Zodia Taur

Cea mai importantă năzuinţă a omului este să obţină o valoare şi să o poată păstra.
Lewis Mumford

Tot ce ai, năzuieşte să te aibă.
Regina Elbert

Eroismul înseamnă să fii capabil de a renunţa la obişnuinţă şi siguranţă.

Rollo May


Soarele se află în acest semn zodiacal din data de 22 aprilie până la 21 mai.
Atributele esenţiale ale zodiei Taurului sunt: feminin, moderat, nocturn, interiorizat, volitiv şi material.
Elementul subtil predominant este pământul în aspect fix, pasiv, conservator.
Planeta guvernatoare a zodiei Taur este Venus în aspect nocturn (–).
Aceşti nativi sunt copiii Mamei pământ şi prin influxurile astrale ale acestei zodii învăţăm se ne bucurăm de plăcerile simple şi concrete ale vieţii de zi cu zi.

Principiul de bază al Taurului este orientat către trup şi materie: apropierea fizică, securitatea materială, lucruri concrete, palpabile, sentimentul înrădăcinării în lume, terenul fix de sub picioare. Zodia Taur simbolizează natura, terenurile, puterea de a rezista, lucrurile stabile şi durabile.

Atunci când Soarele intră în zodia Taur, sunt amplificate următoarele calităţi: rezistenţa, munca, răbdarea, calmul, sentimentele durabile, buna gestiune materială. Defectele pe care nativii aceastei zodii de pot manifesta sunt: lentoarea, lăcomia, încăpăţânarea, inerţia, lenea, prejudecăţile, gelozia, posesivitatea, naivitatea.

Aceşti nativi se află sub influenţa planetei plăcerilor şi a iubirii – Venus, şi a elementului pământ, fiind caracterizaţi de atracţie pentru artă şi frumuseţe, spirit practic, orientare către lucruri sigure, senzualitate, conştiinţa propriului trup, bunătate sufletească, fidelitate, durabilitate, pragmatism, realism, capacitate de a-i susţine pe ceilalţi.

Taurul este cel mai constant dintre semnele zodiacale, de aceea se teme de schimbare şi de necunoscut. El se adaptează mai greu la situaţiile neobişnuite şi durează un timp până când abordează ceva nou. De aceea apreciază tot ce îi asigură securitatea, îi dovedeşte valoarea personală sau îi îndeplineşte nevoile şi are tendinţa de a poseda toate aceste lucruri sau persoane. Aspectele care îi trezesc interesul trebuie să fie palpabile şi prezente, oferind date concrete spre a fi observate.
Caracteristici generale ale celor născuți în zodia Taurului:

Sănătatea nativilor Taur

Dacă sunteţi nativ Taur, atunci roşiţi adesea şi pielea dumneavoastră are o strălucire naturală. Sunteţi robust şi păreţi înzestrat uneori cu o energie supraomenească. Suportaţi mai bine decât alţii stresul şi încordarea. Boala vă doboară greu, dar vă şi însănătoşiţi foarte greu, deoarece puterea dumneavoastră de recuperare este foarte mică. Sunteţi mai predispus la răceală decât alţii şi nu trebuie să neglijaţi nici cel mai mic simptom – mai ales durerea în gât. Trebuie să evitaţi grăsimile. Deseori, pentru dumneavoastră, cantitatea contează mai mult decât calitatea şi aveţi tendinţe spre îngrăşare.

Munca nativilor Taur

Vă descurcaţi bine în ceea ce privește majoritatea tipurilor de muncă dacă aveţi o pregătire corespunzătore. Sunteţi metodic şi la început aveți tendința să vă  adaptați mai greu. De regulă, străluciţi prin tenacitate. Prudenţa vă face să căutaţi o bază stabilă, fermă în afaceri şi vă place să folosiţi metode deja verificate. Nu vă place riscul şi gândiţi dinainte fiecare mişcare. Acţionând astfel, riscaţi să cădeţi în rutină. Ca un bun constructor, vă asiguraţi întotdeauna dacă fundaţia este solidă, înainte de a construi suprastructura. Vreţi ca realizările dumneavoastră să dureze în timp. Puteţi fi un bun administrator şi ştiţi să menţineţi ordinea şi disciplina. Daţi dovadă de autocontrol şi sunteţi inflexibil în urmărirea ţelului propus. Sunteţi răbdător, conservator şi constructiv.

