Anglia, în lockdown din 5 noiembrie, testează în masă cu ajutorul armatei. Britanicii însă pot încălca carantina, dacă vor să se sinucidă!

 

Anglia a instituit carantina începând de joi, 5 noiembrie. Însă spre deosebire de carantina din primăvară, școlile, colegiile, universitățile au rămas deschise.

„Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a argumentat Boris Johnson, care le-a cerut cu insistență părinților să-și trimită copiii la școală.

Magazine neesenţiale, saloanele de coafură, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi, 5 noiembrie până pe 2 decembrie. La fel, restaurantele, barurile și puburile. Se va putea servi doar mâncare la pachet.

Magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate vor rămâne deschise, prin urmare „nu este nevoie să vă faceți stocuri”, a subliniat premierul adresându-se concetățenilor.

Motivele pentru care oamenii vor putea să mai iasă din case

Johnson a enumerat motivele pentru care oamenii vor mai putea să iasă din casă pe perioada carantinei: ca să meargă la școală, ca să meargă la muncă – în cazul în care nu pot lucra de acasă, ca să facă exerciții fizice și să se recreeze în aer liber, dacă au motive medicale, pentru cumpărături esențiale și pentru a avea grijă de persoane vulnerabile.

Crăciunul va fi „probabil foarte diferit” anul acesta, a adăugat Boris Johnson. „Dar eu cred cu tărie că dacă luăm măsuri acum, vom putea permite ca familiile din toată țara să fie împreună”, a mai spus el.

Premierul a anunțat, de asemenea, că guvernul va recurge masiv la teste rapide. „Ar putea să fie testate orașe întregi”, a spus Boris Johnson. El a precizat că pentru realizarea acestor testări în masă va fi chemată în ajutor armata.

Uluitor însă, oamenii pot încălca carantina, dacă vor să se sinucidă

În ciuda faptului că nu li se permite să părăsească Anglia pentru sărbători, ca parte a noilor măsuri de lockdown (blocare) pentru „protejarea NHS și salvarea vieților”, rezidenților li se mai permite să călătorească în străinătate pentru sinucidere asistată.

Dezvăluirea a venit în timp ce membrii parlamentului din Regatul Unit l-au întrebat pe secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, despre implicațiile interdicției de călătorie.

Deputatul conservator Andrew Mitchell i-a cerut lui Hancock să clarifice „impactul noilor reglementări cu privire la coronavirus asupra capacității adulților bolnavi în stadiu terminal de a călători în străinătate pentru o moarte asistată”.

Hancock a dat un răspuns detaliat, explicând că, în ciuda noilor restricții de blocare care interzic călătoria, cu excepția cazului în care există un motiv rezonabil, s-ar putea călători în străinătate pentru a muri. „A călători în străinătate în scopul sinuciderii asistate este un motiv rezonabil, așa că oricine ar face aceasta, nu ar încălca legea”, a menţionat el.

Problema a fost ridicată în parlament din cauza unui caz recent în care o femeie în vârstă de 45 de ani și-a accelerat planurile de a călători în Elveția pentru a muri, înainte de a fi împiedicată să părăsească Anglia, datorită lockdown-ului.


Citiţi şi:
Opriţi carantina!
BILD, Germania: «Carantina a fost o greşeală uriaşă»

 

yogaesoteric
19 noiembrie 2020

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More