10 sfaturi despre cum să alungi cancerul din casă

 

Cancerul reprezintă o amenințare pentru fiecare persoană de pe planetă. În ciuda faptului că oamenii de știință nu au încă o opinie comună despre motivul pentru care unii oameni se îmbolnăvesc de cancer, iar alții nu, există mulți factori, numiți cancerigeni, care cresc semnificativ riscul apariției acestei boli. Acești factori afectează activitatea vitală a celulelor, otrăvindu-le atât pe ele cât și spațiul extracelular care le înconjoară, limitând fluxul de substanțe nutritive în celulă, slăbind sistemul imunitar, afectând ADN-ul celulei, provocând mutații. Toate acestea conduc la faptul că celulele sunt afectate și chiar riscă să moară.

Mecanismul genetic care le anulează moartea biologică (apoptoza) le face puțin vizibile pentru sistemul imunitar, le modifică radical metabolismul și, de asemenea, forțează aceste celule la o diviziune necontrolată. Aceste celule modificate primesc, de asemenea, capacitatea de a suporta condiții foarte toxice și chiar acumulează o cantitate mare de toxine și agenți patogeni (ceea ce explică rezistența la chimioterapie a celulelor canceroase).

Deoarece petrecem cea mai mare parte a timpului acasă, este recomandabil să îndepărtați toți acești factori cancerigeni pentru prevenirea cancerului și este absolut necesar să scăpați definitiv de ei dacă vi s-a stabilit un asemenea diagnostic.
Există mulți factori și în afara casei noastre care pot duce la apariția cancerului. În primul rând, aceștia sunt factorii dăunători din mediu înconjurător, lipsa substanțelor nutritive (a nu confunda cu malnutriția), lipsa soarelui și a contactului cu natura, climatul nefavorabil pentru dvs. etc.

Fiecare persoană ar fi binevenit să se străduiască să minimizeze efectele factorilor nocivi. Dar există și măsuri mai puțin cunoscute, dar absolut necesare, care este indicat să fie introduse în viața dvs., mai exact în casa dvs.

Iată 10 factori casnici care sunt cancerigeni sau care duc la dezvoltarea cancerului.

Urmăriți nivelul radonului din casă

Radonul este un gaz inodor, incolor și este un produs natural al descompunerii uraniului în pământ. Acesta intră în casă prin pământ/podea. Este necesar trebui să fie atenți la radon mai ales cei care locuiesc în case private sau la primul etaj al clădirilor.

Metale toxice și alte toxine din ustensilele casnice

Înlocuiți toate vasele din teflon. În ciuda confortului acestor vase, gazele toxice formate la temperaturi ridicate sunt extrem de periculoase la fiecare utilizare și sunt cancerigene.
Înlocuiți și vasele din aluminiu. Când este încălzit, aluminiul poate pătrunde în alimentele și poate provoca diverse boli ale sistemului nervos și imunitar. De asemenea, este indicat să înlocuiți folia de aluminiu cu o hârtie specială.

Debarasați-vă de cuptorul cu microunde, deoarece, în afară de radiațiile periculoase, alimentele dvs., fierte sau încălzite în acesta, devin moarte și nerecunoscute de organism.

Covoarele sintetice, precum și mobilierul tapițat și alte tipuri de mobilier, în care se folosesc substanțe pentru mărirea rezistenței, cum ar fi cele anti-incendii, materiale impermeabile, rezistente la vopsea etc., reprezintă, de asemenea, un pericol în casa dumneavoastră. Acestea conțin toate substanțele cancerigene cunoscute care poluează aerul din casa dvs. prin eliberarea constantă a particulelor nocive care sunt invizibile și inodore. Studiile arată că aceste particule se acumulează în sângele oamenilor într-un ritm alarmant, provocând cancer și alte boli cronice. Covoarele sunt deosebit de periculoase și pentru copiii care se joacă pe ele și, în afară de inhalarea substanțelor dăunătoare din covoare, ei își freacă pielea de ele. Iar la contactul cu pielea, orice substanță ajunge în sânge în 30 de secunde.