Cele mai potrivite meserii sunt cele care nu necesită prea multe modificări, cum ar fi: administraţia, arhitectura, munca în industrie, tehnică şi statistică. Creativitatea este o latură a temperamentului dumneavoastră, deoarece aveţi chemare pentru frumos şi pentru ceea ce încântă simţurile. Deseori vă este însă greu să vă exprimaţi, datorită circumstanţelor. Sunteţi atras de artă şi vă puteţi chiar consacra unei laturi a acesteia. Vă place să trăiţi la ţară şi aţi putea fi un foarte bun fermier.

Uneori vă aflaţi într-o poziţie de subordonat, dar aceasta nu vă afectează moralul. Sunteţi abil în a câştiga bani pentru alţii. Munciţi cu bucurie dacă vă place ceea ce faceţi şi vă îndepliniți sarcinile cu grijă şi minuţiozitate. Este bine ca asociaţii dumneavoastră să nu vă confrunte brusc cu idei noi.

Banii nativilor Taur

Este primejdios să idolatrizaţi banii şi lucrurile pe care le puteţi cumpăra cu ei. Aveţi răbdare şi tenacitate să economisiţi până faceţi avere. Dacă însă exageraţi în această direcţie, deveniţi lacom. În cazul nativilor Taur există o tendință pronunțată către materialism. Idealurile dumneavoastră sunt legate de a avea o proprietate şi o poziţie socială. Sunteţi cinstit în privinţa banilor şi nu veţi refuza niciodată să acordaţi un ajutor financiar.

În tinereţe sunteţi prevăzător cu banii şi vă feriţi să-i risipiţi, dar, odată ce aţi agonisit avere, începeţi să cheltuiţi mai mult. Nu vă risipiţi însă tot venitul şi păstraţi întotdeauna o rezervă. De aceea, sunt rari cei care se ruinează. Uneori puteţi fi chiar foarte norocos. Vă atrag slujbele bine plătite, mai ales comerţul de lux, pentru că vă place tot ceea ce face viaţa mai uşoară şi vreţi să vă bucuraţi de comfort. Doriţi bani nu de dragul lor, ci pentru ceea ce puteţi obţine cu ei.

Prietenia nativilor Taur

De obicei sunteţi loial faţă de prieteni iar oamenii vă vor căuta prietenia pentru că se simt bine în compania dumneavoastră şi vă admiră sinceritatea şi înţelegerea. Sunteţi întotdeauna gata să daţi sfaturi, bazate de obicei pe o gândire conservatoare. Vă place să fiţi prieten cu oameni cunoscuţi, influenţi, care vă pot fi de folos.

Păreţi atât de blând şi cumsecade, încât se pare că este imposibil să vă înfurie cineva, de aceea uneori oamenii merg prea departe în această presupunere şi se trezesc copleşiţi de furia dumneavoastră aparent iraţională.
Pe cât de buni vă sunt prietenii, pe atât de îndârjiţi vă sunt duşmanii. Vă faceţi duşmani prin natura dogmatică şi inflexibilă, care nu acceptă compromisuri.

Dragostea nativilor Taur

Aveţi o atitudine naturală faţă de dragoste şi intraţi uşor în astfel de relații. Sunteţi totuşi înclinat spre loialitate în dragoste şi sentimentele dumneavoastră sunt profunde.

Sunteţi tăcut, liniştit, dar sub această aparenţă puteţi fi gelos, posesiv şi pasional. Aveţi nevoie de mai mult idealism şi de mai puţin spirit practic într-o relaţie. Sunteţi mai mult calculat decât spontan şi, odată ce aţi hotărât că o anumită persoană este idealul dumneavoastră, veţi face tot ce vă stă în putință pentru a o cuceri.

Căutaţi calităţi interioare la fiinţa pe care o iubiţi şi nu vă grăbiţi. Aveţi nevoie de o dragoste stabilă şi de afecţiune, pe care sunteţi capabil să le dăruiţi la rândul dumneavoastră.

Există compatibilităţi cu următoarele zodii: Gemeni, Rac, Peşti, Fecioară, Capricorn, Berbec. Incompatibilităţile apar în relaţiile cu: Leu, Scorpion, Vărsător.

