Zodia Rac

„Dintre toate însuşirile femeii, căldura inimii este cea mai valoroasă.”

Proverb chinezesc
„Căminul meu, cuibul meu de iubire… apărarea mea împotriva furtunii.”
Elisabeth Bishop
„Cel care priveşte spre exterior visează, cel care priveşte spre interior veghează.”
C. G. Jung
„Din apă vine întreaga viaţă.”
Coranul


Soarele se află în acest semn zodiacal de la 22 iunie la 22 iulie.
Atributele esenţiale ale zodiei Racului sunt femininul, negativul, fecunditatea, mobilitatea, receptivitatea.
Elementul subtil predominant este apa în aspect dinamic, cardinal, activ.
Planeta guvernatoare a zodiei Racului este Luna.
Zodia Racului simbolizează apa, maternitatea, familia şi casa, părinţii, femeile, mulţimile.

În această etapă a cercului zodiacal vor fi interiorizate şi prelucrate lăuntric numeroasele experienţe şi impresii acumulate anterior, prin intermediul zodiei Gemeni. Aici, cunoaşterea se realizează prin senzaţii şi intuiţii şi nu prin gândire raţională.

Atunci când Soarele intră în zodia Racului, următoarele calităţi sunt amplificate: interiorizarea, sensibilitatea, memoria, tenacitatea, imaginaţia fertilă, romantismul, creativitatea artistică, afectivitatea. Defectele pe care nativii Rac le pot manifesta sunt: susceptibilitatea, instabilitatea, timiditatea, sensibilitatea exagerată, imaginaţia maladivă, regretele sterile, inactivitatea, imaturitatea, dependenţa emoţională.

Racul reprezintă sentimentul mereu curgător, lipsit de structură propie, care reacţionează la impulsurile din exterior, interiorizându-le şi oglindindu-le. Nativii din această zodie, datorită elementului lor de apă şi a planetei guvernatoare care este  Luna, au o capacitate mai mare decât a celorlalte zodii de a se indentifica cu lumea exterioară.

Înclinaţia puternică a nativilor Rac de a-şi urma dispoziţiile îi face să îşi caute în permanenţă securitatea. La ei, această securitate nu se referă neapărat la latura materială ci mai degrabă la protecţia sufletească, de aceea pentru ei – ca şi pentru alte zodii de apă – raporturile cu alte persoane sunt mai importante decât orice altceva.
Caracteristici generale ale celor născuți în zodia Rac:

Sănătatea nativilor Rac

Stomacul este punctul dumneavoastră slab. Preferinţa pentru dulciuri şi condimente vă primejduieşte digestia. Fluidele trupului dumneavoastră sunt uşor influenţabile, comparativ cu celelalte semne ale zodiacului. Fiind atât de sensibil la tot ce vă înconjoară, vă îmbolnăviţi uşor. Îngrijorarea pe care o resimţiţi adesea este cauza unei sănătăţi precare. Bolile din copilărie pot fi cauza unui fizic delicat, dar puterea şi forţa vor veni odată cu maturitatea.

Fiţi mai puţin indulgent cu dumneavoastră şi veţi avea o viaţă lungă. Preferinţele pentru mâncarea bună şi mesele încărcate fac dificilă menţinerea unei diete stricte, absolut indispensabilă pentru protejarea sistemului dumneavoastră digestiv.

Stările psihice joacă un rol important în starea generală de sănătate. Îngrijorarea, amărăciunea, frica şi tristeţea vă vor scade rezistenţa. Deseori vă autocompătimiţi şi vă credeţi mai bolnav decât sunteţi. Prin imaginaţie şi tendinţa de a vă exagera simptomele, există primejdia să contactaţi chiar boala de care vă temeţi.
 
În general duceţi o viaţă liniştită şi nepretenţioasă, pentru că, deşi puteţi fi la fel de energic ca oricare alţii, vă lipseşte iniţiativa, dorinţa de a fi deasupra altora. Vă este mai uşor să amânaţi, să aşteptaţi.

