10 antibiotice naturale: aspecte despre care companiile farmaceutice preferă să nu vorbească

În caz de boală, primul gest pe care îl fac majoritatea oamenilor este să se adreseze medicului în speranța ca acesta să le prescrie pastile, siropuri sau alte leacuri minune ce i-ar vindeca imediat. Dacă este vorba despre infecții bacteriene, medicul prescrie antibiotice. Dar aceste medicamente aduc cu sine și un număr de efecte secundare.

Antibioticele distrug microflora naturală a intestinelor și bacteriile utile organismului, favorizând apariția nu doar a alergiei alimentare și a diferitor dereglări intestinale, dar și slăbirea imunității organismului.

Dacă însă dorim să utilizăm înlocuitori naturali ai antibioticelor, aceștia nu sunt greu de găsit – s-ar putea să-i aveți chiar în bucătăria proprie! Mama natură ne oferă în dar numeroase produse care au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale puternice și sunt capabile să ne protejeze organismul împotriva bacteriilor dăunătoare.

În continuare iată 10 dintre cele mai bune antibiotice care se găsesc chiar în casele noastre!

Usturoiul

Usturoiul este un puternic antibiotic natural. Luptă în mod activ cu bacterii ca stafilococul, streptococul și altele. Cercetările au demonstrat că pacienții care zi de zi au consumat usturoi au scăpat de multe probleme de sănătate precum diabet, tensiune sanguină înaltă, alergie, dureri ale dinților, dureri ale inimii.

Hreanul

Această plantă nu doar ajută organismul în lupta sa cu infecțiile dar, de asemenea, crește și activitatea sistemului imunitar, este eficientă în tratarea guturaiului și a diferitor infecții ale căilor respiratorii. De asemenea, s-a demonstrat că întrebuințarea regulată în alimentație a hreanului poate distruge bacteriile responsabile de boli ale tractului urinar.

Fructele și legumele cu un conținut bogat de vitamina C

Vitamina C, după cum bine știm, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește capacitatea organismului de a lupta împotriva bolii, de a se vindeca în urma mușcăturilor de șarpe, de a combate infecțiile bacteriene și virale, de a vindeca rănile. Vitamina C se găsește în cantități mari în următoarele fructe: coacăze, portocale, lămâi, kiwi, căpșuni, prune și pepeni verzi; și în următoarele legume: ardei, ceapă, pătrunjel, varză, sparanghel, roșii și spanac.

Mierea de albine

Mierea de albine este apreciată din timpuri străvechi datorită efectelor sale curative unice. În popor aceasta chiar mai este denumită antibiotic natural. Acest produs are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice pe care le putem utiliza pentru bunăstarea noastră.

Scorțișoara

Scorțișoara poate fi utilizată atât ca un condiment cât și ca medicament. De fapt, proprietățile sale curative sunt cu adevărat unice! Nenumăratele substanțe utile de care scorțișoara dispune din plin sunt capabile să stopeze creșterea și înmulțirea bacteriilor și fungilor din trup, printre care se numără și candida. Este bogată în substanțe antioxidante. De asemenea, condimentul are un efect benefic asupra pancreasului, reglând nivelul de zahăr și insulină din sânge, fiind foarte utilă în prevenirea diabetului.

Ghimbirul

Ghimbirul este folosit în mod tradițional în tratarea răcelii și gripei, dar proprietățile sale diuretice au fost descoperite relativ recent. Conform cercetărilor, ghimbirul ajută la distrugerea virusului gripei și îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a se lupta cu infecția. Ghimbirul este recomandat pentru a preveni grețurile și vărsăturile, răul de mișcare, în timpul sarcinii și în timpul chimioterapiei.

De asemenea, ghimbirul este utilizat pe scară largă pentru tratarea indigestiei, pentru a reduce durerea provocată de osteoartrită și chiar pentru prevenirea pe cale naturală a cancerului.

Eucaliptul

Eucaliptul poate fi utilizat în calitate de antibiotic local, deoarece aplicat pe piele distruge bacteriile. Această plantă consumată în calitate de supliment alimentar în ceai ajută în lupta cu infecțiile, la tratarea tuturor tipurilor de tuse și este un antipiretic eficient. Eucaliptul este, de asemenea, considerat un antiseptic natural care ucide ciupercile, bacteriile și virusurile.

Echinaceea

Această plantă conține substanțe care cresc activitatea sistemului imunitar, calmează durerea, reduc inflamațiile și au efect antiviral și antioxidant. Specialiștii în terapii alternative recomandă utilizarea acesteia pentru tratarea infecțiilor tractului urinar, candidozei, infecțiilor urechii, micozei, sinuzitei, rinitei alergice (boala fânului) și pentru vindecarea rănilor. Conform studiilor, extractul de echinaceea luptă activ cu virusul herpetic, cu răceala și gripa, de asemenea neutralizează bacteria Staphylococcus aureus.

Oțetul de mere

Acest produs conține acid malic, care este cunoscut pentru proprietățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice. Oțetul de mere anihilează toate tipurile de microbi care atacă gura și acționează ca un burete, absorbind toxinele și microorganismele dăunătoare.

Frunzele de dafin

Frunzele de dafin au proprietatea uimitoare de a inhiba sau distruge o gamă largă de microbi și ciuperci dăunătoare, permițând bacteriilor utile trupului nostru să se multiplice.

Prevenirea este cea mai bună apărare împotriva bolii! Este necesar doar să adăugăm aceste alimente în alimentația noastră de zi cu zi și să fim încrezători că ele vor avea grijă de sănătatea noastră.

Citiți și:
Acest antibiotic natural distruge 650 de agenți patogeni diferiți și infecții în 72 de ore
Cu mult timp înainte de folosirea pastilelor ce se bazează pe sinteza chimică, strămoşii noştri utilizau aceste 12 antibiotice perfect naturale

 

yogaesoteric
23 septembrie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More