Produse cosmetice și de îngrijire personală

Evaluați produsele dvs. cosmetice în ceea ce privește conținutul în substanțe cancerigene, metale grele și xeno-hormoni. Orice femeie care folosește cosmetice primește aproximativ 2,5 kg de substanțe nocive pe an, care sunt absorbite prin piele. Când sunt aplicate pe piele, ele sunt absorbite prin pori și ajung direct în sânge, otrăvind țesuturile organismului, acumulându-se în ele, supraîncărcând ficatul și sistemul imunitar, perturbând activitatea hormonilor, provocând mutații în celule.

Pentru a reduce efectele distructive ale acestor substanțe toxice pentru organism, este logic să începeți utilizarea produselor cosmetice organice. Produsele cosmetice organice sau cosmeticele din ingrediente naturale pot fi puțin mai scumpe, dar în cele din urmă veți economisi prin faptul că vă veți trata mai puțin. Același aspect este valabil și pentru produsele de îngrijire personală: șampoane, geluri, deodorante, săpun, pastă de dinți etc.

Plasticul din casă și, mai ales, în bucătărie, nu este numai un agent cancerigen periculos, ci duce și la infertilitate, obezitate și intoxicație generală a organismului.

Nu mai cumpărați conserve, apă în sticle de plastic și aruncați recipientele din plastic folosite pentru mâncare. Atunci când materialul plastic este încălzit, acesta eliberează vapori toxici care sunt absorbiți de mâncarea încălzită. Acești aburi sunt toxici și cancerigeni.

Alimentele conservate ambalate în cutii de staniu și aluminiu au de obicei o concentrație foarte mare de aceste metale. Multe alimente conservate, în cursul prelucrării sunt contaminate cu bisfenol A (BPA) – care este un xeno-estrogen, care mărește expunerea țesuturilor organismului la estrogeni, provocând cancer și infertilitate.
De asemenea, cumpărați apă în sticle de sticlă.

Înlocuiți produsele de curățat din casa dvs.

Cercetătorii au descoperit că femeile care folosesc foarte frecvent produse de curățare și odorizatoare în casele lor, au un risc crescut de cancer mamar. Mulți detergenți, agenți de îndepărtare a petelor, purificatoare de aer și produse similare conțin substanțe cancerigene puternice. Veți fi surprins de cât de multe substanțe naturale, netoxice, găsiți în magazinele de specialitate sau pe Internet, care curăță la fel de bine ca produsele de curățare cunoscute, iar unele dintre ele le puteți face chiar singuri folosind oțet, bicarbonat de sodiu, suc de lămâie.

Verificați ce materiale de construcție au fost folosite în casa dvs.

Multe dintre materialele care sunt folosite în clădiri rezidențiale conțin substanțe care provoacă cancer, nemaivorbind de poluarea mediului. Multe tipuri de izolație conțin sterol și fibră de sticlă, care sunt cancerigene. Formaldehida este adesea folosită ca material ieftin pentru podele laminate și emite vapori deja la temperatura camerei, iar concentrația moleculelor de formaldehidă în aer crește de mai multe ori când este încălzită sau în lumina directă a soarelui. Căutați un înlocuitor ieftin pentru aceste materiale sau utilizați alte materiale curate atunci când vă construiți sau vă renovați casa.

Înlocuiți produsele din casa dvs. cu produse organice

Dacă aveți posibilitatea, amenajați o grădină ecologică în curte sau pe balcon. Există tehnologii care permit cultivarea legumelor în spații surprinzător de mici. O nouă metodă numită „grădinărit pe un pătrat” vă permite să cultivați legume proaspete în spațiile mici ale apartamentelor din oraș. Acest fapt vă va salva de multe pesticide, fungicide și a alte „-cide” dăunătoare pe care le consumați cumpărând legume cultivate în mod industrial.

Electricitate murdară și internet wireless

Unul dintre cei mai puternici agenți cancerigeni din casele noastre sunt câmpurile magnetice electrice, antenele pentru comunicații mobile aflate în imediata vecinătate și stâlpi de înaltă tensiune din apropiere, precum și routerele Wi-Fi. S-a constatat că 50% dintre cazurile de cancer la copii sunt cauzate de acești factori. Un factor agravant este acela că aceste radiații nu se simt și, prin urmare, oamenii nu le percep ca fiind foarte dăunătoare.

Asigurați-vă că nu există antene de comunicații mobile pe acoperișul casei dvs. (distanța de siguranță este de cel puțin 300 m). În dormitor și în special în camera pentru copii, nu este indicat să fie conectate permanent aparate precum computere, televizoare etc.