Munca nativilor Rac

Şansele de succes sunt mari, deoarece sunteţi de obicei econom, prudent şi atent. Sunteţi mai potrivit pentru munca intelectuală decât pentru cea fizică. Vă place orice profesie care vă aduce în contact cu publicul. Orice vă captează interesul vă dă avânt şi putere de muncă, ceea ce este surprinzător, ţinând cont de timiditatea dumneavoastră naturală.

Puteţi fi un conducător agresiv şi creator, deşi atacul dumneavoastră nu este niciodată direct. Puteţi continua să lucraţi la o sarcină grea cu tenacitate şi deseori învingeţi înainte ca alţii să-şi dea seama ce faceţi.

Este surprinzător succesul pe care îl obţineţi pe plan profesional, ţinând seama de nesiguranţa şi capcanele vieţii, capcane de care vă temeţi. Vă apucaţi de lucru în linişte şi realizaţi ceea ce vă propuneţi, înainte ca majoritatea să observe că aţi început.

Munca ideală pentru dumneavoastră este să-i ajutaţi pe ceilalţi. Deoarece vă plac copiii, puteţi face o carieră încununată de succes ca profesor.
Intuiţia vă ajută mult să luaţi hotărâri importante, bazându-vă mai mult pe sentimente decât pe raţiune. Abilitatea în a judeca valorile şi a analiza corect problemele vă face să aveţi succes în probleme de drept, investiţii şi altele asemănătoare.

Vă atrage de asemenea comerţul, şi puteţi avea chiar autoritate conducând grupuri angrenate în astfel de activităţi.

Sunteţi un temperament artistic, dar dezvoltarea talentului depinde de dumneavoastră precum şi de mediul înconjurător. Toată munca, toată creaţia dumneavoastră, fie poezie, muzică sau pictură, impresionează şi emoţionează. În acelaşi timp sunteţi stimulat şi impresionat de opere de artă.

Aveţi un puternic simţ al datoriei şi sunteţi loial. Când este nevoie, sunteţi capabil să preluaţi responsabilităţi suplimentare pentru a-i putea ajuta mai mult pe ceilalţi.

Indiferent cât de mulţi bani sau cât prestigiu vă oferă munca dumneavoastră, prima grijă trebuie să fie să observaţi dacă sunteţi sau nu potrivit temperamental pentru ea. De-a lungul timpului veţi putea profita mai mult dacă profesia aleasă vă oferă o expresie potrivită personalităţii şi temperamentului dumneavoastră. Dacă este o muncă care vă pasionează, riscul de a visa cu ochii deschişi şi a vă risipi timpul este mai mic.

Banii nativilor Rac

Sunteţi foarte grijuliu cu banii și, dumneavoastră fiind foarte cinstit, nu veţi tolera necinstea altora. Aveţi gusturi modeste şi nu vă place extravaganţa şi risipa. Posedaţi un simţ deosebit al valorilor, un fler pentru „a face bani” şi prudenţă pentru a-i păstra. Dacă veţi deveni bogat, va fi numai datorită dorinţei de securitate, pe care până la urmă o veţi găsi. Deseori sunteţi în postura de a-i ajuta pe alţii şi din acest punct de vedere.

Doarece sunteţi o persoană care îşi face des griji, banii pot deveni şi ei motiv de preocupare şi de îngrijorare. Aceasta vă poate primejdui sănătatea. Este bine să tindeţi către bunăstare şi siguranţă însă nu trebuie să ajungeţi să depindeţi prea mult de acest lucru. Posesia de lucruri materiale vă dă încredere în dumneavoastră, încredere de care aveţi foarte mare nevoie.

Casa nativilor Rac

În firea dumneavoastră există o latură foarte casnică. Iubiţi mult casa, căminul şi sunteţi foarte devotat familiei. Câteodată aveţi chiar prejudecăţi şi rezerve faţă de străini, şi astfel casa şi familia devin scopul, începutul şi sfârşitul existenţei dumneavoastră. Familia, casa şi grădina pot reprezenta pentru dumneavoastră întreaga lume.