Sexualitatea nativilor Taur

Bărbatul născut în zodia Taur este sigur de virilitatea sa, în care are mare încredere. Fiind sensibil la frumos, are o atracţie deosebită către femeile rafinate. Prezenţa sa face pe orice femeie să se simtă mai tânără şi mai frumoasă. Numeroasele sale prietenii cu femeile nu se bazează neapărat pe relaţii sexuale. Astfel, orice legătură cu un bărbat Taur este foarte plăcută. Prin modul său de a face dragoste, poate fi considerat un bun amant, dăruind fericire oricărei femei. Îi place să facă dragoste, dar aceasta nu reprezintă faptul cel mai important pentru el.

Femeia născută în zodia Taur se poate bucura de deliciile amorului mai ales atunci când ea este cea care alege. Atunci va revela o pasiune puternică, care îl va face pe iubitul său să cunoască adevărate stări de extaz. Dăruirea sa va fi totală, abandonându-se iubirii, iar fericirea pe care ea o cunoaşte o ajută în înţelegerea mai profundă a fiinţei sale interioare. În cazul în care acceptă, totuşi, o relaţie sexuală cu un bărbat pe care nu îl iubeşte, poate oferi chiar imaginea unei femei frigide şi dezamăgitoare din punct de vedere sexual.

Femeia din zodia Taur doreşte să fie cucerită pas cu pas, deoarece ei nu îi place să fie sedusă sau luată prin surprindere. Dar odată cucerită, ea se va modela după iubitul ei, făcându-l pe acesta să cunoască adevăratele culmi ale fericirii. În acest caz, disponibilitatea erotică a femeii Taur va fi uriaşă, fiind capabilă să facă dragoste ore în șir. Întotdeauna, însă, amantul ei va întâmpina, în perioada de început a relaţiei, un comportament ce se poate afla la toate extremele posibile.

Căsătoria nativilor Taur

Căutaţi căsătoria şi siguranţa pe care aceasta v-o oferă. Căsătoria înseamnă pentru dumneavoastră stabilitate şi cei născuţi în Taur sunt soţi devotaţi şi soţii iubitoare. Vă luaţi responsabilităţile legale în serios. Vă veţi îndeplini întotdeauna obligaţiile sociale şi băneşti. Sunteţi foarte potrivit pentru căsătorie şi pentru viaţa casnică.

Sunteţi cald şi iubitor şi, cu toate că uneori nu există variaţie, absenţa noutăților nu vă deranjează. Sunteţi înţelegător atâta timp cât sunteţi tratat corect. În caz contrar, puteţi deveni foarte sarcastic faţă de ființa iubită, dar în general, urâţi neînţelegerea şi cearta.

Având o natură emoţională puternică şi senzitivă, cuplată cu o capacitate intelectuală, veţi suferi dacă vă veţi căsători cu o persoană aflată sub nivelul dumneavoastră.

Soţul născut în zodia Taur are toate calităţile necesare succesului în căsătorie. Îşi adoră soţia şi copiii şi face orice efort pentru a le asigura bunăstarea. Vrea ca familia să aibă cea mai bună casă şi copiii cea mai bună educaţie. El se poate căsători cu o femeie de rang social mai înalt, deoarece este ambiţios. Uneori, violenţa naturii lui emoţionale răbufneşte, dar este compensată de generozitate şi fidelitate. Orice interes exterior care poate interveni în rutina casnică este trecător, dar îi place să fie şef la el acasă şi respinge încercările soţiei de a-i conduce afacerile. Are un deosebit simţ pentru frumos şi soţia trebuie să fie mereu atrăgătoare pentru a-l mulţumi. Îi place să ştie că este singurul răspunzător de fericirea conjugală. Rareori găseşte că viaţa casnică este obositoare şi nu regretă zilele în care era liber să facă ce voia.

Soţia născută în Taur este mereu bine dispusă, îi place să fie tratată cu blândeţe şi apreciază luxul. Calităţile ei predominante sunt modestia, amabilitatea şi serviabilitatea, care sunt relevate atunci când se mărită cu un om cumsecade. Poate fi frumoasă şi posedă calităţi deosebite pe care ştie să le pună în valoare. Are o mare nevoie de a se simţi protejată. Este cea mai dependentă şi devotată soţie, având o afecţiune foarte adâncă faţă de familie. Se poate depăşi pe sine în acest sens, dacă este mulţumită de eforturile făcute de soţ pentru ea. Este rezervată şi calmă, dar sub această aparenţă poate fi geloasă şi foarte atrasă de lucrurile lumeşti. Se îndoieşte rareori de afecţiunea soţului. Divorţează rar şi preferă să suporte greutăţile, decât să-şi părăsească bărbatul. Natura ei este foarte potrivită cu viaţa casnică, şi poate fi considerată idealul feminin în întemeierea unui cămin. Cu toate că poate să-şi poarte singură de grijă, preferă să fie dependentă de cineva.