Toate aparatele rotative cum ar fi mașinile de spălat, mașinile de spălat vase, uscătoarele de păr etc. generează câmpuri electromagnetice foarte puternice. Copiilor nu li se recomandă să se afle lângă ele când acestea funcționează. Un cuptor cu microunde radiază frecvențe dăunătoare la câțiva metri.

Ideal este ca în dormitor, în timpul somnului, să nu existe niciun dispozitiv conectat sau vreo lampă aprinsă. Înlocuiți Wi-Fi cu internet prin cablu sau opriți-l noaptea și atunci când nu aveți nevoie de el. Țineți telefoanele mobile la cel puțin 30 cm de copii. Nu-i lăsați să se joace noaptea la un computer sau pe tabletă. Radiațiile emise de aceste ecrane le vor perturba somnul.

Apa din casa ta

Unul dintre cei mai importanți factori de sănătate sau de boală din casa dvs. este apa. Apa de la robinet este apă moartă, fără vibrații vitale, cu abundență de clor, uneori fluorit (în unele țări, apa este fluorizată) și alte substanțe nocive care trec printr-un proces obișnuit de curățare. Apa subterană și apa din rezervoare conțin deja niveluri ridicate de hormoni, antibiotice și pesticide care poluează solul prin agricultura industrială.

Există sisteme de curățare a apei la intrarea în casă sau în apartament – sisteme de osmoză inversă. Există filtre foarte bune în 11 etape care purifică apa pentru băut și pentru folosirea la prepararea alimentelor (de exemplu EVA).

Folosiți capete de duș speciale cu filtru anti-clor, care se găsesc cu ușurință pe internet. Mulți nu știu că atunci când fac baie fierbinte sau un duș, o cantitate mare de clor intră prin piele și prin inhalație. Clorul este un agent puternic carcinogen care nu este cazul să fie subestimat.

Suntem alcătuiți 75% apă și, prin urmare, este extrem de importantă calitatea apei pe care o folosim. Apa are memorie și este capabilă, prin vibrațiile sale, să transmită informații către fiecare celulă. Multe afecțiuni cronice patologice pot fi vindecate numai prin alcalinizarea organismului cu ajutorul apei slab alcaline și prin apa potabilă cu vibrații ridicate. Pentru bolnavi, utilizarea acasă a unei ape curate, slab alcaline, cu vibrații bune este un element absolut indispensabil al tratamentului.

Condiții rele pentru un somn bun

Puțini oameni știu că melatonina este unul dintre cei mai importanți hormoni din organismul nostru și este produsă de glanda pineală, situată chiar în centrul creierului. El reglează ciclul zilnic al organismului, este necesar pentru funcționarea normală a sistemului imunitar și este un antioxidant puternic. Melatonina este produsă numai în timpul nopții (de la orele 21-22 până la ora 12-1 dimineața), și numai atunci când este întuneric deplin.

Aceste două condiții, somnul timpuriu (nu mai târziu de ora 22) și întunericul total sunt necesare pentru producerea melatoninei. Chiar și o mică lumină de la iPhone, iPad, semnalul de lumină de pe un televizor sau alt dispozitiv îi poate întrerupe producția. Este recomandat să aveți perdele sau jaluzele groase și să le închideți pentru a vă izola de lumina din stradă. În lipsa producției suficiente de melatonină, probabilitatea diagnosticării cu cancer crește semnificativ. Acesta este motivul pentru care este foarte important să re-echipați dormitoarele din casa dvs. pentru a putea crea întuneric total pentru somn.

Înlăturând chiar și un singur factor dintre cei enumerați, oferiți sistemului imunitar mai multe șanse de a face față celulelor canceroase.

Potrivit statisticilor, în funcție de țară, de cancer suferă de la fiecare a 2-a (în SUA, bărbați) până la fiecare a șasea persoană. Aceasta înseamnă că, dacă familia ta este formată din 4-6 persoane, atunci șansele ca cineva din familia ta să se îmbolnăvească de cancer sunt destul de mari. De aceea, îndepărtarea din casă a agenților cancerigeni este una dintre cele mai importante măsuri pe care le puteți lua pentru prevenirea acestei boli și o măsură absolut necesară în tratamentul acesteia.


Citiți și:

Nutriţie şi cancer

Cura anticancer. Paralelă între cura naturală și cura chimioterapică

 

yogaesoteric
17 septembrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More