Vă atrage trecutul şi sunteţi înclinat să strângeţi şi să depozitaţi lucruri vechi. Dulapurile şi bucătăria dumneavoastră sunt rareori goale. Vă plac mult călătoriile, dar întotdeauna simţiţi nevoia să vă întoarceţi repede acasă.

Când aveţi propria dumneavoastră casă vă complicaţi mult prea mult până să v-o faceţi confortabilă. Vă place să o decoraţi cu minuţiozitate până la cele mai mici amănunte. Acasă vă simţiţi în siguranţă şi aceasta face să iasă la iveală partea cea mai bună a caracterului dumneavoastră. Cei născuţi în zodia Racului îşi aleg deseori meserii pe care să le practice acasă, fiindu-le mai uşor să primească pe cineva decât să plece ei. Au inspiraţie din belşug, ceea ce favorizează o muncă de creaţie care poate fi desfăşurată acasă. Pot fi scriitori sau artişti.

Veţi petrece acasă mai mult timp decât cei născuţi sub alte semne ale zodiacului. Sunteţi mândru de casa dumneavoastră şi de ceea ce posedaţi şi vă bucuraţi de complimentele celor pe care îi găzduiţi. Nu veţi putea fi fericit dacă nu veţi avea o viaţă de familie armonioasă, îmbelşugată şi, deşi casa dumneavoastră nu va fi prea modernă, va fi întotdeauna confortabilă.

Prietenii nativilor Rac

Vă place să aveţi mulţi prieteni, dar firea dumneavoastră oscilantă vă face să-i schimbaţi destul de des. Prietenii vă cred sensibil, retras şi timid, dar în realitate sunteţi foarte dornic să vi se dea ocazia să fiţi observat, să ajungeţi în frunte. Dacă prietenii vă trec cu vederea, vă ignoră sau vă neglijează, deveniţi morocănos şi iritabil.

Egocentrismul se ascunde în spatele multora din reacţiile dumneavoastră. Pentru că simţurile dumneavoastră sunt atât de ascuţite şi imaginaţia atât de activă, aveţi tendinţa să luaţi orice jignire sau insultă mult mai în serios decât ar trebui, sau să credeţi că prietenii se amestecă în treburile dumneavoastră. Fiţi însă liniştit, pentru că şi ei au propriile lor probleme.

Vă place să discutaţi cu vechii prieteni despre „vremurile trecute”. Intuiţia vă va spune când aţi găsit un prieten adevărat, iar dacă veţi pierde unul, va fi o mare nenorocire pentru dumneavoastră. S-ar putea chiar să-i idealizaţi şi să-i răsfăţaţi pe cei pe care îi simpatizaţi, mai ales dacă se potrivesc firii dumneavoastră romantice şi imaginative. Niciodată nu veţi uita o cât de mică manifestare de bunăvoinţă din partea lor.

Dragostea nativilor Rac

Viaţa este ternă pentru dumneavoastră fără dragoste. Sunteţi afectuos şi loial, mergând până la sacrificiu de sine, acolo unde este vorba de dragoste. Dar dragostea este deseori pentru dumneavoastră o fantezie de moment pe care nici măcar nu încercaţi s-o explicaţi.

Există totuşi momente în care sunteţi foarte susceptibil la apropierea cuiva. Dar odată ce v-aţi îndrăgostit, sensibilitatea, imaginaţia şi afecţiunea se manifestă pe de-a întregul. În funcţie de cel cu care intraţi în contact, puteţi simţi nevoia să vă retrageţi în interior şi apoi să căpătaţi încredere, evitând astfel o atitudine dominatoare sau critică, care este determinată numai de un sentiment de nesiguranţă. Sunteţi adaptabil şi o personalitate puternică are o mare influenţă asupra dumneavoastră. Înclinaţi să fiţi mult prea impresionabil.

