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More