Zodia Gemeni

O convorbire ar trebui să atingă totul, fără să se concentreze la nimic.
Oscar Wilde
Uneori mi-am dorit să încetez cu vorba şi să încerc a afla ce anume cred cu adevărat.
Walter Lippman
Cogito, ergo sum. – Gândesc, deci exist.
Rene Descartes

 

Începând de la 22 mai şi până la 21 iunie, Soarele se află în semnul zodiacal Gemeni. Atributele esenţiale ale acestei zodii sunt: pozitiv, masculin, steril, volatil, elocvent. Elementul subtil predominant este aerul în aspect echilibrant, mutabil, neutru. Planeta guvernatoare a zodiei Gemenilor este Mercur, în aspect diurn (+).
 
Cercul zodiacal se compune dintr-o serie de trepte de evoluţie, aşa încât fiecare zodie se construieşte având-o la bază pe cea precedentă, iar finele fiecăreia trece într-un nou început. Transferând această idee zodiei Gemeni, înseamnă că – după faza de consolidare, stabilitate şi continuitate specifică zodiei Taur – trebuie să urmeze o altă etapă, care aduce cu sine noi impresii şi în care deschiderea este dominantă. Astfel, zodia Gemeni simbolizează aerul, dualitatea, iniţiativa în afaceri, efortul intelectual, relaţiile, comerţul, călătoriile, fraţii şi prietenii din copilărie, vecinii, scrierile, mesajele, noutăţile.

Atunci când Soarele intră în zodia Gemeni, sunt amplificate următoarele calităţi: adaptabilitatea, inteligenţa, studiul, supleţea mentală, elocvenţa, curiozitatea, predominanţa raţiunii. Pe de altă parte, nativii acestei zodii pot manifesta următoarele defecte: dualitatea, dispersia energiilor, nervozitatea, agitaţia, viclenia, superficialitatea, lipsa de afectivitate.
Alte caracteristici ale Gemenilor sunt iubirea de libertate, agilitatea sufletească şi fizică, talentul în discurs şi în scris, lipsa sentimentalismului, capabilitatea de a sistematiza şi cataloga.

Fiind un semn de aer aflat sub influenţa planetei Mercur, planetă ce dirijează inteligenţa şi puterea de exprimare, activitatea acestui semn este intens mentală, iar acest material mental este cel mai adesea utilizat în două feluri: o categorie de nativi îşi obosesc mintea creând şi gândind, iar cealaltă categorie repetă şi utilizează ideile venite din exterior.

Energia specifică zodiei Gemeni reprezintă capacitatea umană de a asimila o multitudine de informaţii şi impresii, iar năzuinţa acestor nativi este de a avea o legătură permanentă cu lumea exterioară prin asumarea rolului de mediatori. Ei au tendinţa de a traversa lucrurile păstrându-şi o totală neutralitate şi obiectivitate, nefiindu-le caracteristică însufleţirea emoţională intensă în ceea ce priveşte ideile.

Caracteristici generale ale celor născuţi în zodia Gemeni:

 Sănătatea nativilor Gemeni

 

Trupul le este la fel de activ ca şi mintea, şi trăiesc în mare parte pe seama energiei nervoase. Un mod sigur de a îşi ruina singuri sănătatea este de a îşi face inutil griji şi probleme, epuizându-şi astfel energia nervoasă.

Fizic, punctele slabe ale Gemenilor sunt nervii şi plămânii. Pot suferi îndeosebi de răceli sau gripă, însă în general sănătatea lor este bună. Se îmbolnăvesc rar şi nu în forme grave, decât atunci când sunt obosiţi şi surmenaţi. Nervii lor pot suferi dacă îşi risipesc energia în prea multe direcţii.
Câteodată dau impresia că suferă de debilitate fizică, dar aceasta nu este adevărat – cei din jur au această impresie din cauza nervozităţii şi a siluetei Gemenilor.

Mintea lor este întotdeauna încordată – nu sunt rare cazurile când nu le place să doarmă. Totuşi, este foarte important ca ei să se relaxeze şi să doarmă suficient.

Munca nativilor Gemeni

Sunt activi şi întreprinzători şi le place munca interesantă şi variată. Sunt potriviţi într-o muncă în care îşi folosesc din plin capacitatea intelectuală. Pun multe întrebări şi le place să vorbească, împărtăşind şi altora cunoştinţele lor. Sunt buni oratori şi ar fi fericiţi într-o profesie care să îi aducă în contact cu publicul.
 