Omul pe care îl iubiţi este totul pentru dumneavoastră şi s-ar putea să găsiţi foarte rar pe cineva care să se potrivească idealului pe care vi l-aţi făcut. Pretenţiile dumneavoastră sunt mari, câteodată chiar prea mari şi puteţi fi dezamăgit când vedeţi că persoana aleasă nu este la nivelul lor. Sunteţi foarte grijuliu în alegere dar, odată ce v-aţi hotărât, afecţiunea dumneavoastră va fi constantă. Poate că este greu să vă placă cineva dar, odată ce a apărut omul potrivit, el poate fi sigur de statornicia dumneavoastră.

Aveţi o natură posesivă şi puteţi deveni dominator şi gelos. Câteodată dragostea dumneavoastră suferă din această cauză; sunteţi foarte sensibil şi suferiţi adesea dacă nu vi se oferă destulă atenţie. Dacă în relaţia cu ființa iubită nu există armonie perfectă, deveniţi foarte încăpăţânat şi inflexibil. Totuşi sunteţi influenţat mult de cei pe care îi iubiţi şi doriţi să le faceţi pe plac.

Există compatibilităţi cu zodiile: Leu, Fecioară, Scorpion, Peşti, Taur, Gemeni. Incompatibilităţile se manifestă faţă de zodiile: Balanţă, Capricorn, Berbec.

Sexualitatea nativilor Rac

Bărbatul Rac este sigur pe dotarea sa sexuală şi nu simte nevoia să facă curte unei femei. El are o senzualitate aproape feminină şi prin trăirea unor stări erotice puternice, dă femeii fericire şi împlinire. Este foarte sensibil la mângâieri. El nu poate fi dominat de femei, dar doreşte foarte mult să fie încurajat în jocul erotic. Are rara capacitate de a-şi transfigura iubita transformând-o în idealul său feminin, cel puţin în fazele de început ale unei relaţii.

Femeia Rac trăieşte profund, din toată fiinţa sa, experienţa erotică. Sexualitatea sa este mai mult instinctuală. Este senzuală, plină de feminitate şi foarte fluctuantă, dorinţele sale depinzând de capricii de moment.
Bărbatul care vrea să o domine, va duce cu ea o luptă pentru putere.
Pielea şi buzele ei sunt foarte sensibile.
În relațiile sale amoroase, femeia Rac acordă o mare importanță aspectelor sufletești.

Căsătoria nativilor Rac

Aceasta este o ocazie de fixare, căminul şi familia fiind foarte importante pentru dumneavoastră. Casa este un refugiu în care vă ascundeţi de vicisitudinile vieţii din afară. O căsătorie fericită, un cămin fericit, înseamnă totul pentru dumneavoastră şi vă bucuraţi de familie din toată inima. Ştiţi că asta înseamnă pentru dumneavoastră o viaţă normală, completă şi vă străduiţi să o realizaţi. Deşi căutaţi dragostea şi pasiunea, este foarte posibil să faceţi şi o căsătorie de convenienţă, pentru că doriţi să vă simţiţi ancorat.

Soţul născut în zodia Racului este un om dificil, deşi are o fire maleabilă. Îşi iubeşte căminul dar este pasiv, leneş şi prea îngăduitor cu sine. Se poate căsători pentru bani, situaţie socială sau orice alt motiv, cu condiţia să-i aducă o poziţie stabilă şi confort familial. Obţine în general ceea ce doreşte pentru că este foarte agreabil când se străduieşte. Caută şi doreşte să fie devotat, gândurile îi sunt în întregime ocupate de soţie şi viaţa de familie, dar intenţiile sale bune nu se realizează atunci când se amestecă în treburile casnice. Încearcă să-şi înveţe soţia să gătească sau să deretice şi este mai greu de mulţumit decât alţi soţi. Poate fi posesiv şi dificil, dar de obicei este fidel.

Soţia născută în zodia Racului este înţelegătoare şi foarte absorbită de căsnicie. Are nevoie de protecţia pe care i-o oferă soţul. Îşi va aşeza soţul pe un piedestal şi, dacă el o dezamăgeşte, va suferi un şoc emoţional.
Ea oferă soţului putere spirituală în schimbul ajutorului pe care i-l dă el în problemele de viaţă. Este tipul de soţie care este la fel de grijulie cu soţul ei ca şi cu copiii. Este necesar să fie mai independentă.

