Zodia Vărsător

„Ordinea fără libertate şi libertatea fără ordine sunt la fel de dăunătoare.”
Roosevelt
 
„Un prieten adevărat te prinde de mână şi îţi atinge inima.”
Gabriel Garcia Marquez
 
„Voi face lumină electrică, adică lumină, voi face asta
mişcând o bucată de fier în faţa unui fir de alamă.”
Nikola Tesla
 
„Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.”
Mihai Eminescu

 

Soarele se află în acest semn zodiacal de la 22 ianuarie la 21 februarie. Atributele esenţiale ale zodiei Vărsătorului sunt: pozitiv, masculin, violent, diurn. Elementul subtil predominant este aerul în aspect fix, pasiv, conservator. Planetele guvernatoare ale zodiei Vărsătorului sunt Uranus şi secundar Saturn.

Zodia Vărsătorului simbolizează: aerul, mentalul, fraternitatea, sentimentele umanitare, electricitatea, vibraţiile, ritmul, lucrurile noi şi neprevăzute, psihologia, invenţiile, progresul, aviaţia, neconvenţionalul, ideile avansate, libertatea şi prietenia. Ea guvernează în plan social sindicatele, societăţile de cooperare şi întrajutorare, republica, democraţia, solidaritatea, noile ştiinţe, tendinţele sociale către libertate.

Calităţi specifice zodiei Vărsătorului sunt: exteriorizarea, voinţa, dinamizarea intelectului, fraternitatea, libertatea, progresul, umanismul social, prietenia, fidelitatea, sinceritatea, tendinţele puternic raţionale, inventive şi psihologice, altruismul, independenţa, puterea latentă de simpatie şi de empatie.
Defecte pe care cei născuți în zodia Vărsătorului le pot manifesta: dispreţul exagerat faţă de convenienţe, anarhismul şi tendinţele rebele, excentricităţile, modalităţile dizarmonioase şi bruşte de acţiune.

 


Sănătatea nativilor Vărsător

Din punct de vedere fizic, punctul slab al Vărsătorilor este sistemul nervos. Pot suferi și de tulburări cardio-vasculare, tahicardie, suflu sistolic, gastrită. Sănătatea lor este în general bună, chiar dacă uneori dau impresia de debilitate fizică. Se îmbolnăvesc rar şi nu fac forme grave de boală.

Sunt personalități foarte vii şi nervii lor pot fi afectați dacă își risipesc energia în prea multe direcţii. Trupul le este la fel de activ ca şi mintea şi trăiesc în mare parte pe seama energiei nervoase. Un mod sigur de a își ruina sănătatea este de a își face inutil griji şi probleme, epuizându-și astfel energia nervoasă.

Vărsătorii dovedesc spirit întreprinzător şi sunt energici în tot ceea ce fac. Este foarte important să se relaxeze şi să doarmă îndestulător.

Persoanele născute în această zodie sunt agreabile, au trăsături puternice şi regulate, faţa lungă şi plină. Privirea denotă inteligenţă și unii nativi ai acestei zodii pot avea chiar inspiraţii geniale.

Munca nativilor Vărsător

Persoanele născute în această zodie se orientează spre profesii în care să-şi pună în valoare originalitatea: savanţi, scriitori, artişti. Au de asemenea înclinaţie pentru matematică. În orice caz, trebuie să facă un efort de voinţă pentru a duce la bun sfârşit studiile necesare acestor profesii.

Le plac călătoriile şi mişcarea, schimbându-și des serviciul sau anturajul. Atunci când călătoresc, nu o fac pentru frumuseţea locurilor sau cultura altor ţări, ci pur şi simplu din dorinţa de mişcare.