Pot fi buni negustori, secretari, reprezentanţi comerciali sau avocaţi. Simţul lor critic îi poate ajuta să devină ziarişti sau critici. Au talent la scris în orice domeniu, el reprezentând un mijloc de a îşi exprima gândurile. Sunt de asemenea potriviţi în meserii unde este nevoie de o mare delicateţe şi dexteritate. Ar putea fi buni dentişti, chirurgi sau ingineri, ori ar putea lucra în domeniile radio sau aviaţie, deoarece zodia este sub semnul aerului. Au de asemenea înclinaţie pentru matematică. În orice caz, trebuie să facă un efort de voinţă pentru a duce la bun sfârşit studiile necesare acestor profesiuni.

Gemenii sunt pricepuţi în multe domenii deoarece caută în permanenţă cunoştinţe şi informaţii noi. Nu le place să se orienteze asupra unei singure meserii şi rareori se întâmplă să rămână în prima slujbă pe care au ales-o. Odată fixaţi pe un anumit lucru, vor încerca să-i dea cât mai multe feţe. Vor deveni blazaţi şi nefericiţi dacă munca li se pare plictisitoare sau de rutină. Simt nevoia să facă din muncă o distracţie.

De obicei îşi aleg o muncă bine plătită, pentru că nu sunt genul de oameni care să muncească din greu pentru nimic. Încearcă întotdeauna să se plaseze pe o treaptă ierarhică cât mai înaltă şi cer o compensaţie justă pentru eforturile lor.

Le plac călătoriile şi mişcarea, schimbându-şi des serviciul sau anturajul. Atunci când călătoresc, nu o fac pentru frumuseţea locurilor sau cultura altor ţări, ci pur şi simplu din dorinţa de mişcare.

Banii nativilor Gemeni

Interesul lor pentru cele mai diverse lucruri îi face să cheltuiască mereu. Vor putea realiza foarte multe, dacă vor reuşi să se disciplineze şi să realizeze un control judicios al veniturilor şi cheltuielilor.
Sunt tot timpul în căutarea unei noi modalităţi de a îşi creşte veniturile, printr-o nouă orientare, o slujbă mai bine plătită, un contract nou, sau sporuri  suplimentare pentru munca depusă. Trebuie să se ferească însă de „aranjamente” în vederea câştigării unor sume mari de bani, într-un timp foarte scurt, deoarece există pericolul să eşueze.

Nu sunt avari, ci dimpotrivă, cheltuiesc cu plăcere. Beneficiază deseori de sprijinul unor persoane cu influenţă şi vor obţine bani mai ales cu ajutorul sau datorită sfaturilor acestora. Pretenţiile şi gusturile lor sunt în general modeste, însă pot ajunge cu uşurinţă până la a fi exorbitante, în funcţie de starea de spirit şi de prieteni. Este bine să urmărească să devină mai conservatori.

Uneori pot fi prinşi de diferite interese, şi atunci finanţele lor vor avea de suferit. Nu vor avea foarte mulţi bani, dar în general nici nu sunt săraci. Veniturile şi câştigurile sunt în general regulate.
Deşi nu au un ataşament deosebit faţă de posesiunile materiale, văd banii ca pe o modalitate de a obţine puterea şi libertatea, şi de aceea sunt atraşi de ei.

Casa nativilor Gemeni

Mediul înconjurător este important pentru ei, şi pentru a avea linişte trebuie să fie înconjuraţi de frumuseţe şi armonie. Deşi viaţa casnică nu îi atrage în mod deosebit, nici nu le displace, atâta vreme cât găsesc în ea ceva interesant.

În casa lor distracţiile sunt cea mai mare plăcere. Rude, prieteni şi cunoştinţe gravitează în jurul căminului Gemenilor, care tinde să fie cam aglomerat. Uneori sunt cam risipitori, dar în general îşi administrează bine căminul.

Le place schimbarea şi îşi decorează cu plăcere casa, în pas cu moda. Sunt mereu gata să se mute, nu le place să se stabilească într-un loc, se simt ca acasă oriunde s-ar afla. Dacă vor putea să îşi controleze impulsurile, vor fi însă mai satisfăcuţi odată ce îşi vor face un cămin stabil. Însă dacă sarcinile familiale îi privează de distracţii, devin morocănoşi, familia şi căminul având de suferit.

Le place să fie lângă oameni plini de viaţă. Sunt înclinaţi să se intereseze mai mult de ceea ce le oferă casa decât de ceea ce oferă ei casei. Prin natura lor, Gemenii sunt gânditori şi vor găsi multe căi prin care să îşi poată îmbunătăţi starea familiei şi a căminului.