Casa nativilor Taur

Casa, familia şi banii sunt foarte importante pentru dumneavoastră. Vă place să staţi acasă şi nu căutaţi să vă recreaţi în afara căminului. Sunteţi un bun gospodar, iar căminul dumneavoastră este fericit, comfortabil şi odihnitor. Vă place să aveţi o casă frumoasă. Sunteti înzestrat cu bun-gust în alegerea decoraţiilor interioare. Aveţi un simţ deosebit al culorii şi deseori sunteţi chiar artist. Vă place să trăiţi într-un peisaj frumos. Aveţi darul să-i faceţi pe oameni să se simtă ca acasă. Nicăieri nu se mănâncă mai bine ca în casa unui persoane născute în zodia Taur.

Copiii nativilor Taur

Sunteţi sever cu copiii şi puteţi părea chiar tiran. Nu consideraţi că ei ar putea avea aceleaşi drepturi ca ale dumneavoastră şi pretindeţi mereu respect din partea lor. Oricum, aveţi intenţii bune de care şi copiii dumneavoastră vor beneficia pe parcurs.

Sunteţi un părinte capabil şi conştiicios, iar copiii vă vor aduce multe bucurii şi satisfacţii, mai ales atunci când i-aţi crescut cum trebuie. Sunteţi afectuos cu ei, dar nu prea indulgent.

Copilul născut în Taur are nevoie de siguranţă morală. Simte nevoia de dragoste şi încurajare. Datorită autocontrolului, poate părea independent, dar este pasibil de un complex de inferioritate. Ar trebui să fie mai mult lăudat decât mustrat. Cu multă atenţie, personalitatea lui se va dezvolta încet, dar sigur.

Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodia Taur

În general, nu sunteţi un intelectual, iar cele mai importante calităţi ale dumneavoastră sunt liniştea, siguranţa şi conservatorismul. Atitudinea conservatoare şi hotărâtă vă ajută să depistaţi repede greşelile şi să le remediaţi. Sunteţi omul cel mai potrivit pentru a aduce la îndeplinire ideile altora.

Aveţi un simţ deosebit al culorilor şi munca dumneavoastră artistică reflectă dragostea pentru armonie. Ambiţia vă va ridica pe culmi înalte în plan material şi veţi şti întotdeauna să discerneţi între bine şi rău. Cu toate că sunteţi destul de hotărât şi entuziast în ceea ce faceţi, nu întreprindeţi nimic fără să reflectaţi bine înainte.

Sunteţi perseverent şi hotărât, dar uneori aceste calităţi pot fi latente şi aveţi nevoie de stimuli exteriori pentru a realiza ceea ce doriţi. Viaţa v-ar putea fi frumoasă şi armonioasă dacă încăpăţânarea dumneavoastră înnăscută nu v-ar face să vă repeziţi cu capul înainte în obstacole, în loc să le ocoliţi.

Tipul de personalitatea a unei fiinţe născute în zodia Taur ce prezintă un caracter inferior

Puteţi fi încăpăţânat până la brutalitate şi orb în faţa raţiunii. Vă displace să fiţi contrazis şi nimeni nu vă poate grăbi. Încăpăţânarea dumneavoastră merge până la conservatorism şi atitudine antiprogres.

Sunteţi foarte hotărât în decizii, iar odată ce aţi luat o hotărâre, nimic nu o poate schimba. Uneori sunteţi mult prea prudent. Cea mai mare slăbiciune a dumneavoastră este materialismul. Spiritul de posesiune poate să vă strice caracterul, care în general este bun. Deşi aveţi vederi largi şi proiecte mari, sunteţi avar şi meschin în mărunţişuri.

N-aveţi încredere în oameni şi puteţi fi suspicios în privinţa corectitudinii celorlalţi. Vă enervaţi greu, dar, odată enervat, sunteţi şi mai greu de calmat. Cu toate că iertaţi o răutate, nu faceţi aceasta prea uşor. Puteţi cădea în inerţie şi lene, dar aceste vicii trebuie să fie foarte puternice pentru a vă lăsa dominat de ele.


Citiţi şi:

Planeta Venus în semnele zodiacale

Influxul subtil astral al planetei Venus


yogaesoteric
20 mai 2014

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More