Beneficiile surprinzătoare ale chlorellei. Cura cu acest superaliment întăreşte sistemul imunitar

Există peste 30 de specii de chlorella, însă doar două dintre ele sunt utilizate cu rol de supliment alimentar, Chlorella vulgaris şi Chlorella pyrenoidosa.

Bogată în nutrienţi şi principii active, chlorella este o sursă de fier şi vitamina C, precum şi de magneziu, zinc, cupru, potasiu, calciu, acid folic şi vitamine din complexul B.

Iată câteva dintre beneficiile pe care această valoroasă algă ni le aduce pentru sănătate:

Scade colesterolul

Ştiai că 3 grame de chlorella conţin aproximativ 100 de mg de acizii graşi Omega-3? Alga aceasta reprezintă unul dintre cele mai bune suplimente alimentare de ajutor în lupta împotriva nivelului mare de colesterol. Pe lângă faptul că scade valorile colesterolului rău, LDL-ul, chlorella contribuie şi la creşterea valorilor colesterolului bun, HDL-ul.

Creşte puterea de concentrare

Te simţi obosită, îţi ia mai mult timp să duci la bun sfârşit o sarcină asumată comparativ cu o altă perioadă? Îţi poţi stimula concentrarea cu ajutorul chlorellei.
Vitamina B12 din conţinutul ei, atunci când este luată zilnic, hrăneşte creierul, oferă mai multă energie şi, astfel, te ajută să închei ce ţi-ai propus într-un timp mai scurt. Totodată, vitamina B12 este utilă pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge. Astfel, oxigenul va ajunge mai uşor la organele din trup, inclusiv la creier, sporind puterea de concentrare.

Are grijă de sănătatea ochilor
Pentru a nu ne slăbi vederea, avem nevoie de carotenoide, cum sunt luteina şi betacarotenul. Potrivit unui studiu realizat de Societatea Americană de Optometrie, pentru a ne menţine sănătatea ochilor avem nevoie de 10 mg de luteină zilnic. Fiecare 3 grame de chlorella conţin 3 mg de luteină, aşadar ai un motiv în plus să adaugi această algă în alimentaţia zilnică.

Ţine tensiunea în frâu
Aportul zilnic de chlorella ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi a rinichilor, ceea ce are ca efect stabilizarea tensiunii arteriale. Potasiul şi arginina din această algă contribuie, de asemenea, la relaxarea vaselor de sânge, prevenind rigiditatea lor.

Sistem imunitar de fier
Pentru ca organismul tău să lupte împotriva infecţiilor, ai nevoie de un sistem imunitar puternic. Substanţele nutritive din chlorella stimulează sistemul imunitar să producă mai mulţi anticorpi şi, astfel, eşti mai protejat împotriva virusurilor sau a bacteriilor.

Cum o administrezi

Chlorella nu poate fi consumată în stare naturală, deoarece este protejată de o membrană rezistentă, care o face greu de digerat. Ea este necesar să fie procesată şi măcinată până ajunge sub formă de pudră.

Poate fi adăugată în smoothie-uri, sucuri naturale sau apă, combinată cu iaurt, pentru că are un gust şi un miros specific algelor. Totodată, chlorella poate fi luată şi sub formă de capsule, aceasta fiind cea mai uşoară formă de a controla dozajul. În general, sunt recomandate între 500-1.000 de mg de chlorella zilnic, iar cel mai bine este să solicitați sfatul unui specialist în terapii cu remedii naturale înainte de a urma orice cură cu această algă.

Precauţii şi contraindicaţii

În primele săptămâni de tratament cu chlorella, sunt posibile efecte secundare precum: greaţă, crampe stomacale sau flatulenţă.
Deoarece alga are un conţinut ridicat de iod, este necesar să fie evitată de cei care sunt alergici la acest mineral.
Nici persoanele care iau tratament anticoagulant nu este indicat să consume chlorella, pentru că este bogată în vitamina K, iar aceasta din urmă poate provoca apariţia cheagurilor de sânge, reducând eficacitatea tratamentului.

Citiți și:

Bombă cu vitamine pentru o imunitate de fier: pătrunjelul!

Morcov cu miere la borcan, pentru o imunitate puternică

Sănătatea creierului influenţează sistemul imunitar

 

yogaesoteric
19 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More