Prietenia nativilor Gemeni

Este greu de imaginat un nativ Gemeni trăind de unul singur. Ei simt nevoia de a avea oameni activi, plini de viaţă în jurul lor. Datorită comunicativităţii lor, îşi fac mulţi prieteni şi puţini duşmani. Aşteaptă ca şi ceilalţi să fie drepţi şi sinceri în prietenie.

Fiind un caracter multilateral, simt nevoia unei satisfacţii intelectuale, pe care o pot obţine întâlnind multe tipuri de oameni şi legând prietenii cu persoane din toate straturile sociale.

Nu le place să stea liniştiţi şi ar prefera să fie în zece locuri în acelaşi timp, întâlnindu-se cu diverse persoane pentru a schimba idei. Văzând că acest lucru este imposibil, îşi vor aprecia mai mult prietenii din prezent, se vor relaxa şi se vor bucura de compania lor. Prietenii îi găsesc plini de viaţă şi greu de „încuiat” într-o discuţie. Dacă ideile prietenilor nu le convin, Gemenii şi le expun pe ale lor, fără discriminare. Admiră oamenii care îşi folosesc mintea şi le plac cercurile în care pot întâlni oameni cu interese similare.

Pe plan social au succes, pentru că dispun de un temperament vesel, fermecător. Succesul lor creşte şi prin faptul că sunt spirituali şi echilibraţi. Deşi sunt populari, nu pot rezista bârfei. Uneori vorbesc fără să gândească. Caută întotdeauna ceva de discutat sau de criticat, fie de bine, fie de rău. Prieteniile lor pot suferi din această cauză.

Dragostea nativilor Gemeni

Sunt dornici de dragoste, dar nu o prea găsesc pentru că deşi se îndrăgostesc repede, la fel de repede strică o relaţie. Tind să fie frivoli în dragoste. Nu vor să fie legaţi sau posedaţi. Mai multe idile le dau ocazia să se exprime în mai multe feluri, ceea ce li se pare incitant.

Nu este în natura lor să se dăruiască în întregime unei singure experienţe emoţionale, şi nu sunt înclinaţi să fie devotaţi unei singure legături. Alţii pot să îi înţeleagă mai greu pentru că Gemenii consideră că variaţia este sarea şi piperul vieţii. Nestatornicia lor îi derutează pe parteneri, deoarece Gemenii nu văd nicio ciudăţenie în ruperea unei legături în momentul în care nu îi mai interesează.

Le place să flirteze şi sunt încântaţi atunci când lângă ei este cineva cu care să se înţeleagă. Totuşi sunt buni şi înţelegători în dragoste, ceea ce la ei este natural şi nu face parte dintr-o schemă preconcepută.

La bărbaţii născuţi în Gemeni, întâlnim contrastul dintre afecţiunea caldă, blândă şi dragostea pasională. Ca iubiţi s-ar putea să fie agasanţi şi amatori de flirt, şi rareori sunt interesaţi cu adevărat de o persoană. Chiar când se simt atraşi de cineva, o altă personalitate interesantă îi poate fermeca repede. Afecţiunea le este condusă mai mult de raţiune decât de emoţie şi s-ar părea că le lipseşte adâncimea sentimentului. S-ar putea să privească dragostea dintr-un unghi intelectual şi să fie chiar cinici şi calculaţi.

Femeia născută în Gemeni seamănă foarte mult în acest aspect al iubirii cu bărbatul din aceeaşi zodie. Ea pare foarte nestatornică, supunându-şi admiratorii la grele încercări.

Totuşi, Gemenii nu sunt chiar nestatornici, deoarece sunt loiali şi sinceri, fiind posibil să se îndrăgostească profund de omul care li se potriveşte. Ei realizează că fiecare partener al cuplului trebuie să ofere şi să primească şi sunt gata să-şi asume o parte din responsabilităţi.
Există compatibilităţi cu: Berbecul, Taurul, Racul, Leul, Balanţa, Vărsătorul. Se manifestă incompatibilităţi cu: Fecioara, Săgetătorul, Peştii.