Vărsătorii se orientează de regulă asupra unei singure meserii, dar uneori se petrece să apară pe neaşteptate o posibilitate nouă de realizare profesională. Odată fixați pe un anumit lucru, vor urmări să îl perfecţioneze. Vor deveni blazați şi nefericiți dacă munca li se pare plicticoasă sau de rutină. Simt nevoia să facă din muncă ceva inedit și o abordează ca pe o provocare. Deoarece caută în permanenţă cunoştinţe şi informaţii noi, sunt pricepuți în multe domenii. Le place tot ceea ce este modern şi au mania vitezei.

Sunt activi, întreprinzători şi le place munca interesantă şi variată. Sunt potriviți într-o muncă în care își folosesc din plin capacitățile intelectuale. Au calitățile unui inovator şi ar fi fericiți într-o profesie care să îi aducă în contact cu descoperiri de ultimă oră.


Banii nativilor Vărsător

Interesul persoanelor născute în Vărsător pentru lucruri inovatoare, de ultimă oră, îi face să cheltuie sume mari într-un interval scurt de timp. Vor putea realiza foarte mult dacă vor reuşi să se disciplineze şi să realizeze un control judicios al cheltuielilor şi veniturilor. Sunt tot timpul în căutarea unei noi modalităţi de a își creşte veniturile, printr-o nouă orientare, o slujbă mai bine plătită, un contract nou sau sporuri suplimentare pentru munca depusă.

Nativii Vărsător beneficiază deseori de sprijinul neaşteptat al unor persoane influente şi vor obţine bani mai ales cu ajutorul sau sfaturile acestora.

Nu sunt avari şi cheltuiesc cu plăcere. Este bine să urmărească să devină mai moderați în ceea ce priveşte cheltuielile.

Uneori pot fi subordonați diverselor interese ale altor persoane care sunt implicate în afaceri cu ei şi atunci finanţele lor vor avea de suferit.

Nu vor avea foarte mulţi bani dar în general nici nu sunt săraci; veniturile şi câştigurile lor sunt în general neregulate.

Deşi nu au un ataşament deosebit faţă de posesiunile materiale, Vărsătorii văd banii ca o modalitate de a obţine puterea şi libertatea şi de aceea sunt atrași de ei.

Casa nativilor Vărsător

Mediul înconjurător este important pentru ei, şi ca să aibă linişte trebuie să fie înconjurați de frumuseţe şi armonie. Deşi viaţa casnică nu îi atrage în mod deosebit, nici nu le displace atâta vreme cât găsesc în ea ceva interesant.

În casa lor, Vărsătorii realizează planuri, pun în aplicare idei de avangardă. Prieteni şi cunoştinţe gravitează în jurul căminului lor, care tinde să fie cam aglomerat. Uneori sunt cam risipitori dar în general își administrează bine casa.

Le place noul şi își decorează cu plăcere locuința, în pas cu ultima modă. Sunt mereu gata să se mute, nu le place să se stabilească într-un loc, se simt ca acasă oriunde sunt. Dacă însă vor putea să-și controleze impulsurile și își vor face un cămin stabil, vor fi mai satisfăcuți.

Dacă sarcinile familiale îi îndepărtează de distracţii, devin morocănoși, familia şi căminul având de suferit. Le place să fie lângă oameni plini de viaţă. Sunt înclinați să fie interesaţi mai mult de ceea ce le oferă căminul decât de ceea ce oferă ei casei. Prin natură sunt niște gânditori şi vor găsi multe căi prin care să își îmbunătăţească starea familiei şi a locuinței.


Prietenia nativilor Vărsător

Deşi au o fire extrovertită, este greu de imaginat un nativ Vărsător trăind laolată cu familia și prietenii.

Datorită comunicativităţii lor, își fac mulţi prieteni şi puţini duşmani. Aşteaptă ca şi ceilalţi să fie drepţi şi oneşti în prietenie.

Având un caracter multilateral, simt nevoia unei satisfacţii intelectuale, pe care o pot obţine citind, învăţând, inovând, sau prin intermediul grupurilor de prieteni.