Copiii nativilor Rac

Latura maternă a naturii dumneavoastră este foarte puternică. Sunteţi fericit dacă aveţi o familie mare. Un sprijin adecvat şi o educaţie îngrijită acordată copiilor este foarte importantă pentru dumneavoastră.

Femeile din Rac sunt mame excelente şi chiar bărbaţii din această zodie au în ei ceva matern. Deşi copiii pot să pară uneori o povară, puteţi renunţa la distracţii spre a vă îndeplini datoriile faţă de ei. Copiii vă sunt extrem de devotaţi.

Copiii născuţi în zodia Racului sunt extrem de impresionabili şi au nevoie de înţelegere emoţională şi atenţie.

Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodiac Rac

Deşi sunteţi extrem de sensibil, de cele mai multe ori sunteţi capabil să vă controlaţi emoţiile. Sunteţi capabil de o adâncă înţelegere şi compasiune, pe care vi le exprimaţi într-un mod sincer.

Sunteţi capabil să dezvoltaţi dimensiunea spirituală, ocupându-vă de problemele evoluţiei umane. Imaginaţia și intuiția dumneavoastră sunt foarte vii şi puteţi percepe uşor simţămintele şi gândurile altora, ca şi atmosfera unui loc.

Dragostea dumneavoastră pentru casă se poate dezvolta, găsindu-şi expresia în patriotism. Aveţi un puternic simţ al tradiţiei. Sunteţi receptiv la nou şi ataşat totodată de vechi.
Sunteţi compasiv şi tolerant. Prietenii şi familia vă găsesc tandru, blând şi gata să ajutaţi pe cineva la nevoie. Aveţi simţul umorului şi nu sunteţi răzbunător. Sunteţi mai pozitiv, mai energic şi mai hotărât decât tipul inferior.

Partea puternică a zodiei Rac este profunzimea neobişnuită a sentimentelor sale, a intuiţiilor si a fanteziei, care pot fi dirijate de raţiune, fară a fi distruse însă de aceasta. Scopul lor este de a ne învăţa această profunzime şi abandonul total, fie într-o acţiune, fie în fața unei fiinţe sau a lui Dumnezeu.

Tipul de personalitate a unei fiinţe născute în zodia Rac ce prezintă un caracter inferior

Găsiţi că viaţa este grea şi nu vă place să vă consumaţi energia în lupta cu dificultăţile. Sunteţi incapabil să faceţi un efort pozitiv în orice direcţie. Va trebui să vă învingeţi timiditatea prin eforturi constructive în scopuri practice. Sunteţi iritabil când este vorba de moliciunea dumneavoastră şi aveţi fie un complex de inferioritate, fie unul de superioritate prin care consideraţi că aşa este mai bine să fiţi.

Căutaţi siguranţa şi ceva stabil de care să vă agăţaţi speranţele. Iubiţi foarte mult trecutul şi aveţi o idee exagerată despre „vremurile bune de altădată”.
Doriţi să fiţi protejat şi răsfăţat, să faceţi tot ceea ce vreţi fără să vi se opună cineva. Casa vă oferă siguranţă şi vreţi să fie un paradis în afara realităţii. Sunteţi un mizantrop. Trăiţi multe sentimente, dar acestea nu sunt profunde. Afecţiunea dumneavoastră nu se poate dezvolta într-o dragoste adevărată şi trăiţi doar pentru senzaţiile de moment şi distracţie.

Când grijile vă inundă, deveniţi ascuns. Sunteţi extrem de îngrijorat cu privire la viitor, dar vă lipseşte iniţiativa, iar indiferenţa şi inerţia vă fac să căutaţi calea cea mai uşoară de scăpare. Sunteţi pasiv, leneş şi nu aveţi un plan în viaţă. Dacă vă daţi seama de aceasta şi daţi mai puţină atenţie sentimentalismului, sunteţi pe drumul cel bun.


Citiţi şi:

Elemente de astrologie Karmică

Tipologiile erotice feminine


yogaesoteric
2 iulie 2014

 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More