Sexualitatea nativilor Gemeni

Bărbatul născut în Gemeni este un căutător răbdător, menţinând o relaţie numai cu acea femeie care îi va satisface exigenţele. Pentru el, iubirea şi actul sexual reprezintă doar satisfacerea unei curiozităţi. Va profita de acest lucru pentru a-şi studia propriile reacţii.
Femeile nu pot observa acest lucru, pentru că este un amant rafinat. Reuşeşte să creeze o atmosferă romantică şi ştie să spună unei femei ceea ce ea doreşte să audă. Sinceritatea lui este însă doar momentană. Uneori, trăirile sale erotice sunt violente şi nu ţine cont de parteneră.

Femeia născută în Gemeni visează la un partener ideal, şi poate trece o viaţă până îl găseşte. Pentru ea o relaţie amoroasă trebuie să fie ceva universal în care să se regăsească fizic, psihic şi afectiv. Dacă însă îşi găseşte iubitul, ceea ce urmează este paradisul terestru. Dacă nu, ea îşi va manifesta uneori melancolia, rămânând de neînţeles. Ea exercită o mare atracţie pentru bărbaţi, îi lipsesc total inhibiţiile şi se dăruieşte fără reţinere iubitului. Căutarea iubirii ideale o va face mereu dornică de noi iubiți, dar nici unul nu va percepe sensibilitatea extremă şi uneori chiar tragedia sufletească pe care această femeie o trăieşte.

Căsătoria nativilor Gemeni

Căsătoria este pentru ei o aventură plină de interes, chiar distractivă. Fiinţa cu care se căsătoresc trebuie să fie stabilă şi adaptabilă. Dacă el sau ea se potriveşte spiritului Gemenilor, şi este la acelaşi nivel intelectual, căsătoria va fi o plăcere pentru amândoi. Dacă soţul sau soţia le apreciază mintea ascuţită şi intuitivă, ambii parteneri de cuplu vor ieşi în câştig.
Pentru o fiinţă care aşteaptă însă afecţiune reală şi acord emoţional s-ar putea să fie o dezamăgire, pentru că Gemenii nu se pot dărui pe de-a întregul. S-ar putea să apară uşoare disensiuni, însă sunt plini de tact şi graţie, dispărând pericolul de a exista probleme grave.

Soţul născut în Gemeni are nevoie de o soţie care să-i împărtăşească părerile şi ideile, să nu fie prea legată de casă, şi să fie gata să-şi schimbe mediul înconjurător atunci când el simte nevoia unei schimbări. Soţia lui trebuie să se obişnuiască şi cu interesul pe care el îl acordă celorlalţi, mai ales femeilor, şi nu trebuie să ia în serios flirturile.

Geamănul este foarte realist şi poate fi decis să întrerupă o legătură amoroasă dacă simte că prin ea va pierde. Va avea succes în viaţă dacă soţia îl direcţionează fără să-l mustre. Legăturile familiale înseamnă mult pentru el, dar comportamentul său nu-i permite să reziste unei presiuni continue. Dacă are o soţie prea pisăloagă, este posibil chiar s-o părăsească.

Soţia născută în Gemeni este în primul rând o femeie intelectuală – ceea ce atrage la ea este capacitatea mentală şi faptul că este un bun partener de discuţie şi de viaţă, mai mult decât calităţile de gospodină. Este foarte normal să-şi păstreze relaţiile şi interesele exterioare şi după căsătorie. Deseori aceste interese îi iau mult timp şi soţul are de suferit.

Dacă doreşte să menţină armonia, ea trebuie să aibă mult tact. Dacă i se pare imposibil să ducă două vieţi, va trebui în mod gradat să renunţe în favoarea vieţii casnice. Îi place, de asemenea, să flirteze, ceea ce îl poate îngrijora pe soţul ei. El ar putea fi mai fericit dacă ar observa că ea o face mai mult pentru a-şi folosi calităţile intelectuale numai în schimburi de opinii şi discuţii. Oricum, instinctul ei de conservare şi bunul-simţ sunt foarte puternice şi nu va lăsa niciodată o aventură să intervină în viaţa ei de familie.

În general, este descurcăreaţă şi de aceea casa şi interesele familiale sunt conduse cu îndemânare. Este foarte grijulie faţă de felul în care merg treburile casei, deşi nu stă acasă atât de mult ca alte soţii. Este o persoană rafinată. Rareori munceşte ea însăşi, dar conduce cu eficienţă şi îi place să fie ascultată.