Nu le place să stea liniştiți şi ar prefera să pună în aplicare idei noi, revoluţionare. Constatând că acest lucru este uneori dificil de pus în practică, își vor aprecia mai mult prietenii din prezent, se vor relaxa şi se vor bucura de compania lor.

Vărsătorii sunt considerați de prieteni ca fiind plini de viaţă şi greu de „încuiat” într-o discuţie. Dacă ideile celor din jur nu le convin și le expun pe ale lor, fără discriminare. Admiră oamenii care îşi folosesc mintea şi le plac cercurile în care pot întâlni persoane cu interese similare.

Dragostea nativilor Vărsător

Nativii acestei zodii sunt dornici de dragoste şi fideli, dar le este dificil să rămână prizonierii unor tipare de viaţă general acceptate, deşi sunt emotivi şi își manifestă sensibilitatea. Nu vor să fie legați sau posedați. Nu pun un preţ prea mare pe viaţa lor sexuală, preferând adesea să privească dincolo de aspectul fizic al unui om şi să descopere la el în primul rând calităţi de prieten.

Spiritul inovator și originalitatea Vărsătorilor le derutează pe ființele iubite deoarece ei nu văd nicio ciudăţenie în ruperea unei legături în momentul în care nu îi mai interesează.

Le place să flirteze şi sunt încântați când lângă ei este cineva cu care să se înţeleagă. Sunt buni şi înţelegători în dragoste, iar aceasta este ceva natural la ei şi nu face parte dintr-o schemă preconcepută.

La bărbaţii născuţi în Vărsător, întâlnim contrastul dintre inteligenţa ascuţită şi lipsa pasionalităţii. Ca iubiți este posibil să fie agasanți şi amatori de flirt. Afecţiunea le este condusă mai mult de raţiune decât de emoţie şi pare că le lipseşte adâncimea sentimentului. Este posibil să privească dragostea dintr-un unghi intelectual şi să fie chiar cinici şi calculați.

În interacţiunea cu alte zodii, Vărsătorul poate avea afinităţi cu Berbecul, Gemenii, Balanţa, Capricornul şi îi va fi mai dificil să stabilească relaţii armonioase cu Taurul, Leul şi Scorpionul.


Sexualitatea nativilor Vărsător

Bărbatul născut în Vărsător este un căutător nerăbdător, menţinând o relaţie numai cu acea femeie care îi va satisface exigenţele. Pentru el iubirea şi actul amoros reprezintă mai mult decât un act fizic. Tocmai de aceea el rareori va folosi termeni vulgari.

Femeia născută în Vărsător visează la un iubit ideal şi poate trece o viaţă până îl găseşte. Pentru ea o relaţie amoroasă trebuie să fie ceva universal în care să se regăsească fizic, psihic şi afectiv. Ea exercită o mare atracţie pentru bărbaţi, îi lipsesc total inhibiţiile şi se dăruieşte fără reţinere iubitului.

Căsătoria nativilor Vărsător

Căsătoria este pentru Vărsători o aventură plină de interes, chiar distractivă. Dacă soţul sau soţia se potrivesc spiritului lor şi sunt la acelaşi nivel intelectual, căsătoria va fi o plăcere pentru amândoi. Dacă el sau ea le apreciază mintea ascuţită şi intuitivă, amândoi vor ieşi în câştig.

Soţul născut în Vărsător poate fi nobil, original şi de aceea adesea neînţeles. Este un tip amabil, generos care nu cunoaşte furtunile sentimentale, valurile pasiunii şi geloziei. El are nevoie de o soţie care să-i împărtăşească părerile şi ideile şi care să aibă grijă de casă. Ea tebuie să fie dispusă să-şi schimbe mediul înconjurător atunci când soţul simte nevoia de ceva nou.

Iubitul Vărsător este foarte realist şi poate fi decis să întrerupă o legătură amoroasă dacă simte că prin ea va pierde. Poate avea succes în viaţă dacă soţia îl direcţionează fără să-l mustre. Legăturile familiale înseamnă mult pentru el, dar comportamentul său nu-i permite să reziste unei presiuni continue. Dacă are o soţie prea pisăloagă, este posibil chiar s-o părăsească.