Copiii nativilor Gemeni

Atitudinea Gemenilor nu este prea maternă sau paternă. Uneori consideră copiii o greutate. Mai mult, îşi exprimă clar nemulţumirea faţă de responsabilităţile pe care le au faţă de copii. Totuşi, îşi iubesc copiii, pentru că şi ei îi iubesc la rândul lor pe părinţii Gemeni. Dacă apar copii în viaţa lor, se vor adapta şi vor încerca să le facă viaţa cât mai frumoasă. Se vor juca cu ei cu plăcere. Gemenii sunt veseli şi copiilor le place compania acestora.

Copiii născuţi în Gemeni sunt foarte inteligenţi şi preferă să li se acorde mai puţină atenţie decât altor copii. Mediul lor de viaţă trebuie să fie cât se poate de calm, de liniştit şi nimic nu trebuie să-i enerveze. Trebuie să fie îndrumaţi cu grijă de nişte părinţi înţelegători. Au nevoie de multiple ocupaţii şi preocupări, deoarece mintea lor pare să lucreze zi şi noapte. Trebuie totuşi să fie învăţaţi să termine un lucru odată început. Au o minte ascuţită şi uşor de modelat de către părinţi. Intuiţia lor este neobişnuită, punându-i în dificultate pe cei care încearcă să-i mintă. Părinţii vor fi mereu bombardaţi cu întrebări şi vor trebui să se străduiască mult spre a fi mereu cu un pas înaintea copilului nativ Gemeni.

Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodia Gemeni
 
Are un mod raţional şi logic în care gândeşte şi priveşte lucrurile, mod care o ajută să se descurce în orice situaţie. Este principala ei forţă. Ştie aceasta şi are încredere în sine, deşi simte că această calitate nu este întotdeauna apreciată.

Are o minte intelectuală şi analitică, dar poate fi impersonală. Ea reprezintă o calitate, mai ales când este nevoie de o părere obiectivă. Deoarece sunt capabili să vadă toate feţele problemei, raţionamentul şi deciziile rapide sunt de obicei logice şi clare.

În general, fiinţa superioară născută în zodia Gemeni este optimistă şi rareori lasă o situaţie să o doboare. Deoarece prinde repede ideea, nu îi place gândirea neclară sau sentimentală care poate duce la concluzii eronate sau subiective.

Îi place literatura şi arta, iar ceea ce este abstract nu o intimidează pentru că poate examina la rece, fără emoţii. Are farmec, graţie şi talent, şi se poate exprima cu claritate în cuvinte şi în acţiune. Admiră inteligenţa şi isteţimea, iar ceilalţi sunt impresionaţi de vigoarea şi agilitatea ei mentală.

Tipul de personalitate a unei fiinţe născute în zodia Gemeni ce prezintă un caracter inferior

Modul în care prezintă informaţiile şi cunoştinţele o astfel de fiinţă poate decepţiona. Câteodată, lipsa de concentrare îi dă numai o înţelegere superficială. Dispune de detaşare şi obiectivitate, dar s-ar putea să fie mai aproape de o şiretenie calculată. Ca femeie, se poate să aibă nevoie de un suport puternic pe care să se sprijine, dar în realitate să fie rece şi dură.
 
O astfel de fiinţă ar putea să dea mai multă importanţă faptelor decât sentimentelor, fiind astfel cinică şi nemiloasă. Uneori oscilează prea mult şi îi este greu să se hotărască. Deseori se pierde în amănunte. Oamenii o cred arogantă pentru că înţelege lucrurile mai bine decât ei. Când dă dovadă de sentimente, n-o face uşor şi de bună voie – deseori este dură şi egoistă. Îi place mult să îşi examineze propriile gânduri şi ca rezultat devine egocentrică, nemulţumită şi nepăsătoare faţă de sentimentele celorlalţi. Dacă este ameninţată, devine necinstită şi nu mai este demnă de încredere. Dacă ar pune sentimentele înaintea intelectului, ar deveni mai umană.

Încercând să facă mai multe lucruri deodată va fi superficială, chiar şi când va fi vorba de hotărâri importante. Decizia pe care o ia tinde să fie drastică şi orice schimbare de opinie sau principiu va fi sub impulsul momentului şi în concordanţă cu interesele de moment. Nu e cazul să se lase influenţată de bârfă şi intrigi, ci mai bine să se oprească la evidenţa faptelor.

Prin natura ei, îi place să cunoască esenţa lucrurilor, aşa că e bine să lase ca acesta să fie principiul după care să se ghideze.

Citiţi şi:

Influxul subtil astral al planetei Mercur

BUDHA sau Mercur în astrologia vedică

Din alfabetul astrologiei: ideogramele planetelor


yogaesoteric
19 iunie 2014

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More