Femeia Vărsător este o femeie plină de farmec, zveltă, cu picioare frumoase şi ochi frumoşi. Soţia născută în Vărsător este în primul rând o femeie intelectuală – ceea ce atrage la ea este capacitatea mentală şi faptul că este un bun partener de discuţie şi de viaţă, dar are şi calităţi de gospodină. Rareori este atât de înfocată în dragoste încât să-şi piardă capul.

Drăguţă, amabilă şi miloasă, extrem de prietenoasă, ea rămâne totuşi o fire independentă.

Dacă doreşte să menţină armonia, ea trebuie să aibă mult tact. Oricum, instinctul ei de conservare şi bunul-simţ sunt foarte puternice şi nu va lăsa niciodată o aventură să intervină în viaţa ei de familie.

În general este descurcăreaţă, şi de aceea casa şi interesele familiale sunt conduse cu îndemânare. Este foarte grijulie faţă de felul în care merg treburile gospodăriei, deşi nu stă acasă atât de mult ca alte soţii. Este o persoană rafinată. Când există treburi de rezolvat în cămin, nu se dă în lături să muncească. În acelaşi timp este un bun conducător şi îi place să fie ascultată.

Copiii nativilor Vărsător

Liniştiţi, dar în acelaşi timp enigmatici, excentrici, copiii Vărsător sunt interiorizaţi şi mai greu de supus unei discipline rigide. Au tendinţa uneori să se izoleze de părinţi, mai ales că sunt dificil de înţeles; evită întrebările iscoditoare şi să dea informaţii despre preocupările lor curente.

Le plac natura, animalele, dar mai ales jucăriile mecanice, electronice şi calculatoarele. Jocurile lor sunt originale, inventive.

Sunt mai dificil de supus unei autorităţi normative, însă cu vremea sunt mai uşor maleabili şi integrează convenţiile sociale.


Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodia Vărsător

Sunt exemplari în ceea ce priveşte perseverenţa, mai ales în valorificarea ideilor geniale sau de natură umanitară. Au un mod raţional şi logic în care gândesc şi privesc lucrurile, care îi ajută să se descurce în orice situaţie.

Au o minte analitică, dar poate fi impersonală, ghidată în decizii nu de sentimente, ci de bunul-simţ. Ea reprezintă o calitate, mai ales când este nevoie de o părere obiectivă. Deoarece sunt capabili să vadă toate feţele problemei, raţionamentul şi deciziile rapide sunt de obicei logice şi clare.

Au un respect deosebit pentru libertatea semenilor lor. În general sunt optimiști şi rareori lasă o situaţie să îi doboare. Deoarece prind repede ideea, nu le place gândirea neclară sau sentimentală care poate duce la concluzii eronate sau subiective.

Apreciază literatura şi arta, iar ceea ce este abstract nu îi intimidează pentru că au capacitatea de a examina la rece. Au farmec, graţie şi talent şi se pot exprima cu claritate în cuvinte şi în acţiune. Admiră inteligenţa şi isteţimea, iar ceilalţi sunt impresionaţi de propria lor vigoare şi agilitate mentală.

Tipul de personalitate al a unei fiinţe născute în zodia Vărsător ce prezintă un caracter inferior

 
Aceste persoane tind să dea mai multă importanţă faptelor decât sentimentelor, fiind din această cauză cinice şi nemiloase. Au tendinţa să își examineze în principal propriile gânduri şi în consecință devin egocetrice, nemulţumite şi nepăsătoare faţă de sentimentele celorlalţi. Dacă ar pune sentimentele înaintea intelectului ar deveni mai umani.


Citiţi şi:

Uranus, planeta transformărilor bruşte 
Nodul Nord în Vărsător


yogaesoteric
3 februarie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More